top of page

Υπόθεση μαστροπείας σε δομή φιλοξενίας της Νέας Σμύρνης (συνέχεια)

Έγινε ενημέρωση: 6 Απρ 2023


Υπόθεση μαστροπείας σε δομή φιλοξενίας της Νέας Σμύρνης

Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων και ενήλικων κοριτσιών έφερε στο φως η υπόθεση της 14χρονης τροφίμου σε δομή φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη.


Η ιστορία της οικογένειας


Η 14χρονη με τα τρία αδέλφια της βρέθηκαν στη δομή ανηλίκων με εισαγγελική εντολή, μετά από αίτημα της μητέρας τους που είχε καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία από τον πατέρα. Ο πατέρας της τσακωνόταν συνεχώς με τη μητέρα της. Μάλιστα, είχε φτάσει σε σημείο να απειλήσει τη ζωή της, με αποτέλεσμα η μητέρα να φύγει από το σπίτι και να πάει να μείνει σε συγγενικό της πρόσωπο.


Τα παιδιά αρχικά έμειναν με τον πατέρα, γιατί αυτός ήταν ο μοναδικός που εργαζόταν. Έπειτα, όμως, από τις καταγγελίες της μητέρας, η 14χρονη μαζί με τη 16χρονη αδελφή της βρέθηκαν στην Νέα Σμύρνη και τα αλλά δυο αδέλφια της εσώκλειστα σε ίδρυμα στην Αγία Παρασκευή.


Τα δυο κορίτσια είχαν εξαφανιστεί δεκάδες φορές από το ίδρυμα, με τη μητέρα τους να έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στους υπεύθυνους της δομής για την έλλειψη επιτήρησης των παιδιών της. Η δομή από την πλευρά της υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ασκήσει βία για να περιορίσει τα παιδιά.


Οι εμπλεκόμενοι


Οι άμεσα εμπλεκόμενοι είναι ένας 29χρονος αλλοδαπός, πατέρας τριών παιδιών, και ένας 24χρονος πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου», ο οποίος μάλιστα είχε προχωρήσει σε καταγγελίες σε βάρος του πατρός Αντωνίου σε τηλεοπτικές εκπομπές, χωρίς όμως ποτέ να κληθεί να δώσει επίσημη κατάθεση στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές. Οι δύο φερόμενοι ως μαστροποί της 14χρονης έχουν ήδη προφυλακιστεί.


Η ανήλικη φέρεται να κατέθεσε πως ο 29χρονος αλλοδαπός με το όνομα Ταχίρ, αφού την προσέγγισε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και κέρδισε την εμπιστοσύνη της, της ζήτησε να συναντηθούν, όπως και έγινε, αφού πρώτα η 14χρονη παραβίασε για πολλοστή φορά το ωράριο εξόδου της δομής. Σύμφωνα με την ίδια, οι μαστροποί έχουν προσεγγίσει και άλλες κοπέλες, τις οποίες εντόπιζαν μέσω εφαρμογής γνωριμιών, προκειμένου να τις παρασύρουν με απώτερο σκοπό τη μαστροπεία.


Σταδιακά, ο 29χρονος και ο πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού» έμπλεξαν στα δίχτυα τους το κορίτσι, πείθοντάς το πως θα βγάλει πολλά χρήματα εάν τους ακούσει και δεχθεί να βάλουν αγγελία σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα ερωτικών γνωριμιών και ραντεβού με αμοιβή. Ο 24χρονος, που βιντεοσκοπούσε κιόλας τις πράξεις, δήλωσε πως όλα γίνονταν με τη συναίνεση της ανήλικης, γιατί ήθελε να βγάλει χρήματα.


Συνελήφθη και ένας 25χρονος που όμως αφέθηκε αμέσως ελεύθερος. «Υπάρχουν πάρα πολλές απειλές. Έχουν βγει κάποια πράγματα που όντως δεν ίσχυαν για μένα» είπε ο 25χρονος, ο οποίος επιμένει πως η μόνη σχέση που είχε με την 14χρονη ήταν ότι τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του στην Ελευσίνα, αγνοώντας την πραγματική της ηλικία. Ότι δεν γνώριζε τον 25χρονο κατέθεσε και η 14χρονη στις Αρχές.


Ο φερόμενος ως βιαστής με το όνομα «Ρουσλάν»


Ο άνθρωπος που φέρεται να βίασε το κορίτσι, την προπερασμένη Κυριακή, σε κακόφημο ξενοδοχείο του Μεταξουργείου, καταζητείται από τις Αρχές, καθώς υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως ίσως παίζει κεντρικό ρόλο στο εν λόγω κύκλωμα παιδεραστών. Ήταν το πρώτο ραντεβού που κλείστηκε. Ο συγκεκριμένος άνδρας, τον οποίο το κορίτσι αρνήθηκε να κατονομάσει στην πρώτη της κατάθεση, φρόντισε να εξαφανίσει αμέσως τα ίχνη του από τη στιγμή που έγινε γνωστή η φρικιαστική υπόθεση.


Οι δύο συλληφθέντες όμως όχι μόνο τον κατονόμασαν ως βιαστή του κοριτσιού, αλλά έδωσαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών και τον αριθμό του κινητού του. Ο ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είπε στην κατάθεσή του πως ο συγκεκριμένος άνδρας, ηλικίας περίπου 24 ετών, έχει το παρατσούκλι «Ρουσλάν» και η χώρα καταγωγής του είναι η Βουλγαρία ή η Γεωργία. η ίδια η 14χρονη είπε πως είναι Ρωσο-τούρκος κι ότι της είχε συστηθεί ως «Δημήτρης».


'Ενας εκ των συλληφθέντων φέρεται να είπε πως ο Ρουσλάν είναι μπράβος σε κακόφημα νυχτερινά κέντρα με γυναίκες στο Μεταξουργείο και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα κατά καιρούς απασχολείται και ως συνοδός ασφαλείας σε άτομα «που έχουν πολλά χρήματα και χρειάζονται προστασία». Οι έρευνες των Αρχών για το κύκλωμα που εκμεταλλευόταν την ανήλικη είναι σε εξέλιξη, με τον 30χρονο «Ρουσλάν» να φαίνεται πως είναι ο εγκέφαλος της υπόθεσης.


Η «ταρίφα»


Η 14χρονη φέρεται να είπε στη δεύτερη και πιο αποκαλυπτική κατάθεσή της πως ο Ταχίρ της έλεγε ότι θα την εμφάνιζαν στη σελίδα γνωριμιών ως 18χρονη και με το όνομα Μαρία, Ναταλία ή Κατερίνα. Η «ταρίφα» για κάθε ερωτικό ραντεβού θα ήταν 120 με 150 ευρώ για τους αγνώστους και 100 ευρώ για τους γνωστούς και φίλους των ανθρώπων που «τρέχουν» το κύκλωμα.


Ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να υποσχέθηκε στην ανήλικη πως θα της δίνει το ποσό των 50 ευρώ για κάθε ραντεβού και, μάλιστα, της ζήτησε να φύγει εντελώς από το ίδρυμα και να πάει μαζί του στην Ελευσίνα, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, στο οποίο θα ελάμβαναν χώρα τα ερωτικά ραντεβού.


Η αδερφή της από την άλλη πλευρά φέρεται να είπε πως: «της πρότειναν να εκδίδεται και να είναι σερβιτόρα σε ένα μαγαζί. Θα της προσέφεραν σπίτι με όλα τα έξοδα πληρωμένα, 400 ευρώ για κάθε φορά που θα πηγαίνει στο σπίτι και επιπλέον 100 ευρώ για κάθε πελάτη. Επίσης από ό,τι μου είπε θα της πληρώνουν τα ρούχα που θα φοράει και τα εσώρουχα για να κάνει τη δουλειά».


Πλέον -και έπειτα από την αποκαλυπτική κατάθεση τουτης κοπέλας- τόσο οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση όσο και οι δικαστικοί λειτουργοί που πραγματοποιούν την κύρια ανάκριση είναι πεπεισμένοι πως έχουν να κάνουν με ένα ευρύτερο κύκλωμα μαστροπείας και παιδεραστίας, το οποίο θησαυρίζει εκμεταλλευόμενο ευάλωτα ανήλικα κορίτσια αλλά και ενήλικες κοπέλες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.


Σημαντικό ρόλο στις έρευνες έχουν οι ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι κάνουν «φύλλο και φτερό» τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές των δύο προφυλακισμένων δραστών, αλλά και το κινητό της 14χρονης, προκειμένου να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο την προσέγγισε ο Ταχίρ και να αποκωδικοποιήσουν τη μέθοδο που χρησιμοποιούν για την προσέγγιση ανήλικων κοριτσιών.


bottom of page