top of page

Οργή και καταγγελίες

Ο Χρήστος Χριστοδούλου, ο Γιώργος Μποσγανάς, ο Γιώργος Καράγκουτης και ο Νίκος Λινάρδος μιλούν στο SPORT24 για τη μέρα ντροπής του Πανιωνίου και προχωρούν σε απίστευτες καταγγελίες!
Η κλήρωση της Basket League ολοκληρώθηκε με 13 ομάδες συν την ''ομάδα Α'' που θα πάρει τη θέση του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα της σεζόν 2014-15. Η ΕΕΑ έριξε ''άκυρο'' στους Νεοσμυρνιώτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη λίγκα αφού δεν βρήκαν λύση με την εγγυητική επιστολή.


ADVERTISEMENT Ο ιστορικός Πανιώνιος που κατέκτησε το Κύπελλο το 1991, που τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα το 1987, που έπαιξε στην Euroleague πριν από λίγα χρόνια, που βρισκόταν σταθερά στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, μένει εκτός Α1! Το Sport24.gr ζήτησε από τους Χρήστο Χριστοδούλου, Γιώργο Μποσγανά, Γιώργο Καράγκουτη και Νίκο Λινάρδο να περιγράψουν τι σημαίνει για τους ίδιους αυτή η μέρα ντροπής για τους ''κυανέρυθρους''.

Χριστοδούλου: ''Αυτοί έχουν την ευθύνη!''''Πραγματικά νιώθω μεγάλη στεναχώρια. Είναι κρίμα κι άδικο μια ομάδα που πρωταγωνιστεί να πέφτει στη Β' Εθνική από αμέλεια κάποιων ανθρώπων. Τα έχω χαμένα! Ήμουν ένας από τους ανθρώπους που ''έτρεξαν'' για τη διάδοχη κατάσταση μετά την αποχώρηση του Ηλία Λιανού και τώρα βλέπω τον Πανιώνιο να μην μπορεί να παίξει στην Α1. Προσπάθησα να βρω ανθρώπους οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να μπουν στα κοινά της ΚΑΕ αλλά στην πορεία εμφανίστηκε ο κύριος Μαργέτης, ο οποίος τα πήρε όλα πάνω του! Μέχρι χθες έλεγε πως όλα είναι τελειωμένα, όλα είναι ΟΚ. Τελικά το μόνο... τελειωμένο είναι ο Πανιώνιος. Οι ευθύνες βαραίνουν πολλούς. Κατ' αρχάς, τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, τον κύριο Μισαηλίδη... Ο δήθεν θεματοφύλακας του τμήματος, με δεδομένο ότι ο Ερασιτέχνης έχει το 10% των μετοχών του τμήματος. Ως θεματοφύλακας όφειλε να ακούσει, να δεχτεί ή να απορρίψει προτάσεις που αφορούν την διάδοχη κατάσταση μετά την αποχώρηση του Λιανού. Εν συνεχεία ο Πολύδωρος Συρίγος πήρε πάνω του την κατάσταση κι επέτρεψε να τραβήξει τόσο πολύ η ιστορία με τον Μαργέτη! Φυσικά και ο Ηλίας Λιανός έπρεπε να δει ότι ο Μαργέτης δεν ήταν η λύση για τον Πανιώνιο. Έπρεπε να ασχοληθεί, να πει ''εγώ βάζω την εγγυητική, τρέξτε εσείς την ομάδα''.
Πλέον η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η ομάδα θα πέσει στη Β' Εθνική και πρέπει να κάνει υπερπροσπάθεια για να ανέβει άμεσα. Κανείς δεν πρόκειται να αναλάβει το βάρος 150-200 χιλιάδων ευρώ για το στήσιμο της νέας ομάδας. Όλη μέρα σήμερα ήμουν με ανθρώπους του Πανιωνίου και προσπαθούσαμε να βρούμε μια λύση. Έστω και τώρα έχω μια κρυφή ελπίδα πως μπορεί να γίνει κάτι και η ομάδα να παίξει στην Α1. Θεωρητικά, η απόφαση της ΕΕΑ είναι ρητή. Μακάρι να την πάρει πίσω. Όλες οι ομάδες της λίγκας είπαν ''ΟΚ, δώστε άλλες 1-2 μέρες στον Πανιώνιο''. Έγιναν απίστευτα πράγματα. Ο Μαργέτης έκανε κινήσεις κι έφτιαχνε το ρόστερ, συμφώνησε με προπονητές και τελικά δεν είχε τη δύναμη να υποστηρίξει αυτή την κίνηση. Ανέλαβε προπονητής ο Καλαφατάκης με βοηθό τον Μάγειρα και τιμ μάνατζερ τον Ηλιάδη, είχαν μιλήσει με παίκτες, είχαν συμφωνήσει με κάποιους όμως η ομάδα δεν είχε την εγγυητική! Δεν γίνεται μια ομάδα να έχει μέγιστο χρέος 200-250 χιλιάδων και μάλιστα διακανονισμένο και να πέφτει στη Β' Εθνική!''

Καράγκουτης: ''Άρρωστη κατάσταση''''Είναι πολύ λυπηρό να διαβάζεις ότι μια ιστορική ομάδα όπως ο Πανιώνιος παίρνει παράταση στην παράταση και τελικά δεν μπορεί να βρει λύση για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα! Αυτό που γίνεται μόνο στεναχώρια προκαλεί σε εμάς που έχουμε παίξει στον Πανιώνιο και ξέρουμε τι σημαίνει η φανέλα αυτού του συλλόγου, όπως και στους φίλους της ομάδας που βρίσκονται κοντά της. Από κει και πέρα, σίγουρα κάποιοι έχουν ευθύνες για το ότι ο Πανιώνιος έφτασε σε αυτό το σημείο. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν όλοι είναι να κοιτάξουν την επόμενη μέρα του τμήματος και να μην μπουν στη διαδικασία να πουν ότι ο τάδε φταίει περισσότερο ή ότι ο άλλος ευθύνεται λιγότερο. Το τελευταίο διάστημα ζήσαμε μια άρρωστη κατάσταση! Από την πληροφορίες που είχα τ