top of page

Νέοι Αντιδήμαρχοι & πιθανοί υποψήφιοι Δήμαρχοι

Έγινε ενημέρωση: 27 Οκτ 2022

Με απόφαση Δημάρχου ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι για την περίοδο μέχρι 31/8/2023. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως μετά την ανακοίνωση του Στ. Τζουλάκη πως δεν πρόκειται να ξανακατεβεί ως υποψήφιος Δήμαρχος, έμειναν εκτός των αντιδημαρχιών οι κ.κ. Στάθης Κούπας και Γιώργος Κρικρής (ο οποίος όμως ουσιαστικά παρέμεινε στη θέση του ως εντεταλμένος σύμβουλος).


Εκτός αντιδημαρχιών οι Στάθης Κούπας και Γιώργος Κρικρής.

Ο Στάθης Κούπας υποστηρίζεται από την Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας και δεν εχει διαψεύσει το ενδιαφέρον του να ειναι υποψήφιος Δήμαρχος.


Ο Γιώργος Κρικρής κινείται δραστήρια στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και κάποια κεντρικά πολιτικά στελέχη φαίνεται να βλέπουν θετικά μία ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για τη θέση του Δημάρχου.


Να σημειώσουμε επίσης πως η Δημοτική Αρχή έχει ήδη απωλέσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τις 3 ανεξαρτητοποιήσεις των δημ. συμβούλων κ.κ. Καρυτινού, Σαρδιανού και Κωνσταντινίδη.


Σε κάθε περίπτωση, οι Αντιδήμαρχοι έχουν ως εξής:


Πολύδωρος Συρίγος: Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Γεώργιος Βολίκας: Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Οδυσσέας Νασιμπιάν: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Διονύσιος Κονιδάρης: Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδικών Χαρών & Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Αλέξανδρος Ζαβός: Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Τεχνικών Υπηρεσιών

Παναγιώτης Γιατζίδης: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης

Δημήτριος Οικονόμου: Αντιδήμαρχος Δια Βίου Μάθησης & Παιδείας

Ιωάννης Δημάκης: Αντιδήμαρχος Καθη-μερινότητας & Προστασίας του Πολίτη.


Οι 6 απ’ αυτούς λαμβάνουν αντιμισθία, ενώ οι κ.κ. Οικονόμου και Δημάκης είναι άμισθοι, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 47 του Ν. 4647/2019.


Με απόφαση Δημάρχου ορίστηκαν εξάλλου και οι νέοι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:


Πέτρος Κουκάς: Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αστικού Πρασίνου

Γεώργιος Κρικρής: Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας

Παναγιώτης Τσιάπης: Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Δημοτικής Περιουσίας.


Γιώργος Κρικρής:

Παραμένω δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας

Γιώργος Κρικρής:  Παραμένω δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας

Σε επιστολή του προς το Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη, ο Γιώργος Κρικρής αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ Σταύρο, Από το 2014 πορευόμαστε μαζί στον καθημερινό και δύσκολο αγώνα για να κάνουμε τη Νέα Σμύρνη καλύτερη, ομορφότερη, σύγχρονη και λειτουργική, μια πόλη πρότυπο. Η προσπάθειά μας αυτή αγκαλιάστηκε και επιβραβεύτηκε από τους συμπολίτες μας, η πλειοψηφία των οποίων μας εμπιστεύτηκε και στάθηκε σύμμαχός μας απέναντι στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας. Η αλήθεια είναι μία: σε αυτά τα χρόνια η Νέα Σμύρνη άλλαξε προς τα καλύτερο, βάζοντας τις βάσεις για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Σε προσωπικό επίπεδο, η τιμητική πρότασή σου να αναλάβω τον δύσκολο και απαιτητικό τομέα της καθαριότητας αποτέλεσε για εμένα καλοδεχούμενη πρόκληση, γνωρίζοντας εξαρχής τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζα. Όπως γνωρίζεις πολύ καλά, από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τις αρμοδιότητες τις οποίες μου εμπιστεύτηκες, εργάστηκα με αυταπάρνηση και συλλογικότητα, με μοναδικό στόχο να επιτύχουμε, ώστε η πόλη μας να είναι καθαρή και στην εμπροσθοφυλακή της προστασίας του περιβάλλοντος. Συγκρούστηκα με στερεότυπες αντιλήψεις και συμπεριφορές που κυριαρχούσαν πολλά χρονιά και έδωσα σκληρές καθημερινές μάχες, ώστε να εφαρμοστούν σύγχρονες πρακτικές και μέθοδοι.

​Παράλληλα, μέσα από τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της συχνής επαφής με τη μαθητική κοινότητα της πόλης μας, αγωνίστηκα ώστε οι αυριανοί ενήλικες συμπολίτες μας να αποτελέσουν το ανάχωμα απέναντι στα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον από την κλιματική κρίση.

Σήμερα η ιστορική μας πόλη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Οι προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον υπάρχουν, αλλά δεν αρκούν από μόνες τους.

Οι προκλήσεις του μέλλοντος απαιτούν ανανέωση, σύγχρονες αντιλήψεις, γνώση, εμπειρία και θέληση για σκληρή δουλειά. Απαιτούν ένα νέο όραμα για την πόλη μας, που θα συγκροτεί ένα άρτιο, ρεαλιστικό σχέδιο, το οποίο θα στηρίζεται σε σταθερές βάσεις, θεμελιωμένες μέσα από το έως τώρα έργο μας, και θα δίνουν μια νέα προοπτική. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια αποφάσισα να αφιερωθώ, διαθέτοντας τις όποιες δυνάμεις έχω στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Για το λόγο αυτό, παραμένοντας πιστός στις προσωπικές μου αρχές και αξίες, θεωρώ υποχρέωσή μου να παραιτηθώ από τη θέση του Αντιδημάρχου καθαριότητας. Δεσμεύομαι ότι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας θα συνεχίσω να εργάζομαι με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση μέχρι τη λήξη της παρούσας δημοτικής περιόδου, τιμώντας την εμπιστοσύνη που απλόχερα μας έδωσαν οι πολίτες της Νέας Σμύρνης.


Γιώργος Κρικρήςbottom of page