Παράδοση ακτών Παλαιού Φαλήρου στο κοινό
top of page

Παράδοση ακτών Παλαιού Φαλήρου στο κοινό

Παράδοση ακτών Παλαιού Φαλήρου στο κοινό

Λίγο πριν τις 10 το πρωί, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρουσία του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας Διονύση Χαράλαμπου Καλαματιανού, του γενικού γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Λ.Σ. Σταμάτη Ράπτη και στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επισκέφθηκαν με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη τον Φλοίσβο προκειμένου να επιθεωρήσουν από κοινού την πρόοδο εργασιών της απορρύπανσης της ακτής.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας που έχει αναλάβει τον καθαρισμό, όσο και από το κοινό πρακτικό επιθεώρησης της ολοκλήρωσης του καθαρισμού της Ακτής Παλαιού Φαλήρου που υπογράφτηκε στην συνέχεια, διαπιστώνεται ότι: «Το σύνολο της ακτογραμμής του Δήμου Παλιού Φαλήρου έχει καθαριστεί σε πλήρως ικανοποιητικό βαθμό χωρίς ίχνη ρύπανσης είτε πάνω στις αμμώδεις γραμμές είτε στις προβλήτες και βράχους της ακτής».

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, όπου ο Δήμαρχος, Διονύσης Χατζηδάκης και Εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της εταιρίας που έχει αναλάβει την απορρύπανση του Σαρωνικού κόλπου, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης των ακτών του Παλαιού Φαλήρου, όπου σαφώς προβλέπεται ότι «η ανωτέρω παράδοση των ακτών σε λειτουργία γίνεται με τη διαβεβαίωση ότι οποιαδήποτε ενδεχόμενη επαναρρύπανση από την ίδια προέλευση ή και τυχόν αβλεψία θα αντιμετωπισθεί άμεσα».

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, αφού ευχαρίστησε την φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος για την σημαντική και αποτελεσματική, ιδίως τις πρώτες κρίσιμες ώρες της ρύπανσης, συμβολή του στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αναφέρθηκε στην κατάσταση των ακτών και τόνισε ότι «παρά την σημαντική πρόοδο και τον καθαρισμό που έχει σημειωθεί στην ακτογραμμή, αναμένονται τα αποτελέσματα των σχετικών επιστημονικών μετρήσεων από την θάλασσα προκειμένου να διαπιστωθεί και η κατάσταση των νερών». Μάλιστα όπως ενημέρωσε, «ήδη το ΕΛΚΕΘΕ πραγματοποιεί συνεχείς και συστηματικές δειγματοληψίες και σύντομα θα έχουμε μια πλήρη εικόνα της ποιότητας των νερών».

Επίσης, τόνισε ότι «ισχύει η απαγορευτική απόφαση του Λιμενικού Σώματος για τους λουόμενους και μετά τις συνεχιζόμενες μετρήσεις που πραγματοποιούνται, με νεότερη απόφαση θα αρθεί η απαγόρευση της κολύμβησης».

Παράδοση ακτών Παλαιού Φαλήρου στο κοινό

bottom of page