top of page

Νέα Σμύρνη: Έκαψαν το Cavaliere


Νέα Σμύρνη: Έκαψαν το Cavaliere

Το γνωστό ιταλικό εστιατόριο Cavaliere επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, καταστράφηκε από φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/3) και οφείλεται σε εμπρησμό. Εργαζόμενος από το εστιατόριο ανέφερε πως 2-3 άτομα προσέγγισαν το Cavaliere από το πλάι, έσπασαν ένα τζάμι και πέταξαν μέσα έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Ακολούθησαν εκρήξεις και η μεγάλη φωτιά έκαψε την πρόσοψη όλων των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας μέχρι την ταράτσα.


Η φωτιά που το κατέστρεψε ολοσχερώς ξέσπασε γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, από το οποίο απεγκλώβισαν πέντε άτομα από την πολυκατοικία στης οποίας το ισόγειο στεγάζεται το κατάστημα εστίασης. Ανάμεσά τους ήταν και ένας τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε με εγκαύματα στον «Ευαγγελισμό», καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της από διαμέρισμα του 2ου ορόφου, το οποίο διακομίστηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Παίδων.


Η στιγμή απεγκλωβισμού του μωρού από την πολυκατοικία


Σε βίντεο της ΕΡΤ αποτυπώνεται η στιγμή του απεγκλωβισμού του μωρού από την πολυκατοικία.


Καταγγελία για εμπρησμό στο εστιατόριο


Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, στο εστιατόριο βρισκόταν ένας αλλοδαπός υπάλληλος, που κατήγγειλε πως άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια, πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως εκδηλώθηκε η φωτιά.


Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, φαίνεται ότι ο/οι δράστης/ες έσπασαν το τζάμι, πέταξαν εύφλεκτο υγρό και μετά φωτοβολίδα ή κροτίδα, με συνέπεια να ξεσπάσει τεράστια πυρκαγιά, το εστιατόριο να καταστραφεί ολοσχερώς και να κινδυνέψουν τόσο ο υπάλληλος καθαριότητας, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο κατάστημα, όσο και ένοικοι της τετραώροφης πολυκατοικίας, στο ισόγειο της οποίας στεγάζεται το εστιατόριο.

Οι έρευνες της Αστυνομίας


Αναπάντητο παραμένει μέχρι στιγμής το ερώτημα για το ποιοι είναι πίσω από τη φωτιά. Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Εκβιαστών, κάνοντας αυτοψία στο εστιατόριο στο οποίο έχουν καταστραφεί μέχρι και το καταγραφικό από τις κάμερες. Η ΕΛ.ΑΣ. επιδιώκει να συνθέσει τις ψηφίδες του παζλ μέσα από καταθέσεις και γειτονικές κάμερες ασφαλείας, εξετάζοντας όλα τα σενάρια: Από ξεκαθάρισμα λογαριασμών έως ομάδες εκβιαστών.


Το εστιατόριο Cavaliere