Νέοι Ορίζοντες της Νέας Σμύρνης

Ιαν 5

Πανιώνιος και Μίλων αγωνίζονται σήμερα στoυς ημιτελικούς του 2ου UNICEF Trophy για την διεκδίκηση μίας θέσης στο final-8 του κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ ανδρών

Στις 17:00 ο πρώτος ημιτελικός του 2ου UNICEF Trophy ανάμεσα στη ΝΕ Μεγαρίδος και τον Μίλωνα και στις 20:00 ο δεύτερος χρονικά μεταξύ Πανιωνίου και Δόξας Λευκάδας.

Το 2ο UNICEF Trophy, δηλαδή το φάιναλ φορ από το οποίο θα προκύψει η ομάδα που θα προκριθεί στο final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών, διεξάγεται το διήμερο 5-6 Ιανουαρίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων. 

Ο τελικος θα διεξαχθεί ανήμερα των Φώτων (6/1), με το τζάμπολ να έχει οριστεί για τις 18:00. Και οι τέσσερις ομάδες αγωνίζονται φέτος στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών (Elite League).

Ο Πανιώνιος είναι η μόνη ομάδα από τις τέσσερις που είχε δηλώσει «παρών» και στο 1o UNICEF Trophy, κατακτώντας μάλιστα την πρώτη θέση, με 80-71, στον τελικό απέναντι στη ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

 Ο Πανιώνιος προκρίθηκε στο φάιναλ φορ αποκλείοντας κατά σειρά τον Πανερυθραϊκό (86-63), τον Ερμή Σχηματαρίου (80-90) και τον Παπάγου (88-83). Οι «κυανέρυθροι» ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο της Elite League Ερρίκος Ντυνάν στην πρώτη θέση με 12-3 έχοντας οκτώ διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα. 

Ο Μίλωνας ξεπέρασε διαδοχικά τα εμπόδια του Πανσερραϊκού (43-66), του Χολαργού (73-79) και της Ελευθερούπολης (88-67) στους προηγούμενους γύρους της διοργάνωσης.