top of page

Δείπνο στη Νέα Σμύρνη για το νέο κόμμα Βενιζέλου: Τα μεγάλα ονόματα και το πρόσωπο-έκπληξη

Δείπνο του Ευάγγελου Βενιζέλου με πρώην και νυν βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποστηρίζει πως πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28/11 σε σε ψαροταβέρνα της Νέας Σμύρνης το newpost.gr.

Δείπνο στη Νέα Σμύρνη για το νέο κόμμα Βενιζέλου: Τα μεγάλα ονόματα και το πρόσωπο-έκπληξη

Σύμφωνα λοιπόν με το newpost.gr, στο δείπνο αυτό παρακάθισαν:

  • ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μάλιστα έχει διαφοροποιηθεί από τη «γραμμή» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόσο στο θέμα του ΕΣΡ όσο και στην πολιτική στρατηγική που έχει επιλέξει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Μάλιστα, έχει εκφράσει τις διαφωνίες του και δημοσίως και στις συνεδριάσεις των ανώτατων οργάνων της παράταξης.

  • ο Γιώργος Φλωρίδης, πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ

  • η Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ και μέχρι πρότινος αντίπαλος του Ευάγγελου Βενιζέλου. Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Νοεμβρίου, οι δυο τους έτειναν χείρα... φιλίας σε κοινή εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού ο e-κύκλος του κ. Βενιζέλου και το «Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» της κυρίας Διαμαντοπούλου με θέμα «Παιδεία και ανάπτυξη» προς τιμήν του καθηγητή Κωνσταντίνου Σοφούλη. Όπως φαίνεται στα φωτογραφικά στιγμιότυπα της βραδιάς, το κλίμα ανάμεσά τους ήταν ιδιαίτερα θερμό.

  • o Λεωνίδας Γρηγοράκος, νυν ανεξάρτητος βουλευτής, τον οποίο διέγραψε η Φώφη Γεννηματά, όταν είχε δηλώσει ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αγκυλωμένη «σε κάτι παλιό και παρωχημένο.Εγώ θέλω μια αξιόπιστη και φερέγγυα πολιτική δύναμη και ας μου το ονομάσει η κυρία Γεννηματά όπως θέλει, θα είμαι μαζί της. Για αυτό πιστεύω ότι ο κίνδυνος λεηλασίας του χώρου από την εκλογή Μητσοτάκη, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλων χώρων, είναι έντονος».

  • ο Παναγιώτης Ρήγας, πρώην βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος

  • η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, στενή συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για συμμετοχή και της Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία με δήλωσή το διαψεύδει. «Η εμπλοκή του ονόματός μου σε δημοσιεύματα «περί δείπνων» με συγκεκριμένα στελέχη για τη δημιουργία νέου κόμματος δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το διαψεύδω κατηγορηματικά και ζητώ από όποια μέσα το έχουν δημοσιεύσει την αποκατάσταση της αλήθειας. Πρόκειται για σενάρια τα οποία αποκλειστικό στόχο έχουν να πλήξουν την ανάκαμψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γιώργος Προβόπουλος: Το πρόσωπο-έκπληξη

Μεταξύ των συνδαιτημόνων βρισκόταν και ο τέως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, γεγονός που προκαλεί μεγάλη έκπληξη, παρά το ότι επί θητείας του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών οι δύο άνδρες είχαν στενή συνεργασία.

Ώρα αποφάσεων

Το εν λόγω δείπνο καταδεικνύει με τον καλύτερο και τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως οι ζυμώσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς εντείνονται και η λήψη αποφάσεων επιταχύνεται.

Κοινό στοιχείο των συνδαιτημόνων είναι η εκτίμησή τους ότι το εγχείρημα για μια μεγάλη Κεντροαριστερά έχει «ναυαγήσει», η απόλυτη αντίθεση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η πεποίθηση ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις πρέπει να πάρουν τις εξελίξεις στα χέρια τους.

Μάλιστα, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν έρθει τις τελευταίες ημέρες στην επιφάνεια στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές, τα σενάρια για πρόωρες εκλογές έχουν πάρει «φωτιά», γεγονός που καθιστά επιτακτική ανάγκη για τον Βενιζέλο και τους υπόλοιπους να πάρουν σαφή θέση και -γιατί όχι;- να προχωρήσουν στη συγκρότηση μιας νέας πολιτικής πρωτοβουλίας.

Διαψεύδει ο Χρυσοχοΐδης

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ που ανέφερε ότι συμμετείχε και ο ίδιος στο εν λόγω δείπνο, επικοινώνησε με το newpost.gr και δήλωσε πως σε ό,τι τον αφορά διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες.

bottom of page