top of page

Πρόβλημα με τη φασαρία στα Πάρκα & τις Πλατείες


Πάρκο Άνω Νέα Σμύρνη

Οι κάτοικοι γύρω από το πάρκο που περικλείεται από τους δρόμους Ταταούλων, Βοσπόρου, Βαπορίδου και Δαρδανελλίων, στην Άνω Νεα Σμύρνη, υπογράψαμε κείμενο σχετικά με την διατάραξη κοινής ησυχίας που συμβαίνει σχεδόν κάθε νύχτα μέχρι τις πρωινές ώρες, από νεαρά άτομα που συγκεντρώνονται εντός του πάρκου, σε βάρος της ποιότητας της ζωής και της υγείας ψυχικής και σωματικής, εργαζόμενων, ασθενών, ηλικιωμένων κ.λπ. περιοίκων (με την επισήμανση της υποχρέωσης σεβασμού και του σχετικού νόμου 4637/2019 άρθρο 10 και 3/1996 αστυνομικής διάταξης περί διατάραξης της κοινής ησυχίας), το οποίο κατατέθηκε:


1. στο γραφείο δημάρχου της Νέας Σμύρνης στις 04/07/2022 με αριθμό πρωτοκόλλου 18169.


Μέχρι και σήμερα καμία ένδειξη δεν υπάρχει ότι κάποιος ασχολήθηκε στον δήμο με το σοβαρό αυτό πρόβλημα των δημοτών. Παρ' ότι την 01/09/2022 και 09/09/2022 σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τις γραμματείς του γραφείου δημάρχου, και σε επίσκεψη στο δημαρχείο στις 06/10/2022, επισημάνθηκε ότι η πλήρης αδιαφορία προς το σοβαρό θέμα των δημοτών για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού και είναι τουλάχιστον προσβλητική.


Να σημειωθεί ότι ο δήμος Νέας Σμύρνης πληρώνει εταιρεία φύλαξης (security), με καθήκον να εντοπίζει τυχόν παραβάσεις που γίνονται στον χώρο ευθύνης της, εντός του δήμου, να κάνει συστάσεις στους παραβάτες και περαιτέρω να ενημερώνει τον δήμο και την αστυνομία.


2. στο αστυνομικό τμήμα Νέας Σμύρνης στις 06/07/2022 με κοινοποίηση στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Η απάντηση στις 27/07/2022 μεταξύ των άλλων αναφέρει:

(β) Σε κάθε περίπτωση διαπίστωσης διατάραξης δύνασθε να καλείτε την υπηρεσία μας (τηλ. 210 9374621) ή την Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής (τηλ. 100) κ.λπ. Μέχρι σήμερα όσες φορές κλήθηκε το 210 9374621, η απάντηση ήταν ότι το τμήμα δεν διαθέτει αυτοκίνητο για να μεταβεί στο σημείο της διατάραξης και να απευθυνθούμε στο 100.


Αναφέρει επίσης:

(δ) Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι αναφορικά με τα καταγγελλόμενα έχουν δοθεί οδηγίες στις εποχούμενες περιπολίες που διενεργούνται στην περιφέρειά μας, προκειμένου ο χώρος του πάρκου να επιτηρείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.


3. στην αστυνομική διεύθυνση Αθηνών στις 11/07/2022, η οποία στην απάντησή της στις 26/09/ 2022, ασχολήθηκε μόνο με την περίπτωση πιθανής ύπαρξης πειθαρχικής ευθύνης από πλευράς αστυνομικού προσωπικού.


Στις μέρες μας γίνεται ολοένα και πιο επιτακτικό, να επισημάνουμε σ' αυτά τα νεαρά άτομα, ότι οι άνθρωποι συμβιώνουν σεβόμενοι ο ένας τον άλλο. Ότι η διασκέδασή τους υπερβαίνει τα όρια και συσσωρεύει αγανάκτηση στην γειτονιά. Ότι παραβιάζουν τον σχετικό νόμο που έχει να κάνει ακριβώς με την συνοχή της κοινωνίας. Προφανώς οι οικογένειές τους αδυνατούν να το κάνουν είτε γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν τα παιδιά τους μέχρι τα ξημερώματα, είτε γιατί δεν μπορούν.


Έχουμε όλοι ευθύνες εάν μείνουν στο έλεος μερικών κακόβουλων, και η παραβατικότητα προχωρήσει πα-ραπέρα. Έχουμε όλοι καθήκον να επαγρυπνούμε μόνιμα για την ποιότητα της ζωής όλων μας και αυτό να το εμφυσήσουμε και στους νεώτερους.bottom of page