Νέα Σμύρνη: Το χρονικό του μωρού στον ακάλυπτο
top of page

Νέα Σμύρνη: Το χρονικό του μωρού στον ακάλυπτο


Νέα Σμύρνη: Το χρονικό του μωρού στον ακάλυπτο

Σάλος έχει προκληθεί τον τελευταίο καιρό στο πανελλήνιο με την 22χρονη που πέταξε το νεογέννητο μωρό της στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην οδό Πριγκηποννήσων στη Νεα Σμύρνη, κάτω από τη Λεόντειο.

Το νεογέννητο βρέθηκε μέσα σε μία ροζ τσάντα πάνω σε ένα δίχτυ μεταξύ του ακάλυπτου και του ισογείου της πολυ-κατοικίας. Το εντόπισε μία γυναίκα από το μπαλκόνι του σπιτιού της, η οποία όταν κατέβηκε στο χώρο, βρέθηκε αντιμέτωπη με τη φρίκη.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη της ψάχνοντας πόρτα-πόρτα όλους τους ενοίκους των πέντε πολυκατοικιών που βλέπουν τον συγκεκριμένο ακάλυ-πτο και στη συνέχεια ταυτοποίησαν το dna της φοιτήτριας με αυτό του νεογέννητου μωρού.

Βάσει της ιατροδικαστικής εξέτασης, υπολογίζεται ότι το μωρό έμεινε 12-20 ώρες στον ακάλυπτο.

Ο λόγος θανάτου του δεν είναι σαφής. Δεν αποκλείεται όπως εξηγεί ο ιατροδικαστής «να μη βοηθήθηκε κατά τη γέννα ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει». Πρόκειται για μια διαδικασία που κάνει κατά τον τοκετό ο γυναικολόγος ώστε το μωρό να αποβάλλει διάφορα βλεννώδη υγρά. «Αν γεννηθεί και το αφήσεις έτσι μπορεί να πεθάνει» συμπλήρωσε ο κος Ντιλέρνια.

Η νεαρή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη με τη μητέρα της. Οι γονείς της είχαν χωρίσει όταν η ίδια ήταν πολύ μικρή και οι σχέσεις τους ήταν κακές.

Ο πατέρας της έμαθε για το περιστατικό από την πρώην γυναίκα του, όταν εκείνη του τηλεφώνησε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να τον ενημερώσει. «Δεν ήξερα τίποτα γιατί έχω χωρίσει με την πρώην γυναίκα μου και δεν είχα επικοινωνία. Πήγαινα στο σπίτι για να πληρώσω τη διατροφή και η μικρή δεν κατέβαινε, ήταν πάνω στο σπίτι και εγώ δεν έμπαινα μέσα στο διαμέρισμα» λέει ο πατέρας της 22χρονης.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, μόλις έμαθε για την εγκυμοσύνη της, εγκατέλειψε το ΤΕΙ της Καλαμάτας, όπου σπούδαζε, επέστρεψε στη Νέα Σμύρνη και γράφτη-κε σε ιδιωτικό ΙΕΚ.

Στην Καλαμάτα εξάλλου συνέλαβε και το μωρό με κάποιον συμφοιτητή της, επειδή όπως η ίδια δήλωσε «δεν έκαναν χρήση αντισυλληπτικών μεθόδων» .

Ο νεαρός σύντροφός της μόλις το έμαθε εξαφανίστηκε. «Έμεινα μόνη μου. Και έγκυος και μόνη”, δηλώνει η 22χρονη. Η κολλητή φίλη της την προέτρεψε να το ρίξει, αλλά όπως λέει η ίδια “Το παιδί που θα γεννούσα το ήθελα καθώς ήταν ο καρπός του έρωτά μου» . Όταν θα γεννιόταν, σκεφτόταν να το δώσει για υιοθεσία.

Η νεαρή κατάφερε να κρατήσει την εγκυμοσύνη της κρυφή, γιατί ήταν ήδη παχουλή και φορούσε «μακριές μπλούζες και γενικά φαρδιά ρούχα». Ο λόγος ήταν πως φοβόταν ότι η μητέρα της θα την πίεζε να κάνει έκτρωση.

Η ενημέρωσή της σε θέματα εγκυμοσύνης γίνονταν από το διαδίκτυο. Δεν επισκέφτηκε ούτε μια φορά γυναικολόγο, γιατί «δεν είχε χρήματα». Για τον ίδιο λόγο υποστήριξε πως δεν πήγε να γεννήσει σε νοσοκομείο, παρά γέννησε ένα αγοράκι βάρους περίπου 3,5 κιλών στη μπανιέρα του σπιτιού της μόνη της σε κατάσταση πανικού. Μόνη της έκοψε με ψαλίδι και τον ομφάλιο λώρο και στη συνεχεία τύλιξε το βρέφος με ένα σεντόνι, το έβαλε σε μια ροζ σακούλα και το πέταξε στον ακάλυπτο.

Νέα Σμύρνη: Το χρονικό του μωρού στον ακάλυπτο

Η ίδια περιγράφει:

«Κατά τη διάρκεια που στεκόμουν όρθια μέσα στο μπάνιο ένιωσα ότι το μωρό «κατεβαίνει». Είδα το κεφάλι του παιδιού και, ενστικτωδώς, «έσπρωχνα» προκειμένου να βγει. Λόγω εντονότατων πόνων, φώναζα, όμως δεν με άκουσε κανείς, πι-θανότατα γιατί οι υπόλοιποι ένοικοι, τις συγκεκριμένες ώρες, βρίσκονται στην εργασία τους, ενώ στο διπλανό διαμέρισμα διαμένει μια ηλικιωμένη κυρία, μειωμένης ακοής. Δηλαδή ενώ γεννούσα, ενώ είχα αφόρητους πόνους, ενώ δεν γνώριζα τι πρέπει να κάνω, ενώ έβλεπα το κεφαλάκι του μωρού, ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Πράγματι, μετά από έντονες προσπάθειες και φρικτούς πόνους, το παιδί βγήκε, μου γλίστρησε μέσα από τα χέρια μου και έπεσε στην μπανιέρα. Κόπηκε με αυτόν τον τρόπο και ο ομφάλιος λώρος. Το σήκωσα από τη μπανιέρα και διαπίστωσα ότι αναπνέει αχνά, με δυσκολία. Ωστόσο, δεν έκλαψε καθόλου. Είχα μάθει από την ενημέρωση μου στο διαδίκτυο ότι το μωρό μόλις γεννηθεί πρέπει να κλάψει.

Το μπάνιο είχε πλημμυρίσει με αίματα. Από στιγμή σε στιγμή θα επέστρεφε η μητέρα μου. Σε κατάσταση πανικού και έντρομη, έκοψα με ψαλίδι το τμήμα του ομφάλιου λώρου που κρεμόταν από εμένα. Δεν ήξερα όμως ότι έπρεπε να δεθεί και η αιμορραγία συνεχίστηκε. Όσο γρηγορότερα μπορούσα έπλυνα το μωρό και ξεπλύθηκα και η ίδια από τα αίματα. Βγήκα από το μπάνιο και πήγα στο δωμάτιό μου με το μωρό.

Δεν θα αργούσε η επιστροφή της μητέρας μου. Δεν ήξερα τι θα έπρεπε πλέον να κάνω. Άνοιξα το παράθυρο και την μπαλκονόπορτα του δωματίου μου και άφησα το μωρό να πέσει επάνω σε ένα δίχτυ, που γνώριζα ότι υπάρχει ακριβώς από κάτω στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας μου, ενώ ήμουνα απόλυτα σίγουρη ότι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα το μωρό μου.

Μάζεψα όσο ταχύτερα μπορούσα τις πετσέτες που είχαν αίμα, καθώς και τον πλακούντα, τα έβαλα σε μια σακούλα και κατέβηκα να τα πετάξω στον κάδο απορ-ριμμάτων που βρίσκεται απέναντι από την πολυκατοικία. Επέστρεψα στο σπίτι και πριν προλάβω να ξεπλύνω το αίμα που είχε απομείνει στο μπάνιο, είχε γυρίσει η μητέρα μου. Στη θέα του αίματος με ρώτησε τι είχε συμβεί και της αποκρίθηκα ότι είχα περίοδο, δικαιολογία που δεν έγινε άμεσα πιστευτή καθώς η ποσότητα του αίματος ήταν μεγάλη, ωστόσο ενέμεινα σε αυτήν».

Η κοπέλα νοσηλεύτηκε φρουρούμενη σε γυναικολογική κλινική, όπου και απολογήθηκε, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης για παιδοκτονία και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με τη σύμφωνη γνώμη της δικαστικής λειτουργού και του αρμόδιου εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Επίσης, της επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

bottom of page