Στην κηδεία του Μπεχλιβανίδη και ο Κώστας Πουλάκης
top of page

Στην κηδεία του Μπεχλιβανίδη και ο Κώστας Πουλάκης

Στην κηδεία του Μπάμπη Μπεχλιβανίδη παρέστη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κώστας Πουλάκης

Κηδεύτηκε σήμερα το μεσημέρι ο επίτιμος δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, Μπάμπης Μπεχλιβανίδης, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής.

Στην κηδεία του Μπάμπη Μπεχλιβανίδη παρέστη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κώστας Πουλάκης, ο οποίος δήλωσε:

«Ο Μπάμπης Μπεχλιβανίδης υπήρξε ο άνθρωπος που “δίδαξε” στην Αριστερά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αγωνιστής με όλη τη σημασία της λέξης ο ίδιος, σε όλες τις κορυφαίες στιγμές των σύγχρονων δημοκρατικών αγώνων, από την Αντίσταση μέχρι σήμερα, μέσα από τις καινοτόμες και ουσιαστικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε κατά τη μακρόχρονη θητεία του στον Δήμο Ν. Σμύρνης, διαμόρφωσε ένα νέο υπόδειγμα αριστερού δημάρχου, που πήγαινε πέρα από την απλή διεκδίκηση και έθετε τις βάσεις μιας δημοκρατικής, προοδευτικής, οικολογικής, κοινωνικά ευαίσθητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στους οικείους του και στην τοπική κοινωνία της Ν. Σμύρνης που τον περιέβαλε όσο ζούσε με την εμπιστοσύνη της. Οι νεότεροι θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και ευγνωμοσύνη».

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, ανέφερε: «Εκφράζω την θλίψη μου για την απώλεια ενός καταξιωμένου στελέχους της αυτοδιοίκησης και ενός σημαντικού αγωνιστή της Αριστεράς. Ο δυναμισμός και το πάθος του προς όφελος των πολιτών της Νέας Σμύρνης, αλλά και της Αττικής παρέμεινε σταθερό όλα τα χρόνια των θητειών του. Ο Μπάμπης Μπεχλιβανίδης υπήρξε πρωτοπόρος δήμαρχος της Αριστεράς και αναβάθμισε την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Νέας Σμύρνης. Η συνεισφορά του τόσο στον χώρο της Αριστεράς όσο και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπήρξε πολύ σημαντική». Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του σημαντικού αυτοδιοικητικού, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η οποία είχε ως εξής: «Μια εμβληματική μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο ιστορικός δήμαρχος Νέας Σμύρνης Μπάμπης Μπεχλιβανίδης, έφυγε από κοντά μας. Από μικρό προσφυγόπουλο, όταν ήρθε το 1922 στην Ελλάδα, βίωσε την κοινωνική αδικία και τις πολιτικές διώξεις, που όμως δεν τον έκαμψαν. Εντάχθηκε στην Αριστερά και ταύτισε τη ζωή του με τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία, δίνοντας παράδειγμα αξιοπρέπειας, μαχητικότητας και ανθρωπιάς. Τιμήθηκε από τους συμπολίτες του για την προσφορά του, εκλεγόμενος επί είκοσι συνεχή χρόνια Δήμαρχος της πόλης τους και στη συνέχεια εκπρόσωπός τους στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Για την απώλειά του, εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

bottom of page