top of page

Το «τελευταίο αντίο» στην Κέλλυ Σακάκου


Το «τελευταίο αντίο» στην Κέλλυ Σακάκου

Το «τελευταίο αντίο» στην Κέλλυ Σακάκου είπαν το μεσημέρι της Τρίτης στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης η οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες της παρουσιάστριας. Η Κέλλυ Σακάκου έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή, λίγους μήνες μετά το θάνατο του συντρόφου της ζωής της, Σπύρου Φασιανού.

Συντετριμμένος ο αδερφός του συντρόφου της, διάσημος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός, τη συνόδευσε στην τελευταία της κατοικία.

Η απόγνωση μετά το θάνατο του συντρόφου της

Στην τελευταία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα Freddo και στον Νίκο Νικόλιζα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, τρεις μήνες μετά τον θάνατο του συζύγου της, είχε πει: «Έχασα τον άνθρωπο μου εντελώς ξαφνικά. Κοιμάμαι και ξυπνάω με τον ίδιο εφιάλτη. Ζω τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου. ΄Ηταν αναπάντεχο! Δεν περιμέναμε ότι θα φύγει έτσι απρόσμενα. Νιώθω τόση απελπισία που δεν τη χωράει ο νους σας. Δεν ξέρω πώς θα ανταπεξέλθω στη συνέχεια της ζωής μου. Είναι πολύ νωπό το γεγονός. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο, παρά τον ίδιο και την μορφή του. Μου λείπε ο Σπύρος. Μου λείπει και πονάω για αυτόν».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, είχε τονίσει ότι υπέφερε ψυχικά και σωματικά: «Δεν είμαι καθόλου καλά. Υποφέρω, όμως υπομένω. Νιώθω τόση απελπισία, μα τόση… Δυστυχώς δεν είμαι καθόλου καλά πλέον. Μετά τον θάνατο του συζύγου μου υποφέρω, και ψυχικά και σωματικά. Ο θάνατος του Σπύρου δεν ξεπερνιέται. Ωστόσο είμαι καθηλωμένη στο κρεβάτι. Δεν σηκώνομαι σχεδόν καθόλου. Μια εγχείρηση ισχίου με κρατάει μέσα στο σπίτι ακίνητη. Είμαι άσχημα, παιδί μου. Δεν θα ξεπεράσω ποτέ τον θάνατό του». Ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας μιλώντας στην εκπομπή «Φτιάξε Καφέ να στα Πω», αποκάλυψε ότι η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Κέλλυ Σακάκου ήταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. «Δεν θέλω να γράψεις τίποτα παιδί μου. Όμως θα φύγω. Το νιώθω. Πάω να βρω τον Σπύρο μου. Δεν μου έχει μείνει τίποτα άλλο στη ζωή», φέρεται να του είχε πει η αξέχαστη παρουσιάστρια.

Όταν, δε, της ευχήθηκε περαστικά, του είχε πει: «Δεν θα ανακάμψω παιδί μου. Ξέρω καλά την Κέλλυ» και πρόσθεσε: «Ο νους μου είναι στον Σπύρο μου. Τι να κάνει άραγε το πουλάκι μου; Μη στενοχωριέσαι, αγόρι μου, για εμένα. Εγώ έχω ήδη φύγει. Δεν με κρατάει τίποτα».

Η ζωή της Κέλλυς Σακάκου

Η Κέλλυ Σακάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Εκεί ήταν και το πατρικό της. Πέρασε όμορφα παιδικά χρόνια ως μοναχοπαίδι. Ήταν αριστούχος στην «Ευαγγελική Σχολή» της Νέας Σμύρνης και ήθελε να περάσει στη Φιλοσοφική με σκοπό να γίνει φιλόλογος. Την τελευταία όμως στιγμή άλλαξαν τα σχέδιά της με μία παράσταση, όπου παρουσίασαν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και εκείνη πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ερμηνεία της άρεσε πάρα πολύ και οι καθηγητές της τής πρότειναν να γίνει ηθοποιός. Ήταν εκείνη μάλιστα η παρότρυνση που την έκανε να πάει στη σχολή «Κατσέλη», η οποία έβγαλε πολλούς και σημαντικούς ηθοποιούς. Αποφοίτησε σκοπεύοντας να γίνει ηθοποιός, όμως, τελικά, τα σχέδιά της άλλαξαν. Η Κέλλυ Σακάκου δήλωσε συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό για τηλεπαρουσιάστριες στην ΕΡΤ. Την πίεσε λίγο και η μητέρα της στο να κάνει αίτηση. Είχε κάνει τότε και μια φίλη της αίτηση. Έτσι, ένα βράδυ πήγε στο