Πρόγραμμα εκδηλώσεων Σεπτεμβρίου Εστίας Νέας Σμύρνης


Εστία Νέας Σμύρνης: ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ «ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΧΑΙΡΕ!»

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ «ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΧΑΙΡΕ!»


Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ. Το Δ.Σ., τα Μέλη και οι φίλοι της ΕΣΤΙΑΣ Ν. Σμύρνης θα παραστούν στην Θεία Λειτουργία του Ιερού Ναού Αγ. Φωτεινής Ν. Σμύρνης για την εορτή του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ Αγίων Αρχιερέων, κληρικών και λαϊκών που σφαγιάστηκαν κατά τη Μικρασιατική καταστροφή, τιμώντας τη θυσία και τη μνήμη τους.


Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00 Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης υποδέχεται τη φιλόλογο, συγγραφέα και ηθοποιό κ. ΜΙΜΗ ΝΤΕΝΙΣΗ η οποία θα ομιλήσει με θέμα «Η σημασία του Μικρασιατικού Ελληνισμού τότε και σήμερα». Οι γνωστοί ηθοποιοί Τάσος Χαλκιάς, Τάσος Νούσιας, Χριστίνα Αλεξανιάν και Μάνος Ζαχαράκος θα αποδώσουν αποσπάσματα του διάσημου θεατρικού έργου της «Σμύρνη μου αγαπημένη».


Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, πρωινή προβολή 10:00 π.μ και απογευματινή 19:00 μ.μ του ντοκιμαντέρ «Η Χίμαιρα της Ιωνίας». Τι πραγματικά συνέβη τις δραματικές ημέρες της καταστροφής. Μιλάνε καθηγητές Πανεπιστημίου, ξένοι συγγραφείς και δημοσιογράφοι. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον 3ο όροφο, στην αίθουσα Επιμορφωτικών μαθημάτων.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 - 15:00