Myfashionfruit: Στυλ με άρωμα Νέας Σμύρνης
top of page

Myfashionfruit: Στυλ με άρωμα Νέας Σμύρνης

Η Κατερίνα Τσιτούρη, που έχει εδώ και 30 χρόνια μαγαζί με κοσμήματα στη Νέα Σμύρνη, το Be Art, σχεδιάζει και φτιάχνει κοσμήματα για το Myfashionfruit, ένα παρεΐστικο online κατάστημα.

Myfashionfruit: Στυλ με άρωμα Νέας Σμύρνης

Είναι πολύ ωραίο να ξέρεις ότι μέσα στις δύσκολες εποχές που ζούμε, υπάρχουν άνθρωποι με φρέσκα και δημιουργικά μυαλά που τολμούν να καινοτομήσουν. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η ομάδα του myfashionfruit, η οποία τα τελευταία 6 χρόνια διατηρεί και εξελίσσει μια εταιρία γυναικείων ενδυμάτων e-shop. Μιλήσαμε, λοιπόν, μαζί τους για τη μέχρι τώρα πορεία της δουλειάς τους, αλλά και για τα σχέδια που έχουν για το άμεσο μέλλον.

Be Art στη Νέα Σμύρνη

Πώς ξεκίνησε η όλη ιδέα του e-shop;

Ξεκίνησα να στήνω το myfashionfruit.com το 2010, στα 23 μου, από την ανάγκη να δημιουργήσω κάτι με προσωπικό χαρακτήρα, έναν τρόπο δηλαδή να εκφράζομαι εργασιακά. Ήθελα σίγουρα να συνδέεται με τη μόδα και βγήκε κάπως φυσικά η σκέψη για ένα online shop. Ήταν κάτι αρκετά καινούργιο ως ιδέα στην Ελλάδα. Μου φαινόταν πως έτσι θα το έστηνα σε πιο «αγνό» έδαφος.

Σκεφτήκατε ποτέ, ύστερα από την απήχηση του e-shop, να ανοίξετε ένα κανονικό κατάστημα;

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, από το 2010 που ξεκίνησε το myfashionfruit, ήμουν αντίθετη με την σκέψη ενός φυσικού καταστήματος ως συμπλήρωμα του site. Θέλαμε να δώσουμε όλη μας την ενέργεια καθαρά στο site, να εξελίξουμε τις φωτογραφίσεις μας, να μας γνωρίσουν όλο και περισσότερες κοπέλες και να στηθεί πολύ γερά η ιδέα του online αποκλειστικά. Αν το σκεφτώ στο σήμερα, το myfashionfruit έχει πλέον τη δική του δύναμη και υπόσταση, και ίσως πλέον βγαίνει αρκετά φυσικά να έρθουμε σε πιο προσωπική επαφή με τον κόσμο που μας ακολουθεί. Αυτό ήδη το αρχίσαμε πέρυσι μέσα από events και bazaars που κάναμε στην Αθήνα, όπως στο TAF & στο Barrett. Οπότε ίσως είμαστε πιο κοντά σε ένα φυσικό κατάστημα myfashionfruit! Αλλά και πάλι, αυτό θα γίνει μόνο εάν καταφέρουμε να στηθεί ένα κατάστημα αντίστοιχα δυνατό με το site μας.

Τα μέλη που απαρτίζουν το My fashionfruit γνωριζόσασταν μεταξύ σας πριν τη δημιουργία της σελίδας;

Γνωριζόμασταν, ναι! Πέρα από τον αδερφό μου Ορέστη, που είναι και ο φωτογράφος μας, η Νεφέλη και η Έλενα είναι φίλες μας από παλιότερα. Στα πρώτα χρόνια του site, έρχονταν πολλοί φίλοι μας να βοηθήσουν, καθώς ανέβαινε η δουλειά σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Τα κορίτσια και ο Ορέστης έμειναν από πολύ νωρίς και γίναμε η βασική ομάδα ή αλλιώς η οικογένεια του myfashionfruit. Είναι πολύ όμορφο το να θυμάμαι πόσοι πέρασαν από το site και πόσο πολύ όλοι οι κοντινοί μας άνθρωποι είχαν πάντα την όρεξη να συμμετέχουν σε αυτό!

Από πόσα και ποια μέλη αποτελείται το site;

Αμαρυλλίς Τσιτούρη: συνιδιοκτήτρια του MyFashionfruit, υπεύθυνη για τη στρατηγική του site, το δημιουργικό κομμάτι και την επιλογή των εμπορευμάτων.

Ορέστης Τσιτούρης: συνιδιοκτήτης του MyFashionfruit, φωτογράφος του site.

Κατερίνα Τσιτούρη: είναι πίσω από τα περισσότερα σχέδια κοσμημάτων του site που είναι handmade, καθώς εκείνη τα σχεδιάζει. Παράλληλα, έχει το δικό της μαγαζί με κοσμήματα εδώ και 30 χρόνια στη Νέα Σμύρνη, το Be Art.

Νεφέλη Κωνσταντινάκη: υπεύθυνη για όλα τα κείμενα στο site, την παρουσίαση των προϊόντων και την επικοινωνία στα social media. Plus, είναι το μοντέλο μας στις φωτογραφίσεις.

Έλενα Παράσχου: υπεύθυνη customer service σε όλα τα στάδια της παραγγελίας.

Ειρήνη Σινάνη, Δέσποινα Παπαδάτου και Demmi Εμμανουήλ είναι νέα πρόσωπα στην myfashionfruit οικογένεια και οι κοπέλες που βλέπετε στις φωτογραφήσεις μας!

Τα ρούχα τα προμηθεύεστε από την Ελλάδα ή από το εξωτερικό;

Πολλά ρούχα τα φέρνουμε από τη Γαλλία και την Ιταλία. Τον τελευταίο χρόνο φέρνουμε αρκετά και από την Ελλάδα σε συνδυασμό με το ότι αρχίσαμε από πέρυσι να ράβουμε δικά μας σχέδια, κυρίως κορμάκια και κάποια φορέματα!Τα περισσότερα κοσμήματα είναι από Έλληνες σχεδιαστές με πολλά δικά μας σχέδια, φτιαγμένα όλα στο studio μας από την Κατερίνα Τσιτούρη.

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας, πιστεύετε, απευθύνονται σε γυναίκες συγκεκριμένων ηλικιών και στυλ;

Θέλουμε να φανταζόμαστε τις κοπέλες που τα φοράνε σαν εκείνες που πάντα η προσωπικότητά τους υπερισχύει της εμφάνισής τους και δείχνουν όμορφες με τον πιο φυσικό τρόπο. Έτσι και τα ρούχα και τα κοσμήματά μας συνδυάζουν το γυναικείο με το ανεπιτήδευτο. Θέλουμε τα σχέδιά μας να σου δίνουν την ελευθερία να τα φορέσεις όπως θες, να μην είναι φλύαρα ή στημένα.

Τα προϊόντα σας είναι αποκλειστικά γυναικεία. Είναι στα σχέδιά σας να εντάξετε και ανδρικά ή ακόμη και παιδικά ρούχα στη συλλογή;

Όχι, σκοπός μας δεν είναι να «μεγαλώσουμε» προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν θέλουμε να είμαστε σαν πολυκατάστημα, αλλά το αντίθετο. Το κοινό μας θέλουμε να παραμείνει το γυναικείο, όλες εκείνες οι κοπέλες που μας ταιριάζουν και τους ταιριάζουμε! Είναι πολύ ωραίο να ξέρεις πως δεν καλύπτεις όλα τα στυλ αλλά εκφράζεις καθαρά το δικό σου και βρίσκεις κι άλλους να αγαπούν το ίδιο. Είναι σαν να είμαστε όλοι μια μεγάλη ομάδα, αισθητικά.

Τι σημαίνει για εσάς στυλ;

Σαν να εκπέμπεις τη δική σου αύρα, όχι μόνο μέσα από το ντύσιμό σου.

Στη φετινή μόδα ποια κομμάτια θα φορεθούν; Ποια χρώματα κυριαρχούν;

Θα έλεγα blue velvet, satin σε nude shades, deep red αποχρώσεις και Khaki. Σε κομμάτια που θα φορεθούν ξεχώρισα looks όπως το λευκό φανελάκι μέσα από evening dresses (βελούδινα και satin), tops και φορέματα σε lingerie style και σχέδια με έντονους ώμους και μεγάλα μανίκια.

Ποιο κομμάτι πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο για τη γυναικεία γκαρνταρόμπα;

Στη δική μου σίγουρα ένα levis 501 jean, ένα χαλαρό μαύρο φόρεμα με ωραία εφαρμογή και μεγάλα antique δαχτυλίδια. Φαντάζομαι για την κάθε κοπέλα τα αγαπημένα της κομμάτια είναι διαφορετικά, αν σκεφτούμε πως είναι εκείνα που νιώθει πάντα πιο άνετα να τα φορά και πως την αντιπροσωπεύουν.

Είναι στα άμεσα σχέδιά σας κάποιο bazaar ή εκδήλωση με παρουσίαση των προϊόντων σας;

Φυσικά! Το μέρος και το event θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα!

Τους myfashionfruit μπορείτε να βρείτε στο http://www.myfashionfruit.com

bottom of page