top of page

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Τραπεζικός υπάλληλος και σπουδαίος πατέρας

Εκεί, στο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης όπου ζουν με τη σχεδόν 6 μηνών κόρη τους, δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα όπως κάνουν οι πάντες.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Τραπεζικός υπάλληλος και σπουδαίος πατέρας

Το οξυγόνο μιας επαγγελματικής ενασχόλησης αναζητούσε το τελευταίο διάστημα και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος ήταν άνεργος τους τελευταίους 14 μήνες. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος τους ΣΥΡΙΖΑ, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο του 2015, μετά την πολυσυζητημένη παραίτησή του από το βουλευτικό του αξίωμα, τον Νοέμβριο του 2015, επιδίωξε αρχικά την εσωτερική αναζήτηση και την απομόνωση. Την εποχή εκείνη διαβάζει αμέτρητες ώρες για το διδακτορικό του, το οποίο αναμένεται να ολοκληρώσει σε ενάμιση χρόνο από σήμερα, ενώ τα βράδια του τα περνά με τη σύντροφό του Ράνια Τζίμα και κάποιους φίλους, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν θέλει ακόμη να δουλέψει, αλλά να πάρει τον χρόνο του. Να σκεφτεί, να ανασυνταχθεί. Κάπως έτσι, περνούν τέσσερις μήνες. Η ανήσυχη ψυχοσύνθεσή του δεν του επιτρέπει άλλες αναβολές και πριν από σχεδόν δέκα μήνες ξεκινά να ψάχνει για δουλειά. Στέλνει βιογραφικά, κάνει συναντήσεις, αρνείται να παραδοθεί σε γνωριμίες, υπερπηδά τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που συνεχίζουν να του βάζουν αλλοτινοί σύντροφοι και τα καταφέρνει. Πριν από έναν μήνα ο γοητευτικός Γαβριήλ Σακελλαρίδης ξεκινά να εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης με μπλοκάκι στο Τμήμα Ερευνών της Eurobank, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο μιας φυσιολογικής ζωής.

Η πολιτική δεν του λείπει και η επιστροφή του σε αυτή ακούγεται για την ώρα ως κάτι μακρινό, όπως μακρινά ακούγονται όλα τα αστεία σενάρια που γράφτηκαν κατά καιρούς γύρω από το πρόσωπό του. «Για τον Γαβριήλ ειπώθηκαν και γράφτηκαν απίστευτες φρικαλεότητες, οι οποίες δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε από ποιους είχαν εκπορευτεί και υπαγορευτεί», λέει άνθρωπος που τον γνωρίζει και συνεχίζει: «Ολες, όμως, για κακή τους τύχη κατέρρευσαν από την ίδια τη ζωή. Απ’ όλα τα τέρατα που γράφτηκαν κατά καιρούς το πλέον κακοπροαίρετο ήταν ο υποτιθέμενος γάμος με γόνο γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας των Αθηνών. Και όταν διέρρευσε η εγκυμοσύνη της Ράνιας, επειδή δεν είχαν τα guts να το διαχειριστούν, συνέχισαν τον οχετό της κακοήθειας λέγοντας πως η Ράνια είναι... παρένθετη μητέρα. Το περιβάλλον του τού είπε από την πρώτη ημέρα να βγει και να απαντήσει σε αυτή την αηδία τόσο για τη Ράνια και τον ίδιο όσο και για το παιδί που θα ερχόταν σε λίγους μήνες στον κόσμο. Εκείνη την περίοδο το ζευγάρι κατάλαβε ότι δεν υπάρχει όριο στην αρρώστια».

Ο ερχομός της κόρης τους στα τέλη Αυγούστου του 2016 όχι απλώς έβαλε στο περιθώριο όλες τις επιθέσεις αλλά κατάφερε να διαγράψει από το πρόσωπο της Ράνιας και του Γαβριήλ ακόμη και την παραμικρή ρυτίδα προβληματισμού και στενοχώριας. Ο ίδιος κρατά σήμερα επάξια τον ρόλο του ιδανικού συζύγου και ακόμη περισσότερο του σπουδαίου πατέρα, όπως επαναλαμβάνει συχνά η Ράνια όπου σταθεί κι όπου βρεθεί...