top of page

Αστόλιστη γιορτάζει εφέτος τα Χριστούγεννα η Πλατεία Νέας Σμύρνης

Πιο φτωχή από ποτέ και στην κυριολεξία «μέσα στο σκοτάδι», θα υποδεχθεί τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μία από τις ομορφότερες πλατείες της Αθήνας, που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων κατοίκων των Κεντρικών και Νοτίων Προαστίων της Αθήνας, η Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης.


Αστόλιστη γιορτάζει εφέτος τα Χριστούγεννα η Νέα Σμύρνη
Ευτυχώς κρέμασαν μερικές μπάλες τα μπαρ της πλατείας...

Όπως αποκαλύφθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργο Λαρίσση, τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει αυτή την περίοδο ο Δήμος για εορταστικό διάκοσμο είναι 24.000 ευρώ -ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο που δεν βλέπουμε όμως πουθενά.


Σύμφωνα με τον κ. Λαρίσση, στον περσινό στολισμό ο Δήμος είχε διαθέσιμα για στολισμό 37.000 ευρώ και άλλα τόσα ο Πολιτιστικός Οργανισμός -σύνολο δηλαδή 74.000 ευρώ. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι ως γνωστόν ο Βαγγέλης Χατζατουριάν, ο οποίος μέχρι πριν τις εκλογές διοργάνωνε τεράστιες φιέστες και περηφανευόταν γι' αυτό. Τότε «λεφτά υπήρχαν», που έλεγε κι ο Γιώργος ο Παπανδρέου. Μιας όμως και στις εκλογές πήρε μόλις 497 ψήφους -βγαίνοντας παρά ταύτα πρώτος στην παράταξη της Κλαίρης Δεληγιάννη που βγήκε τρίτη και καταϊδρωμένη με ποσοστό μόλις 11%- τα παράτησε όλα κι εξαφανίστηκε. Δεν μπορεί να βρει κανείς ούτε καν τα περσινά φώτα και στολίδια της πόλης! Βρήκαν μόνο ελάχιστα και τα σκόρπισαν από 'δώ κι από 'κεί!
Ο κος Λαρίσσης δήλωσε σχετικά: «Φέτος ο Πολιτιστικός, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, δεν έχει χρήματα ή έχει μηδέν. Άρα ο Δήμος έπρεπε εγκαίρως, δηλαδή το Σεπτέμβριο εν μέσω εκλογών, να κάνει διαγωνισμό ξεπερνώντας το ποσό των 37.000 ευρώ, ή έπρεπε να φτάσει μέχρι αυτό το ποσό», το οποίο όπως εξήγησε στη συνέχεια είναι 24.000 ευρώ, καθώς μέρος του ποσού από τον περσινό στολισμό, που ανέρχεται σε 11.000 ευρώ, καλύφθηκαν από τον προϋπολογισμό του 2023, τον Γενάρη. «Μόνο αυτά έχουμε για να βάλουμε στολίδια, φτωχά ή μη… Αυτά είναι που έχουμε…», κατέληξε ο κ. Λαρίσσης.Αστόλιστη γιορτάζει εφέτος τα Χριστούγεννα η Νέα Σμύρνη
Ο Γαλαξίας στις 16 Δεκεμβρίου...

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι ειδικά φέτος ούτε το λούνα παρκ για την ψυχαγωγία των παιδιών μπορεί να λειτουργήσει, καθώς για την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων έπρεπε να γίνουν οι σχετικές ενέργειες το καλοκαίρι. Όπως όλοι θυμόμαστε, τα τελευταία πολλά χρόνια ολόκληρη η Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης διαμορφωνόταν σε έναν τεράστιο χριστουγεννιάτικο παιδότοπο με καρουζέλ και παγοδρόμιο και χίλια δυο άλλα. Εφέτος σιωπή και σκοτάδι...


Παναγιώτης Τσιάπης

Η αντίδραση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Τσιάπη που στις εκλογές εξελέγη πρώτος σε σταυρούς με το ψηφοδέλτιο της Δήμητρας Νάνου, ήταν άμεση:


«Να δώσω συγχαρητήρια στην τωρινή διοίκηση που θα αφήσει «φτωχή» τη Νέα Σμύρνη φέτος το Δεκέμβριο και τους μικρούς μας φίλους μέσα στο σκοτάδι».


Παράλληλα, δεν προβλέπεται καν η λειτουργία των καθιερωμένων bazaar «ελλείψει κανονισμού».
Παρακολουθήστε το σχετικό video:

Αστόλιστη γιορτάζει εφέτος τα Χριστούγεννα η Νέα Σμύρνη
Ευτυχώς ήρθε ένα ουράνιο τόξο να στολίσει τον ουρανό της πόλης μας
bottom of page