top of page

Νέα Σμύρνη: Την Τετάρτη δικάζεται ο 22χρονος επιδειξίας

Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να διεξαχθεί η δίκη του 22χρονου επιδειξία της Νέας Σμύρνης. Κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή.

Την Τετάρτη δικάζεται ο 22χρονος επιδειξίας που κατήγγειλε η Δανάη Ακριβιάδου στη Νέα Σμύρνη.

Για το πρωί της Τετάρτης (3/5) είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της δίωξης για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή σε βάρος του 22χρονου που ακολούθησε τη Δανάη Ακριβιάδου επιδεικνύοντας το μόριό του στη Νέα Σμύρνη. Τη σεξουαλική παρενόχληση που ευτυχώς δεν έγινε επίθεση αποφάσισε να δημοσιοποιήσει η ίδια πριν από δύο χρόνια.


Υπενθυμίζεται ότι η Δανάη Ακριβιάδου «ανέβασε» στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook δύο φωτογραφίες και ένα video από τις στιγμές αγωνίες και φόβου που βίωσε, την ώρα που επέστρεφε σπίτι της.

«Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου και δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα. Αν τον αναγνωρίσει κάποιος παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου. Έχει γίνει ήδη καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης».


Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει δύο χρόνια. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει πάρει δύο αναβολές και το νομικό επιτελείο του θύματος ευελπιστεί ότι δεν θα υπάρξει και τρίτη αναβολή με τον θύτη να γνωρίζει την καταδίκη για την πράξη του.


Είναι βράδυ. Γύρω στις 00.30. Για περίπου πέντε λεπτά η Δανάη Ακριβιάδου θα ζήσει τον τρόμο. Ξανά. Είναι η δεύτερη φορά στη ζωή της - και ελπίζουμε η τελευταία - που κάποιος «άρρωστος» έχει κινηθεί προς το μέρος της, θέλοντας να εξαπολύσει τα ζωώδη ένστικτά του.

Η Δανάη τρέχει γρήγορα και καταφέρνει να κλείσει την εξώπορτά της. Ο επιδειξίας εκεί. Απ' έξω, με τα χέρια του κολλημένα στην πόρτα της και το μόριό του να βγαίνει από το φερμουάρ του παντελονιού.

Η Δανάη κλείνεται στο σπίτι της. Και δεν μπορεί να βγει απ' αυτό. Βυθίζεται μέσα στο σκοτάδι. Όχι το δικό της. Σ' αυτό που η κοινωνία, τα στερεότυπα, η πατριαρχία, το μεγάλωμα των αγοριών έχουν φροντίσει να καλύψει τα πάντα, ακριβώς σαν να βρισκόμαστε μέσα σε μια μαύρη τρύπα.

Σήμερα, περίπου έξι μήνες από εκείνο το περιστατικό που μας σόκαρε όλους, η Δανάη Ακριβιάδου είναι εδώ, πιο δυνατή από ποτέ και μέσω του Jenny.gr απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες: «Μη σκέφτεστε τι θα βάλετε, δεν φταίτε εσείς». Φτάσαμε στο σημείο που η ομορφιά κι ο έρωτας έχουν γίνει αιτίες θανάτου. 16 θανάτων, για την ακρίβεια, μέχρι τώρα. Το κείμενο αυτό γράφτηκε στις 10/12. Δεν ξέρω αν όταν δημοσιευθεί ή, ακόμα χειρότερα, μέχρι να το ολοκληρώσω, θα έχουν γίνει 17.

Σας αφήνω στα λόγια της Δανάης. Εξάλλου, αυτά έχουν μεγαλύτερη σημασία. Μία νεαρή κοπέλα που στέκεται στα πόδια της, είναι εδώ προσπαθώντας να νικήσει τους εφιάλτες που κάποιοι προσπάθησαν τόσο βίαια να ριζώσουν μέσα της.


Την Τετάρτη δικάζεται ο 22χρονος επιδειξίας που κατήγγειλε η Δανάη Ακριβιάδου στη Νέα Σμύρνη.
photo credits: Χρήστος Λώλος

Η συνέντευξη-εξομολόγηση της Δανάης


Έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες από την ημέρα του περιστατικού. Πώς είσαι σήμερα; Δεν νομίζω ότι το 'χω ξεπεράσει. Βασικά χρειάστηκε να κάνω ψυχοθεραπεία για να φτάσω στο σημείο να πω ότι είμαι ΟΚ, μέχρι ενός σημ