Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας!
top of page

Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας!

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, 17.00 - 24.00

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας!

Δραστηριότητες των φορέων διοργάνωσης

Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος»

Ο Δημόκριτος παρουσιάζει πειράματα, καινοτόμα προϊόντα, παρουσιάσεις και επιδείξεις αποτελεσμάτων από τα ερευνητικά προγράμματα των πέντε Ινστιτούτων του: «Νανοεπιστήμης & Νανοτεχνολογίας», «Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας», «Βιολογικών Επιστημών & Εφαρμογών», «Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» και «Πυρηνικής & Σωματιδιακής Φυσικής».

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (EAA) συμμετέχει με πλήθος δράσεων που στοχεύουν να επικοινωνήσουν στο ευρύ κοινό την έρευνα που πραγματοποιείται στα τρία Ινστιτούτα του (Περιβάλλοντος, Αστρονομίας/Διαστήματος και Γεωδυναμικό Ινστιτούτο).

Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών

Το ΕΛΚΕΘΕ συμμετέχει με μια σειρά αλληλεπιδραστικών δράσεων καθώς και με εκπαιδευτικά εργαστήρια. Θα σου μάθει πως καθαρίζεται η θάλασσας από πετρελαιοκηλίδα

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το μόνο ερευνητικό κέντρο της Χώρας που συνδυάζει έρευνες στον τομέα των θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών, δίνει και πάλι το επιστημονικό του παρών στη Βραδιά του Ερευνητή στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» .

Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»

Για ακόμα μια χρονιά το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” συμμετέχει δυναμικά στις εκδηλώσεις της Βραδιάς του Ερευνητή και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια εμπειρία επιστήμης, τεχνολογίας και ψυχαγωγίας.

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

To Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συμμετέχει με διαδραστικές προβολές Εικονικής Πραγματικότητας ελεγχόμενες από το θεατή, και όχι στατικές. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία εμβύθισης στον εικονικό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από άμεση ανταπόκριση, ευελιξία, πρωτοτυπία και ζωντάνια.

Παράλληλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολυτεχνείο (Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων).

Πώς θα φτάσετε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού:

Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια) στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά) στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): Hλεκτρικός Σταθμός Καλλιθέας

Χώρος Διεξαγωγής

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» - Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Πειραιώς 254 Ταύρος, Αθήνα 177 78 Ελλάδα

Ιστοσελίδα: http://hellenic-cosmos.gr/

bottom of page