Πού εκδίδονται ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάρτες


Πού εκδίδονται «έξυπνα» εισιτήρια και κάρτες

Από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικές κάρτες κι όχι πια οι γνωστές χάρτινες, ενώ από το τέλος του μήνα εκδίδονται και επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Η κύρια διαφορά ανάμεσα στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και στην απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα, είναι ότι η απρόσωπη «έξυπνη» κάρτα αποθηκεύει και χρηματική αξία. Ο επιβάτης μπορεί να προμηθευτεί και στις δύο περιπτώσεις το πακέτο των 10 + 1 εισιτηρίων, όπου το 1 εισιτήριο είναι δωρεάν, το ημερήσιο εισιτήριο των 4,5 ευρώ, το πενθήμερο εισιτήριο των 9 ευρώ, το τουριστικό εισιτήριο των 3 ημερών για όλα τα μέσα (περιλαμβάνει 1 διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο), των 22 ευρώ, τα εισιτήρια προς το αεροδρόμιο, κτλ.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο ATH.ENA Ticket

Το πολλαπλό ηλεκτρονικό εισιτήριο, ATH.ENA Ticket, και η απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα, ATH.ENA Card, απευθύνονται, κυρίως, στους μεμονωμένους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Μέχρι σήμερα, η διάθεσή τους γίνεται με προϊόντα αξίας άνω των 4,5 ευρώ, μπορούν όμως να φορτιστούν στη συνέχεια και με ένα εισιτήριο αξίας 1,40 ευρώ.

Η έκδοση της προσωποποιημένης ATH.ENA Card, η οποία και αντικαθιστά τις υφιστάμενες μηνιαίες, 3μηνιαίες, 6μηνιαίες και ετήσιες κάρτες του ΟΑΣΑ, καθώς και τις κάρτες ειδικών κατηγοριών επιβατών, γίνεται ήδη σε ορισμένους σταθμούς. Αυτοί είναι οι εξής:

Σταθμοί Σύνταγμα, Αγία Μαρίνα, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ελληνικό, Ανθούπολη, Πειραιάς, Κηφισιά, Ομόνοια και Αττική.

Επίσης σε δυο σταθμούς του τραμ (Αγία Φωτεινή και Σύνταγμα) και στο εκδοτήριο της Ο.ΣΥ. στην Όθωνος (Πλατεία Συντάγματος).

Ηλεκτρονική κάρτα ATH.ENA Card