Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο προπονητής κολύμβησης Νίκος Γκρέκας
top of page

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο προπονητής κολύμβησης Νίκος Γκρέκας


Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο προπονητής κολύμβησης Νίκος Γκρέκας

Τα ξημερώματα της Τετάρτης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο 44χρονος προπονητής κολύμβησης, πατέρας δύο κοριτσιών, παλιός προπονητής κολύμβησης στο Μίλωνα και γιος του Γενικού Γραμματέα του Μίλωνα Βρανά Γκρέκα, Νίκος Γκρέκας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 6:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, πάνω στο πεζοδρόμιο πολύ κοντά στο σπίτι του στην Ιεράπετρα Κρήτης.


Ο 44χρονος γυμναστής Νίκος Γκρέκας έπασχε από μυοκαρδιοπάθεια, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, αυτό ήταν και η αιτία του θανάτου του.


Ο Νίκος Γκρέκας, που έφυγε τόσο απρόσμενα από τη ζωή και βύθισε στη θλίψη συγγενείς και φίλους, πριν από τρεις ημέρες είχε επισκεφτεί την Καρδιολογική Κλινική Ιεράπετρας, όπου οι γιατροί του είχαν συστήσει να κάνει γενικές εξετάσεις.



Το χρονικό της τραγωδίας


O Νίκος Γκρέκας γύρω στις 6 τα ξημερώματα αισθάνθηκε αδιαθεσία και έντονους πόνους στο στήθος, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να κατεβεί μόνος του, από τον πρώτο όροφο του σπιτιού όπου έμενε στην Πάνω Μερά της Κρήτης, για να περπατήσει προς το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, που απέχει από το σημείο όπου βρέθηκε γύρω στα 800 μέτρα και όπου θα τον εξέταζαν οι εφημερεύοντες ιατροί.


Ο 44χρονος κατάφερε όμως να περπατήσει μόνο 30 μέτρα και έπεσε αναίσθητος στο πεζοδρόμιο.


Σε αυτό το σημείο τον βρήκε γύρω στις 6.30 π.μ. νεαρός επιχειρηματίας ιδιοκτήτης γειτονικού Σούπερ Μάρκετ και κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.


Όταν ο 44χρονος παραλήφθηκε από τους εφημερεύοντες ιατρούς στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ήταν ήδη νεκρός.


Ο θάνατός του εκτιμάται ότι προήλθε από παθολογικά αίτια. Ωστόσο, η σορός του μεταφέρθηκε άμεσα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΠΑΓΝΗ, για να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.


Παράλληλα, από το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας διενεργείται προανάκριση, έτσι ώστε να αποκλειστεί κάθε άλλο ενδεχόμενο.



Η ανακοίνωση του Μίλωνα


Στην επίσημη ιστοσελίδα Αθλητικού Ομίλου Νέας Σμύρνης "Ο Μίλων" αναρτήθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


«Σήμερα το πρωί συνέβη ένα πολύ αναπάντεχο και δυσάρεστο γεγονός, που βάρυνε με τεράστια θλίψη ολόκληρη την αθλητική οικογένεια του ΜΙΛΩΝΑ και όχι μόνο.


Εντελώς ξαφνικά στα 44 του χρόνια, έφυγε για τη γειτονιά των Αγγέλων, ο Νίκος Γκρέκας (γιος του Γενικού Γραμματέα μας Βρανά Γκρέκα).


Ο Νίκος υπήρξε αθλητής της κολύμβησης, πρωταθλητής, Βαλκανιονίκης, με πολλές επιτυχίες και για πολλά χρόνια προπονητής στο κολυμβητικό μας τμήμα, συντελώντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τμήματος.


Όλοι στεκόμαστε στο πλευρό του Βρανά και της Ελένης προσευχόμενοι για την ανάπαυση της ψυχής του Νίκου.


Η κηδεία θα τελεστεί στο Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης την Πέμπτη 5/10/17 στις 16.00.


Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας Νίκο».


bottom of page