top of page

Υπόθεση μαστροπείας σε δομή φιλοξενίας της Νέας Σμύρνης (συνέχεια)


Υπόθεση μαστροπείας σε δομή φιλοξενίας της Νέας Σμύρνης

Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων και ενήλικων κοριτσιών έφερε στο φως η υπόθεση της 14χρονης τροφίμου σε δομή φιλοξενίας στη Νέα Σμύρνη.


Η ιστορία της οικογένειας


Η 14χρονη με τα τρία αδέλφια της βρέθηκαν στη δομή ανηλίκων με εισαγγελική εντολή, μετά από αίτημα της μητέρας τους που είχε καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία από τον πατέρα. Ο πατέρας της τσακωνόταν συνεχώς με τη μητέρα της. Μάλιστα, είχε φτάσει σε σημείο να απειλήσει τη ζωή της, με αποτέλεσμα η μητέρα να φύγει από το σπίτι και να πάει να μείνει σε συγγενικό της πρόσωπο.


Τα παιδιά αρχικά έμειναν με τον πατέρα, γιατί αυτός ήταν ο μοναδικός που εργαζόταν. Έπειτα, όμως, από τις καταγγελίες της μητέρας, η 14χρονη μαζί με τη 16χρονη αδελφή της βρέθηκαν στην Νέα Σμύρνη και τα αλλά δυο αδέλφια της εσώκλειστα σε ίδρυμα στην Αγία Παρασκευή.


Τα δυο κορίτσια είχαν εξαφανιστεί δεκάδες φορές από το ίδρυμα, με τη μητέρα τους να έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στους υπεύθυνους της δομής για την έλλειψη επιτήρησης των παιδιών της. Η δομή από την πλευρά της υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ασκήσει βία για να περιορίσει τα παιδιά.


Οι εμπλεκόμενοι


Οι άμεσα εμπλεκόμενοι είναι ένας 29χρονος αλλοδαπός, πατέρας τριών παιδιών, και ένας 24χρονος πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου», ο οποίος μάλιστα είχε προχωρήσει σε καταγγελίες σε βάρος του πατρός Αντωνίου σε τηλεοπτικές εκπομπές, χωρίς όμως ποτέ να κληθεί να δώσει επίσημη κατάθεση στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές. Οι δύο φερόμενοι ως μαστροποί της 14χρονης έχουν ήδη προφυλακιστεί.


Η ανήλικη φέρεται να κατέθεσε πως ο 29χρονος αλλοδαπός με το όνομα Ταχίρ, αφού την προσέγγισε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και κέρδισε την εμπιστοσύνη της, της ζήτησε να συναντηθούν, όπως και έγινε, αφού πρώτα η 14χρονη παραβίασε για πολλοστή φορά το ωράριο εξόδου της δομής. Σύμφωνα με την ίδια, οι μαστροποί έχουν προσεγγίσει και άλλες κοπέλες, τις οποίες εντόπιζαν μέσω εφαρμογής γνωριμιών, προκειμένου να τις παρασύρουν με απώτερο σκοπό τη μαστροπεία.


Σταδιακά, ο 29χρονος και ο πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού» έμπλεξαν στα δίχτυα τους το κορίτσι, πείθοντάς το πως θα βγάλει πολλά χρήματα εάν τους ακούσει και δεχθεί να βάλουν αγγελία σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα ερωτικών γνωριμιών και ραντεβού με αμοιβή. Ο 24χρονος, που βιντεοσκοπούσε κιόλας τις πράξεις, δήλωσε πως όλα γίνονταν με τη συναίνεση της ανήλικης, γιατί ήθελε να βγάλει χρήματα.


Συνελήφθη και ένας 25χρονος που όμως αφέθηκε αμέσως ελεύθερος. «Υπάρχουν πάρα πολλές απειλές. Έχουν βγει κάποια πράγματα που όντως δεν ίσχυαν για μένα» είπε ο 25χρονος, ο οποίος επιμένει πως η μόνη σχέση που είχε με την 14χρονη ήταν ότι τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του στην Ελευσίνα, αγνοώντας την πραγματική της ηλικία. Ότι δεν γνώριζε τον 25χρονο κατέθεσε και η 14χρονη στις Αρχές.


Ο φερόμενος ως βιαστής με το όνομα «Ρουσλάν»