Μυστηριώδεις εξαφανίσεις αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης
top of page

Μυστηριώδεις εξαφανίσεις αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης

Μυστηριώδεις εξαφανίσεις αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης

Λάβαμε την εξής ανώνυμη επιστολή, που μιλάει για εξαφανίσεις και δηλητηριάσεις ζώων στη Νέα Σμύρνη:


"Μυστήριο και γρίφος είναι η περίεργη εξαφάνιση αδέσποτων ζώων στην Νέα Σμύρνη.

Συγκεκριμένα επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως μια ομάδα αδέσποτων γατιών έδινε καθημερινά το "παρών" στη γειτονιά, όπου φιλόζωοι πολίτες τα περιποιόντουσαν και τα έτρεφαν με φαγητό και νερό. Τα συμπαθητικά τετράποδα έδιναν ζωντάνια και μια ευχάριστη νότα στην περιοχή. Μόνο που αυτό δεν κράτησε για πολύ.

Η σκληρότητα και η απανθρωπιά ορισμένων μείωσε τον αριθμό τους από 15 που ήταν και παρέμειναν μόνο 3 που επέζησαν από τη γενοκτονία. Τα ζώα δεν φαινόντουσαν άρρωστα για να πει κάποιος ότι πέθαναν από επιδημία. Ήταν υγιέστατα, γεμάτα ζωντάνια και μερικά από αυτά ήταν στειρωμένα.

Το κοπάδι ξεκληρίστηκε και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μέσα σε λίγες μέρες. Τα πτώματα τους δεν βρέθηκαν πουθενά. Φαίνεται ότι οι μυστηριώδεις δολοφόνοι γατιών δηλητηρίαζαν χωρίς ίχνη και χωρίς να προκαλέσουν υποψίες.

Μυστηριώδης αυτή τη φορά και ο θάνατος του χαριτωμένου γάτου Γκρέκο επί της οδού Εφέσσου 11. Το συγκεκριμένο ζώο ήταν αγαπητό σε όλους. Γείτονες και φίλοι το φρόντιζαν με καθημερινές λιχουδιές. Έδινε την παρουσία του γύρω από την περιοχή και στο Super Market “My Market”, όπου περίμενε καρτερικά στα σκαλιά για λίγα χάδια και μεζέ.

Ο γάτος αυτός ήταν πολύ ξεχωριστός. Όλοι συζητούσαν για τη μασκότ της γειτονιάς και για το ιδιαίτερο όνομά του, που τιμούσε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Όμως κάποιοι φθόνησαν το χαριτωμένο ζώο και φρόντισαν να του αφαιρέσουν τη ζωή. Χωρίς να έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα υγείας, απόδειξη έχουμε από τον κτηνίατρο, βρέθηκε νεκρό στο λημέρι του επί της Εφέσσου 11. Όλοι ξαφνιάστηκαν γιατί ήταν πολύ δραστήριο και δεν είχε παρουσιάσει καμία αδιαθεσία. Προφανώς κάποιοι του προσέφεραν κέρασμα του θανάτου και το δηλητηρίασαν.

Η λύπη μας είναι μεγάλη για την κτηνώδη συμπεριφορά ορισμένων που εγκληματούν στα αθώα αδέσποτα. Και να σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για τα δικαιώματα των ζώων και γιορτάζουμε την επέτειο της γιορτής τους στις 4 Οκτωβρίου. Τι ειρωνεία!"

bottom of page