Ο Δήμος Νέας Σμύρνης δίνει 200€ σε πρωτοετείς φοιτητές

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης δίνει 200 ευρώ στους πρωτοετείς φοιτητές που σπουδάζουν στην επαρχία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα επιχορήγησης/επιβράβευσης μέσω διατακτικών σε 50 επιτυχόντες (από 200 ευρώ) σε Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα εκτός Αθηνών

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης συγχαίρει όλους τους μαθητές της πόλης μας για την επιτυχία τους να εισαχθούν σε Πανεπιστημιακές και Τεχνολογικές σχολές. Η προσπάθεια που κατέβαλαν ανταμείφθηκε.

Στο νέο τους ξεκίνημα, ως φοιτητές πια, ο Δήμος Νέας Σμύρνης επιθυμεί να τους επιβραβεύσει. Για το λόγο αυτό σχεδίασε το «Πρόγραμμα επιχορήγησης/επιβράβευσης μέσω διατακτικών σε 50 επιτυχόντες (από 200 ευρώ) σε Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα εκτός Αθηνών και τους καλεί να δηλώσουν συμμετοχή.

Οι όροι και προϋποθέσεις του Προγράμματος είναι:

  1. Οι υποψήφιοι να εγγράφονται για πρώτη φορά σε δημόσια Πανεπιστήμια ή ΤΕΙ της Ελλάδας μετά από τη διαδικασία Πανελλήνιων Εξετάσεων για την περίοδο Ιουνίου 2017.

  2. Το τμήμα στο οποίο εγγράφονται να είναι σε διαφορετικό Νομό από την Αττική και από τον τόπο μόνιμης κατοικίας της οικογενείας τους.

  3. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που έχει δηλωθεί κατά το φορολογικό έτος 2016 να μην ξεπερνά τις 15.000€ για οικογένειες με ένα παιδί, 18.000€ με δύο παιδιά, 21.000€ με τρία παιδιά +3.000€ για κάθε επιπλέον παιδί.

Εφόσον τηρούνται τα παραπάνω θα επιχορηγηθούν/επιβραβευθούν οι μαθητές με την υψηλότερη μοριοδότηση, όπως αυτή έχει προκύψει από τις πανελλήνιες εξετάσεις με την παρακάτω ποσόστωση:

  • 50% εισακτέοι σε πανεπιστημιακά ιδρύματα (ΑΕΙ) – 25 μαθητές

  • 50% εισακτέοι σε τεχνολογικά ιδρύματα (ΤΕΙ) – 25 μαθητές

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά (με σκαναρισμένα από τα πρωτότυπα δικαιολογητικά σε μη επεξεργάσιμη μορφή πχ. pdf, jpeg), στη διεύθυνση mathites@neasmyrni.gr από 13 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2017 καταθέτοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Αίτηση / Υπεύθυνη δήλωση