Νέοι Ορίζοντες της Νέας Σμύρνης

21 Νοε 2023

Advertorial: Η καλύτερη προβολή

Το advertorial (ADVERtising in ediTORIAL) είναι ένα καλογραμμένο, ενδιαφέρον και ελκυστικό άρθρο, που περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες ή/και συμβουλές με σκοπό τη διαφήμιση/προβολή μέσω της ενημέρωσης για ένα διαφημιζόμενο προϊόν, υπηρεσία, πρόσωπο ή brand.

Διαδικτυακό Advertorial


Ο σημαντικότερος παράγοντας επιτυχίας στην περίπτωση του διαδικτυακού advertorial είναι πού δημοσιεύεται. Λειτουργεί πολύ πιο αποδοτικά όταν αναρτάται σε έναν αξιόπιστο ιστότοπο με πλούσιο ενημερωτικό υλικό που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό-στόχο, όπως το nsonline.gr και συμβάλλει:

  1. στη δημιουργία επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα και τα social media του διαφημιζόμενου,

  2. στην ενίσχυση της θέσης του στις οργανικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο,

  3. στη δημιουργία ενεργών συνδέσμων (active links) μίας ιστοσελίδας.

Το advertorial στοχεύει στη βελτιστοποίηση των αναζητήσεων για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά μέσω της χρήσης έξυπνων συνδέσμων με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας διαχρονικά.

Συμβουλές για την επιλογή εντύπου ή ιστότοπου

  • Απευθύνεται στο κοινό-στόχο σας.

  • Δημοσιεύει σχετικό και πρωτότυπο περιεχόμενο και κυρίως ενημερωτική non-branded αρθρογραφία.

  • Είναι δημοφιλής στο κοινό-στόχο σας, δηλαδή σκοράρει υψηλά σε χρόνο παραμονής/επίσκεψη, προβολή σελίδων/επίσκεψη και έχει χαμηλό ποσοστό εγκατάλειψης.

  • Αποφύγετε τους ιστότοπους που δημοσιεύουν αποκλειστικά advertorial με branded περιεχόμενο και μη πρωτότυπο περιεχόμενο επικαιρότητας, καθώς σκοράρουν πολύ χαμηλά στο Google ranking.

Συμβουλές για αποδοτικό advertorial

  • Επιλέξτε προσεκτικά το έντυπο ή τον ιστότοπο που θα το δημοσιεύσετε.

  • Προτιμήστε non-branded περιεχόμενο (χωρίς όνομα προϊόντος/μάρκας).

  • Συντάξτε το περιεχόμενο με αξία για το κοινό-στόχο.

  • Διατηρήστε καλή ισορροπία στις λέξεις-κλειδιά για τις μηχανές αναζήτησης.

  • Επιλέξτε έναν συντάκτη με αξιοπιστία και κύρος στο κοινό-στόχο.
     

Συμπέρασμα

Τα advertorials μπορούν να φέρουν οφέλη σε μία καμπάνια βελτιστοποίησης SEO και το κοινό τα αποδέχεται ως πιο αξιόπιστα από την κοινή διαφήμιση, αλλά μόνο αν είναι υψηλής ποιότητας, καλά σχεδιασμένα, τοποθετημένα σε έναν αξιόπιστο και δημοφιλή ιστότοπο και αν τηρούν τόσο τους δεοντολογικούς κανόνες όσο και τις κατάλληλες τεχνικές για υψηλότερη θέση στις αναζητήσεις της Google.

Για σίγουρη επιτυχία, μην ξεχνάτε ότι πρωτίστως γράφετε για τον αναγνώστη! Κεντρίστε του το ενδιαφέρον με ένα καλογραμμένο άρθρο!