Εστία: Ζωγραφική έκθεση Ιωάννη Καραλιά
top of page

Εστία: Ζωγραφική έκθεση Ιωάννη Καραλιά

Η ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ σας προσκαλεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, στις 19:00

στα εγκαίνια της ατομικής ζωγραφικής έκθεσης του Ιωάννη Καραλιά με τίτλο:

“Reflections on a fragment of memory - Colorado and Santa Fe Landscape - Part 1”.

Ο θεματικός άξονας της έκθεσης είναι η φύση και τα ηλιοβασιλέματα που έχει αποτυπώσει ο καλλιτέχνης στην μνήμη του από τα ταξίδια του στο Κολοράντο και στη Σάντα Φε των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Οι εντυπώσεις από το έργο του Ιωάννη Καραλιά σύμφωνα με την δημοσιογράφο Ελίζα Σουφλή, που υπογράφει το πρόλογο του λευκώματος της έκθεσης είναι πολυσήμαντες:

«Οι θερμές πινελιές σε αποχρώσεις πορτοκαλί, κίτρινου, ροζ και κόκκινου προσδίδουν οικειότητα, πάθος, μα συνάμα και μια τρυφερότητα που αγγίζει την μητρική φροντίδα, ενώ μπλέκονται περίτεχνα με το πνευματικό μοβ και εισχωρούν στα βαθύτερα πηγάδια του υποσυνείδητου που το μπλε φέρνει στην επιφάνεια. Ένα υπερεγώ που μάχεται να αναδυθεί. Η φύση, η επαφή με τη γη, τη θάλασσα και τον ουρανό, είναι εκεί και δίνει στο «μάτι» την δυνατότητα να θαυμάσει παραδεισένια ειδυλλιακά τοπία ξορκίζοντας την γκρίζα καθημερινότητα. Ο θεατής νιώθει να περπατά ξυπόλητος, νοσταλγώντας τα χρόνια της αθωότητας, και μες τη γύμνια του αισθάνεται διόλου ευάλωτος, μα άτρωτος, φλεγόμενος κι αθάνατος».

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Αρχιτέκτονας, ποιητής και ζωγράφος, γεννημένος στην Κατερίνη, με σπουδές ψυχολογίας, αρχιτεκτονικής και Ιστορίας της Τέχνης στα Πανεπιστήμια του Graz της Αυστρίας και του Σικάγο της Αμερικής. Είναι Αντιπρόεδρος του Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design και Διευθυντής του European Center Architecture art, Design & Urban Studies, με έδρα το Δουβλίνο και την Αθήνα.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις όπως «Real Furniture/Fake Furniture», «Five Chicago Architects», «Seven Ancient Wonders of the World», ενώ κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Κυβερνήτη της πολιτείας του Ιλινόις, σχεδίασε τα έπιπλα του νέου κτιρίου της Πολιτείας. Από το 2011 έως σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Τη βραδιά των εγκαινίων θα συνοδέψουν τα εξαιρετικά κρασιά του Οινοποιείου Νεμέας «Ηρακλής» . Εστία Νέας Σμύρνης: Κων/νου Παλαιολόγου 1, Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, Νέα Σμύρνη, 210 9333694. Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, στις 19.00 -21.00 Διάρκεια έκθεσης: 10/11/2016 έως 30/11/2016 Ημέρες & Ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00- 20.00 Facebook: Ioannis Karalias Paintings

Εστία: Ζωγραφική έκθεση Ιωάννη Καραλιά

bottom of page