Πού εκδίδονται ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάρτες
top of page

Πού εκδίδονται ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάρτες


Πού εκδίδονται «έξυπνα» εισιτήρια και κάρτες

Από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικές κάρτες κι όχι πια οι γνωστές χάρτινες, ενώ από το τέλος του μήνα εκδίδονται και επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Η κύρια διαφορά ανάμεσα στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και στην απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα, είναι ότι η απρόσωπη «έξυπνη» κάρτα αποθηκεύει και χρηματική αξία. Ο επιβάτης μπορεί να προμηθευτεί και στις δύο περιπτώσεις το πακέτο των 10 + 1 εισιτηρίων, όπου το 1 εισιτήριο είναι δωρεάν, το ημερήσιο εισιτήριο των 4,5 ευρώ, το πενθήμερο εισιτήριο των 9 ευρώ, το τουριστικό εισιτήριο των 3 ημερών για όλα τα μέσα (περιλαμβάνει 1 διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο), των 22 ευρώ, τα εισιτήρια προς το αεροδρόμιο, κτλ.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο ATH.ENA Ticket

Το πολλαπλό ηλεκτρονικό εισιτήριο, ATH.ENA Ticket, και η απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα, ATH.ENA Card, απευθύνονται, κυρίως, στους μεμονωμένους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Μέχρι σήμερα, η διάθεσή τους γίνεται με προϊόντα αξίας άνω των 4,5 ευρώ, μπορούν όμως να φορτιστούν στη συνέχεια και με ένα εισιτήριο αξίας 1,40 ευρώ.

Η έκδοση της προσωποποιημένης ATH.ENA Card, η οποία και αντικαθιστά τις υφιστάμενες μηνιαίες, 3μηνιαίες, 6μηνιαίες και ετήσιες κάρτες του ΟΑΣΑ, καθώς και τις κάρτες ειδικών κατηγοριών επιβατών, γίνεται ήδη σε ορισμένους σταθμούς. Αυτοί είναι οι εξής:

Σταθμοί Σύνταγμα, Αγία Μαρίνα, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ελληνικό, Ανθούπολη, Πειραιάς, Κηφισιά, Ομόνοια και Αττική.

Επίσης σε δυο σταθμούς του τραμ (Αγία Φωτεινή και Σύνταγμα) και στο εκδοτήριο της Ο.ΣΥ. στην Όθωνος (Πλατεία Συντάγματος).

Ηλεκτρονική κάρτα ATH.ENA Card

Για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας από ΤΕΚ απαιτείται o επιβάτης να προσκομίσει επίσημο έγγραφο που να προσδιορίζει τον αριθμό ΑΜΚΑ, την αστυνομική του ταυτότητα ή εναλλακτικά, για μη Έλληνες υπηκόους, διαβατήριο, καθώς και η εισαγωγή ενός 8ψήφιου κωδικού ασφαλείας (επιλογής του επιβάτη). Ο δικαιούχος μειωμένης ή δωρεάν μετακίνησης θα πρέπει να προσκομίζει και το σχετικό αποδεικτικό του δικαιώματος.

Ο εκδότης προχωρά σε λήψη φωτογραφίας του επιβάτη (μέσω της φωτογραφικής μηχανής που διαθέτει το ΤΕΚ ή μέσω σάρωσης προεκτυπωμένης φωτογραφίας) και εκδίδει την έξυπνη κάρτα.

Στην ιστοσελίδα της ATH.ENA Card διευκολύνεται πολύ η διαδικασία έκδοσης, καθώς ο πολίτης λαμβάνοντας ένα QR κωδικό δεν χρειάζεται να προσέρχεται στα ΤΕΚ με όλα τα δικαιολογητικά. Η web εφαρμογή εξασφαλίζει τη γρηγορότερη ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής της κάρτας από τα ειδικά γκισέ.

Από την Δευτέρα, όλοι οι σταθμοί του δικτύου του Μετρό και του Ηλεκτρικού θα παραλαμβάνουν τους φακέλους των πολιτών με τα στοιχεία τους και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για τις ηλεκτρονικές κάρτες.

bottom of page