Πέθανε ο Αρκούδος, o πιο γνωστός σκύλος της Νέας Σμύρνης!
top of page

Πέθανε ο Αρκούδος, o πιο γνωστός σκύλος της Νέας Σμύρνης!


Πέθανε ο Αρκούδος, o πιο γνωστός σκύλος της Νέας Σμύρνης!

Έφυγε από την ζωή ο Αρκούδος ή Ρόκυ ή Βουνό (είχε πολλά ονόματα, μιας και ο κάθε θαμώνας της πλατείας τον αποκαλούσε με όποιο όνομα του άρεσε), ο πιο γνωστός και πιο ηλικιωμένος αδέσποτος σκύλος της Νέας Σμύρνης. Αυτό το πελώριο πλάσμα που είχε για στέκι του την Κεντρική Πλατεία της πόλης και που η γούνα του είχε αλλάξει χρώμα από τη ζωή στον δρόμο.

Το ζώο στα βαθιά του γεράματα βρήκε θαλπωρή και απεβίωσε μέσα στην ζεστασιά του σπιτιού και της αγκαλιάς της Ελένης Κίκιζα, η οποία τον φιλοξενούσε από τον Μάιο του 2015, όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, έσπασε το πόδι του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί από την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία.

Ο Αρκούδος -όπως εξήγησε στην ιστοσελίδα zoosos.gr η Λευκή Παπαδημητρίου- ήταν πολύ μεγάλος πια, πιθανότατα 18 ετών, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για έναν σκύλο και μάλιστα αδέσποτο. Προσπαθώντας οι κάτοικοι που τον φρόντιζαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης να θυμηθούν την ηλικία του, κατέληξαν σε αυτόν τον εκπληκτικό αριθμό.

Όταν τραυματίστηκε από Ι.Χ. αποφασίστηκε η περίθαλψη του να γίνει επί τόπου, όμως στη συνέχεια κρίθηκε απολύτως απαραίτητη η μεταφορά του σε σπίτι και έτσι ο Αρκούδος αποχωρίστηκε την πλατεία.

Ο Αρκούδος πέθανε στην αγκαλιά της Ελένης και η κα Παπαδημητρίου στη μνήμη του ζώου άνοιξε μια σελίδα στο facebook «Αρκούδος Νέα Σμύρνη», έτσι ώστε να γράφουν εκεί όσοι γνώρισαν τον ευγενικό Αρκούδο με το λερωμένο τρίχωμα.

bottom of page