Η Νεοσμυρνιώτισσα Κατερίνα Μαμώλη επικεφαλής του γραφείου του Νεοσμυρνιώτη Γ. Μουζάλα
top of page

Η Νεοσμυρνιώτισσα Κατερίνα Μαμώλη επικεφαλής του γραφείου του Νεοσμυρνιώτη Γ. Μουζάλα


Η Νεοσμυρνιώτισσα Κατερίνα Μαμώλη επικεφαλής του γραφείου του Νεοσμυρνιώτη Γ. Μουζάλα

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, συστάθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2015 ως ένα από τα «παρακλάδια» του νέου υπερυπουργείου Εσωτερικών, σήμερα, κάτι παραπάνω από έναν χρόνο μετά, συγκεντρώνει πάνω του τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας - ξεπερνώντας εσχάτως ακόμα και τη «ναυαρχίδα» της οικονομίας.

Ο λόγος προφανής: Πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν από την Ανατολή κατά χιλιάδες τους τελευταίους μήνες και, ως απόρροια της απροθυμίας των γειτονικών κρατών να τους επιτρέψουν την πρόσβαση στη Δυτική Ευρώπη, παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, με την κυβέρνηση να στέκει πανικόβλητη μπροστά σε ένα συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα.

Το επιτελείο του Νεοσμυρνιώτη αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα στεγάζεται στο υπουργείο Εσωτερικών στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Επικεφαλής του είναι η επίσης Νεοσμυρνιώτισσα Κατερίνα Μαμώλη, διευθύντρια του γραφείου του Γ. Μουζάλα.

Στις 23 Σεπτεμβρίου ανέλαβε τα καθήκοντά της, διορισθείσα ως ειδική συνεργάτιδα στο πολιτικό γραφείο του Γιάννη Μουζάλα με το ΦΕΚ της 2ας Νοεμβρίου, και προ ημερών ανέλαβε διευθύντρια του γραφείου του. Με σπουδές Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό Πολιτικής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου, έγινε μέλος από το 2000 στη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Συνέχισε την καριέρα της στα κοινά κερδίζοντας μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Σμύρνης το 2010 με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουτελάκη

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ», ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν μία από τους υποψηφίους του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η 33χρονη Κατερίνα ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το Προσφυγικό το 2012 ως ψυχολόγος στα κέντρα κράτησης μεταναστών στον Εβρο παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής στους πρόσφυγες. «Το πρώτο πράγμα που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν η απορία των μεταναστών οι οποίοι δεν καταλάβαιναν για ποιον λόγο ήταν κρατούμενοι», σχολιάζει.

Η Κατερίνα ήταν η πρώτη συντονίστρια στον χώρο του Τάε Κβον Ντο τον Σεπτέμβριο του 2015 και κατόπιν ανέλαβε για λογαριασμό του υπουργείου να διαμορφώσει τους χώρους υποδοχής στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό.

«Ο συντονιστής είναι ''ακροβάτης'', αφού θα πρέπει να κρατήσει ισορροπίες μεταξύ των ανθρώπων που φιλοξενούνται στους χώρους υποδοχής και έχουν συγκεκριμένες ανάγκες, των εθελοντών και των άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται στο ''πεδίο'' (σ.σ.: η έκφραση που χρησιμοποιούν οι συντονιστές για τους καταυλισμούς).

Από την πολύμηνη δραστηριοποίησή της στους χώρους υποδοχής, η Κατερίνα Μαμώλη έχει αποτυπώσει στη μνήμη της την εικόνα ενός 22χρονου Αφγανού πρόσφυγα που ήταν θύμα βασανισμού από τους Ταλιμπάν:

«Ηταν εξαιρετικά αποφασισμένος να φύγει από την Ελλάδα. Θυμάμαι ότι έλεγε συνέχεια πως δεν φοβάται τίποτα, αφού κατάφερε να φύγει ζωντανός από τα χέρια των Ταλιμπάν και πως θα έφτανε στον τελικό προορισμό του, που είναι η Γερμανία», περιγράφει.

Η Νεοσμυρνιώτισσα Κατερίνα Μαμώλη επικεφαλής του γραφείου του Νεοσμυρνιώτη Γ. Μουζάλα

Ο Γιάννης Μουζάλας είναι Νεοσμυρνιώτης, Γυναικολόγος-Μαιευτήρας και διατηρεί ιατρικό κέντρο στην οδό Ελ. Βενιζέλου 55

bottom of page