top of page

Επαναληπτικές Δημοτικές Εκλογές στη Νέα Σμύρνη: Κουτελάκης vs ΝάνουΚουτελάκης vs Νάνου

 

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στη Νέα Σμύρνη θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων δημάρχων της προηγούμενης Κυριακής: τον Γιώργο Κουτελάκη που έλαβε 28,88 και 7.152 ψήφους και τη Δήμητρα Νάνου που έλαβε 26,73 και 6.618 ψήφους.


Η μόνη που δεν έβγαλε επίσημη ανακοίνωση πού θα ήθελε να πάνε οι ψήφοι της, είναι η Κλαίρη Δεληγιάννη. Όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί με επίσημες ανακοινώσεις τους προτείνουν στους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν ως εξής:


Γιώργος Κρικρής - Ζούμε Νέα Σμύρνη

Ο δήμος μας έχει ταλαιπωρηθεί από μονοκομματικές υποψηφιότητες


Η δημοτική παράταξη «Ζούμε Νέα Σμύρνη», δημιουργήθηκε από την ανάγκη για πραγματική ανανέωση στη πόλη μας. Το αποτέλεσμα των εκλογών, εν μέρει δικαίωσε το αίτημά μας, αν και η αποχή ήταν ο τελικός νικητής. Πεποίθηση μας είναι ότι η πόλη μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο.

Οι τεράστιες και σημαντικές αλλαγές που συντελούνται σε ολόκληρο το νότιο τμήμα της Περιφέρειας Αττικής, απαιτούν από τη νέα δημοτική αρχή εγρήγορση, συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο, μα πάνω από όλα γνώση και εμπειρία.

Σε αντίθετη περίπτωση ο κίνδυνος να χάσουμε το τρένο της ανάπτυξης και να μετατραπούμε σε ένα υποβαθμισμένο προάστιο που γειτνιάζει με αναπτυγμένους «γείτονες» είναι μεγάλος.

Η πόλη μας, επίσης, χρειάζεται άμεσα φροντίδα. Τα σχολεία, η καθαριότητα, τα πεζοδρόμια, η στάθμευση, οι παιδικές χάρες και η ασφάλεια των δημοτών πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να αποτελέσουν προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή.

Όλα τα παραπάνω ήταν οι κεντρικοί άξονες της προγραμματικής μας πρότασης που θέσαμε στη κρίση των δημοτών και από σήμερα θα συγκροτούν το αντιπολιτευτικό μας πλαίσιο για την επόμενη 5ετία.

Για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών καλούμε του δημότες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Το μέλλον και η πορεία της πόλης μας πρέπει να οριστεί από τους πολλούς, και όχι από τους λίγους.

Προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να κρίνουν καθαρά με αυτοδιοικητικά κριτήρια, ανεξάρτητα και με μοναδικό στόχο το καλό της πόλης μας. Άλλωστε στο παρελθόν ο δήμος μας έχει ταλαιπωρηθεί και πληγωθεί από μονοκομματικές υποψηφιότητες που τον διεκδικούσαν ως λάφυρο.

Αν και για εμάς το ζητούμενο ήταν και παραμένει η καθολική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της πόλης μας, δεδομένων των κρίσιμων συνθηκών και πολιτικών συσχετισμών που έχουν δημιουργηθεί μετά από τον πρώτο γύρο, ζητάμε από τους πολίτες της Νέας Σμύρνης, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου να επιλέξουν το συγκεκριμένο σχέδιο και τις λύσεις που συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ιστορική μας πόλη.

Δεσμευόμαστε πως η παράταξη μας τα επόμενα πέντε χρόνια, θα είναι η φωνή των δημοτών μέσα και έξω από το δημοτικό συμβουλίου.

Θα ασκήσουμε εκ του ρόλου που μας ανέθεσαν οι δημότες δημιουργική και χρήσιμη αντιπολίτευση χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

Βασικός μας στόχος είναι να ενώσουμε και να εκφράσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας και να συγκροτήσουμε σταδιακά ένα πλειοψηφικό ρεύμα ανανέωσης σε όλες τις γειτονίες.


Η παράταξη «Ζούμε Νέα Σμύρνη» ήρθε για να μείνει!


Την ερχόμενη Κυριακή ψηφίζουμε άκυρο


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πάνω από δύο χιλιάδες Νεοσμυρνιώτες και Νεοσμυρνιώτισσες που εμπιστεύθηκαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Νέας Σμύρνης και στην Περιφέρεια.

Είναι θετική η σημαντική αύξηση των ποσοστών των αγωνιστικών μας ψηφοδελτίων σε συνδυασμό με την γενικότερη αύξηση των ποσοστών της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Αττική και πανελλαδικά. Μας δίνει τη δύναμη με καλύτερους όρους να προβάλλουμε πιο αποφασιστικά και να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά την κάλυψη των αναγκών μας στην παιδεία, στην υγειά, στη δουλειά με δικαιώματα.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όλους εκείνους που για πρώτη φορά στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης αναγνωρίζοντας μέσα σε αυτά συμπολίτες τους που όλο το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν διπλά διπλά στον αγώνα για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, ενάντια στις απολύσεις σε τομείς του δήμου κ.ά.

Διαβεβαιώνουμε τους συναγωνιστές που συναντηθήκαμε στο δρόμο του αγώνα ότι το επόμενο διάστημα θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στο Δημοτικό και το Περιφερειακό συμβούλιο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολλών, ενάντια στην πολιτική που υποτάσσεται στα κέρδη των λίγων.

Στην Νέα Σμύρνη στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν δύο παρατάξεις που έχουν υπηρετήσει την πολιτική που μας έχει φέρει ως εδώ, που λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Ανεξάρτητα το ποιος από τους δύο θα βγει πρώτος, θα συνεχίζουν να δίνουν συναίνεση ο ένας στον άλλον σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που συγκροτούν την μεγάλη εικόνα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Την ερχόμενη Κυριακή ψηφίζουμε άκυρο, ρίχνοντας στην κάλπη ξανά το κόκκινο γαρύφαλλο της Λαϊκής Συσπείρωσης.»


Θέμης Παυλόπουλος - Στροφή Νέας Σμύρνης

Καταψηφίστε το δεξιό ψηφοδέλτιο της Δήμητρας Νάνου


Η Στροφή Νέας Σμύρνης επί μια δεκαπενταετία υπηρετεί την πόλη με γνώμονα τις αρχές της αριστεράς, της προόδου και της οικολογίας.

Μέσα σε αυτή τη ζοφερή περίοδο που επικρατεί τόσο στη χώρα μας όσο και στον Δήμο μας δώσαμε την εκλογική μάχη με εντιμότητα, αγωνιστικότητα, υπερασπιζόμενοι τον δημόσιο χώρο, τη σχολική στέγη, το περιβάλλον, τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ανθρώπων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσες και όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους. Να τους υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την πορεία μας, διεκδικώντας μια καλύτερη πόλη με επίκεντρο τον άνθρωπο. Την προσεχή Κυριακή οι Νεοσμυρνιές και οι Νεοσμυρνιοί θα κληθούν να αποφασίσουν για τη Δημοτική Αρχή της επόμενης πενταετίας.

Ως μια συλλογικότητα αριστερή, προοδευτική, η Δημοτική Κίνηση Στροφή Νέας Σμύρνης καλεί όλες και όλους τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη και να ψηφίσουν προοδευτικά, καταψηφίζοντας το δεξιό ψηφοδέλτιο της Δήμητρας Νάνου «Νέα Σμύρνη-Μόνο Μπροστά». Μια παράταξη η οποία ταυτίζεται με τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή κρατάμε ακέραια και αμείωτα την αντιπολιτευτική μας στάση, δηλώνοντας δυναμικά παρόντες και παρούσες στους επόμενους αγώνες της πόλης μας.


Γιάννης Δημόπουλος - Μια Πόλη Ανάποδα

Στο δεύτερο γύρο των εκλογών δεν παίρνουμε μέρος


Σας καλούμε στον τρίτο γύρο των αγώνων! Χαιρετίζουμε τους Νεοσμυρνιώτες και τις Νεοσμυρνιώτισσες που υπερψήφισαν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της αντιδιαχειριστικής, αριστερής αντιπολίτευσης στην πόλη μας.

Δεσμευόμαστε ότι με ακόμη πιο αποφασιστικό τρόπο θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις διεκδικήσεις και τους αγώνες της νεολαίας και των κατοίκων το επόμενο διάστημα μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Η Μια Πόλη Ανάποδα αρνείται τους εκβιασμούς που επιβάλλει ο βαθιά αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος. Στο δεύτερο γύρο των εκλογών δεν παίρνουμε μέρος στο παιχνίδι της μοιρασιάς των θέσεων, των οικονομικών συμφερόντων και των πολιτικών εντυπώσεων που παίζεται ανάμεσα στην κα Νάνου, παιδί του κομματικού σωλήνα της ΝΔ, και στον κ. Κουτελάκη της τοπικής διαπλοκής. Εκπροσωπούν και οι δύο ένα μοντέλο λειτουργίας του δήμου που βάζει στο περιθώριο τις ανάγκες των πολιτών επειδή ακολουθεί την κυρίαρχη αντιδραστική πολιτική. Τους έχουμε γνωρίσει. Όχι μόνο από τις διακηρύξεις τους, αλλά και από τα πεπραγμένα τους στις θέσεις ευθύνης στο Δήμο και την τοπική αυτοδιοίκηση τα προηγούμενα χρόνια.

Εμείς, η ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ, σας καλούμε όλες και όλους να συμμετέχετε στον τρίτο γύρο των αγώνων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, με μόνο κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών και των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ο μόνος δρόμος για ζωη με αξιοπρέπεια, είναι ο δρόμος του αγώνα, της αμφισβήτησης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής και της αλληλεγγύης.


Δημήτρης Πανταζής - Όλοι Μαζί μια ΦΩΝΗ

Στηρίζουμε Γιώργο Κουτελάκη για Δήμαρχο Νέας Σμύρνης

Οι κάλπες της 15ης Οκτωβρίου, θα αναδείξουν τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας για την επόμενη πενταετία. Ελπίζω πραγματικά, οι πολίτες να επιδείξουν αυτή τη φορά το πρέπον ενδιαφέρον και να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν. Το διακύβευμα, είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη Νέα Σμύρνη.

Το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής, θα γνωρίζουμε εάν Δήμαρχος της πόλης μας θα είναι ο κύριος Κουτελάκης ή η κυρία Νάνου. Και τα δύο πρόσωπα, είναι γνωστά στην πόλη μας και έχουν τη δική τους ιστορία στα κοινά.

Ως Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Όλοι Μαζί μια ΦΩΝΗ για τη Νέα Σμύρνη», πιστεύουμε πως οφείλουμε να πάρουμε θέση σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας.

Η κυρία Νάνου, με το γεμάτο αοριστίες και γενικότητες πρόγραμμα και τη μόνιμη σχεδόν απουσία της, στο όριο σχεδόν της απαξίωσης, από όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στον Δήμο μας (ενδεικτικά, εξελίξεις σε 6ο Νηπιαγωγείο & σχολεία Εστίας) ακόμα και όσο έτρεχε η προεκλογική περίοδος, δεν μπορεί να μας πείσει πως αποτελεί ιδανική επιλογή!

Από την άλλη πλευρά, ο κύριος Κουτελάκης, όχι μόνο κατέθεσε ένα πρόγραμμα με απτές και συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις, αλλά επιπρόσθετα είχε και έχει διαρκή παρουσία σε όλα όσα αφορούν την πόλη και τους κατοίκους της!

Ως εκ τούτου, ως Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Όλοι Μαζί μια ΦΩΝΗ για τη Νέα Σμύρνη», επιλέγουμε και στηρίζουμε Γιώργο Κουτελάκη για Δήμαρχο Νέας Σμύρνης!


Κουτελάκης vs Νάνου

bottom of page