top of page

Συνεχίζονται οι Ιωνικές γιορτές 2016 στο Άλσος της Νέας Σμύρνης


Ιωνικές γιορτές 2016 στο Αλσος της Νέας Σμύρνης

Ένα πλούσιο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης από τις 30 Αυγούστου έως τις 8 Οκτωβρίου, στο Άλσος Νέας Σμύρνης, με πολύ γνωστές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, κινηματογραφικές προβολές, παιδικό θέατρο.


Σημαντικές παραστάσεις που παρουσιάστηκαν φέτος με τεράστια επιτυχία στην Επίδαυρο, όπως ο «Πλούτος», η «Λυσιστράτη», οι «Επτά επί Θήβας», αλλά και παραστάσεις που αποθεώθηκαν από το κοινό το χειμώνα, όπως η «Σταματία το γένος Αργυροπούλου» από το Θέατρο Νέου Κόσμου, παρουσιάζονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών.


Συναυλίες από μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως η Φωτεινή Δάρρα, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και αφιερώματα στο ελληνικό τραγούδι, στην παραδοσιακή μουσική, αλλά και σε ενδιαφέροντα jazz σχήματα πλαισιώνουν το πλούσιο πρόγραμμα από το οποίο δεν θα λείψουν ενδιαφέρουσες μουσικοθεατρικές παραστάσεις και χοροθέατρο .


Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν: «Ο πολιτισμός είναι για εμάς κοινωνική παροχή και όχι περιττή πολυτέλεια, γι' αυτό και φέτος δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ψυχαγωγηθεί σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία και μάλιστα με το πολύ χαμηλό αντίτιμο των 5 ευρώ, ενώ υπάρχουν και αρκετές δωρεάν παραστάσεις. Είναι μια συνειδητή επιλογή να δώσουμε χρήματα στον πολιτισμό, γιατί είναι το μοναδικό εφόδιο που έχουμε ενάντια στην κρίση.»


Φέτος στο πρόγραμμα των Ιωνικών Γιορτών, έχει συμπεριληφθεί ειδική ενότητα αφιερωμενη στα παιδιά, με τρεις σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε μια ενδιαφέρουσα διασκευή, το «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο» από το θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, βασισμένο στη Σταχτοπούτα του Sergei Prokofiev σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου και «Ο κουρέας της Σεβίλλης», μια υπέροχη διασκευή της γνωστής όπερας του Rossini από την Κάρμεν Ρουγγέρη.


Εδώ και 16 χρόνια ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει τις Ιωνικές Γιορτές, ένα από τα πιο δημοφιλή πολιτιστικά φεστιβάλ της Αττικής, μετατρέποντας το Αλσος Νέας Σμύρνης σε χώρο υποδοχής των μεγαλύτερων παραγωγών και καλλιτεχνικών δράσεων της σεζόν, φιλοξενώντας περισσότερους από 2.500 χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Αθήνα.


Στο συνολικό πρόγραμμα εντάσσονται και φέτος πλήθος δράσεων και δρώμενων εναλλακτικού χαρακτήρα, ενώ υπάρχουν παράλληλες προβολές σημαντικών ταινιών του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου στο Αλσος Νέας Σμύρνης, από τις 2 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου, με στόχο να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ εντάσσονται εκδηλώσεις που αφορούν στην πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά όλων όσοι κατοικούν στην πόλη μας, ενώ στον φετινό προγραμματισμό έχουν ενταχθεί σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις, αλλά και παραγωγές του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης.


Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ θα κλείσει με τον μεγάλο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης “Historic Run - Τρέχοντας στην Ιστορία”, ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της, που φέτος θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου 2016.


Ακυρώθηκε η παράσταση "Πλούτος" του Αριστοφάνη, η οποία θα παιζόταν στις 15/9/2016.

Ιωνικές γιορτές 2016 στο Αλσος της Νέας Σμύρνης

Χορηγοί Επικοινωνίας: Novacinema, novalife, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, Πρώτο Πρόγραμμα 105,8, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, Τρίτο Πρόγραμμα 90,9, Sfera 102,2, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, TheToc.gr


bottom of page