top of page

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Τραπεζικός υπάλληλος και σπουδαίος πατέρας

Εκεί, στο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης όπου ζουν με τη σχεδόν 6 μηνών κόρη τους, δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα όπως κάνουν οι πάντες.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Τραπεζικός υπάλληλος και σπουδαίος πατέρας

Το οξυγόνο μιας επαγγελματικής ενασχόλησης αναζητούσε το τελευταίο διάστημα και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος ήταν άνεργος τους τελευταίους 14 μήνες. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος τους ΣΥΡΙΖΑ, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο του 2015, μετά την πολυσυζητημένη παραίτησή του από το βουλευτικό του αξίωμα, τον Νοέμβριο του 2015, επιδίωξε αρχικά την εσωτερική αναζήτηση και την απομόνωση. Την εποχή εκείνη διαβάζει αμέτρητες ώρες για το διδακτορικό του, το οποίο αναμένεται να ολοκληρώσει σε ενάμιση χρόνο από σήμερα, ενώ τα βράδια του τα περνά με τη σύντροφό του Ράνια Τζίμα και κάποιους φίλους, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν θέλει ακόμη να δουλέψει, αλλά να πάρει τον χρόνο του. Να σκεφτεί, να ανασυνταχθεί. Κάπως έτσι, περνούν τέσσερις μήνες. Η ανήσυχη ψυχοσύνθεσή του δεν του επιτρέπει άλλες αναβολές και πριν από σχεδόν δέκα μήνες ξεκινά να ψάχνει για δουλειά. Στέλνει βιογραφικά, κάνει συναντήσεις, αρνείται να παραδοθεί σε γνωριμίες, υπερπηδά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που συνεχίζουν να του βάζουν αλλοτινοί σύντροφοι και τα καταφέρνει. Πριν από έναν μήνα ο γοητευτικός Γαβριήλ Σακελλαρίδης ξεκινά να εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης με μπλοκάκι στο Τμήμα Ερευνών της Eurobank, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο μιας φυσιολογικής ζωής.

Η πολιτική δεν του λείπει και η επιστροφή του σε αυτή ακούγεται για την ώρα ως κάτι μακρινό, όπως μακρινά ακούγονται όλα τα αστεία σενάρια που γράφτηκαν κατά καιρούς γύρω από το πρόσωπό του. «Για τον Γαβριήλ ειπώθηκαν και γράφτηκαν απίστευτες φρικαλεότητες, οι οποίες δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε από ποιους είχαν εκπορευτεί και υπαγορευτεί», λέει άνθρωπος που τον γνωρίζει και συνεχίζει: «Ολες, όμως, για κακή τους τύχη κατέρρευσαν από την ίδια τη ζωή. Απ’ όλα τα τέρατα που γράφτηκαν κατά καιρούς το πλέον κακοπροαίρετο ήταν ο υποτιθέμενος γάμος με γόνο γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας των Αθηνών. Και όταν διέρρευσε η εγκυμοσύνη της Ράνιας, επειδή δεν είχαν τα guts να το διαχειριστούν, συνέχισαν τον οχετό της κακοήθειας λέγοντας πως η Ράνια είναι... παρένθετη μητέρα. Το περιβάλλον του τού είπε από την πρώτη ημέρα να βγει και να απαντήσει σε αυτή την αηδία τόσο για τη Ράνια και τον ίδιο όσο και για το παιδί που θα ερχόταν σε λίγους μήνες στον κόσμο. Εκείνη την περίοδο το ζευγάρι κατάλαβε ότι δεν υπάρχει όριο στην αρρώστια».

Ο ερχομός της κόρης τους στα τέλη Αυγούστου του 2016 όχι απλώς έβαλε στο περιθώριο όλες τις επιθέσεις αλλά κατάφερε να διαγράψει από το πρόσωπο της Ράνιας και του Γαβριήλ ακόμη και την παραμικρή ρυτίδα προβληματισμού και στενοχώριας. Ο ίδιος κρατά σήμερα επάξια τον ρόλο του ιδανικού συζύγου και ακόμη περισσότερο του σπουδαίου πατέρα, όπως επαναλαμβάνει συχνά η Ράνια όπου σταθεί κι όπου βρεθεί...

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Τραπεζικός υπάλληλος και σπουδαίος πατέρας

Ενα κανονικό ζευγάρι με μια κανονική ζωή...

Οι μήνες που προηγήθηκαν της επαγγελματικής αποκατάστασης της Ράνιας και του Γαβριήλ δεν ήταν εύκολοι σε οικονομικό επίπεδο και, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες, το συγγενικό περιβάλλον τους ήταν αυτό που τους βοηθούσε όταν και όποτε χρειαζόταν. Από το μυαλό της Ράνιας πέρασε πολλές φορές η ιδέα να φύγουν. Να αναζητήσουν την τύχη τους στην Αμερική ή σε κάποια χώρα της Ευρώπης όπου θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. «Εδώ έφυγαν μετανάστες άνθρωποι που δεν γνώριζαν καν τη γλώσσα και τα κατάφεραν», έλεγε συχνά η Ράνια στον στενό φιλικό τους κύκλο. «Οχι, δεν φοβάμαι να φύγω και να ξεκινήσω από το μηδέν. Με τα εφόδια που μας έδωσαν οι δικοί μας θα ήταν ύβρις να λέμε ότι δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή», συνέχιζει. Ο Γαβριήλ δεν την άκουγε ή έκανε πως δεν την άκουγε. Για εκείνον η παραμονή τους στην Ελλάδα είναι σχεδόν αδιαπραγμάτευτη, όπως ακριβώς και η πίστη του ότι ο προσωπικός τους αγώνας πρέπει να δοθεί εντός των ελληνικών συνόρων.

Εκεί, στο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης όπου ζουν με τη σχεδόν 6 μηνών κόρη τους, δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα όπως κάνουν οι πάντες.

Με τις τύψεις τους αναφορικά με τις ώρες που περνούν με το παιδί και θα τις ήθελαν περισσότερες, με τις χαρές τους όταν κατακτούν όσα ονειρεύτηκαν, με τα άγχη τους κάθε φορά που κάτι στραβώνει, με τα βιβλία τους, τις ταινίες τους, τις συζητήσεις τους και την ατάκα που τους ένωσε σαν μια γροθιά συνθλίβοντας οριστικά τις κακές γλώσσες: «Στη ζωή το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο».

Το ζεϊμπέκικο που είχε χορέψει ο Γαβριήλ στον γάμο του για τη Ράνια:

Πηγή: "Πρώτο Θέμα"

bottom of page