top of page

Ομόφωνη απόφαση για δημιουργία ΠΑΕ στον Πανιώνιο, όχι όμως και στον Μίλωνα

Ομόφωνη απόφαση για δημιουργία ΠΑΕ στον Πανιώνιο

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία έγινε το βράδυ της Τετάρτης 19/06, τα μέλη του Πανιωνίου ΓΣΣ ομόφωνα αποφάσισαν τη σύσταση Ποδοσφαιρικής Ανωνύμου Εταιρείας (ΠΑΕ), προκειμένου ο Πανιώνιος να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες, ξεκινώντας από την Superleague 2 στην οποία πρόκειται να συμμετάσχει τη νέα σεζόν. Στη συνέλευση συμμετείχαν πολλά μέλη του Πανιωνίου ΓΣΣ καθώς και ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης.


Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο είναι 500.000 ευρώ, από το οποίο οι 400.000 ευρώ θα καταβληθούν από τον μεγαλομέτοχο (και ιδιοκτήτη πλέον) Κώστα Ρούπτσο, οι 50.000 από τον κ. Ψύχα και οι άλλες 50.000 από τον Πανιώνιο ΓΣΣ, όπως ορίζει ο νόμος.


Ορίστηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ, αποτελούμενη από τους Θοδωρή Ντάντο, Νικήτα Βέλλη, Σταύρο Κατσούλη, Μάριο Μπίλιο και Σάκη Κάτζο, η οποία μέσα σε προθεσμία τεσσάρων μηνών θα πρέπει να υπογράψει την συμβολαιογραφική πράξη για την ίδρυση της, να πιστοποιήσει την καταβολή του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου και να τρέξει όλες τις διαδικασίες.


Στα «αγκάθια» της υπό ίδρυση ΠΑΕ είναι η ρύθμιση των χρεών που προϋπάρχουν από την ΠΑΕ Πανιώνιος μέχρι το 2020, τα οποία ως γνωστό ακολουθούν τη νέα ΠΑΕ, καθώς επίσης και άλλα επί μέρους θέματα που αφορούν τις ακαδημίες της ομάδας, τη μπουτίκ κ.λπ. Οι υπεύθυνοι του συλλόγου πάντως δηλώνουν αισιόδοξοι για την επίλυση όλων αυτών των εκκρεμοτήτων.


Ομόφωνη απόφαση για δημιουργία ΠΑΕ στον Πανιώνιο

Σε ψηφοφορία το νέο σήμα της ΠΑΕ Πανιώνιος


Ο Πανιώνιος έβγαλε σε διαδικτυακή ψηφοφορία 2 επιλογές σημάτων, για το νέο σήμα της ΠΑΕ.


Οι επιλογές είναι ανάμεσα στην Ιωνική Ασπίδα και σε ένα κυκλικό σήμα. Και τα 2 αυτά σήματα εμπεριέχουν, για πρώτη φορά μετά την εποχή Τσακίρη τα γράμματα «ΠΣ» τα οποία παραπέμπουν στην εποχή δημιουργίας του Πανιωνίου στη Σμύρνη και είχαν εμφανιστεί στη φανέλα της ομάδας πριν από περίπου 16-17 χρόνια, με πρωτοβουλία του τότε ιδιοκτήτη της, Κωνσταντίνου Τσακίρη, κάτι που αρκετοί θεωρούν θετικό ότι επιστρέφει στο σήμα και τη φανέλα της ομάδας.


Αρκετοί όμως είναι και εκείνοι που εκφράζουν την αντίθεση τους στην αλλαγή του σήματος και επισημαίνουν οτι αφενός απουσιάζει από τις 2 εκδοχές το ΓΣΣ (Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης) και αφετέρου πως δεν διευκρινίζεται ότι είναι σήμα της ΠΑΕ.


Ήδη πολλοί φίλοι του «Ιστορικού» έχουν σπεύσει να ψηφίσουν στη σελίδα της ομάδας στο Facebook, με την ασπίδα να προηγείται μέχρι στιγμής στις προτιμήσεις.



Η ανακοίνωση του Πανιωνίου στο facebook αναφέρει:


Αγαπητοί μας φίλαθλοι, με αφορμή τη σύσταση της νέας ΠΑΕ μας μεταξύ όλων των απαραίτητων διαδικασιών βρισκόμαστε και στην διαμόρφωση του νέου μας σήματος.


Βασικός μας γνώμονας κατά τη δημιουργία των δυο επικρατέστερων εκδοχών που σας παρουσιάζουμε είναι ο σεβασμός στις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει το βαρύ όνομα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ και η μακραίωνη ιστορία του.


Αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας του Συλλόγου μας αδιαμφισβήτητα είστε όλοι εσείς, ο κόσμος μας, που πάντα ήσασταν εκεί και στηρίξατε την ομάδα αναξαρτήτως αντιπάλου και κατηγορίας, όποτε άμεση και κοινή απόφαση όλων μας ήταν την τελική απόφαση και επιλογή του σήματος να την κάνετε εσείς μέσα από εδώ.


Η ψηφοφορία είναι απλή. Ψηφίστε με:

Κόκκινη καρδιά ❤️ για την εκδοχή με την Ιωνική ασπίδα.

Μπλε καρδιά ❤ για την στρογγυλή εκδοχή.


Την επόμενη μέρα θα είμαστε ΟΛΟΙ μαζί με τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ πάνω από όλα!



Χωρίς τον Μίλωνα το νέο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League


Χωρίς τον Μίλωνα το νέο πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League

Ο Μίλωνας δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ παρά το γεγονός πως κέρδισε την άνοδο στο γήπεδο όντας ο πρωταθλητής της Elite League.


Αυτό συνέβη διότι στη Γενική Συνέλευση στις 17/06 πάρθηκε η απόφαση η ομάδα να παίξει στη National League 1 (Β’ Εθνική). Είναι χαρακτηριστικό ότι 54 άτομα ψήφισαν υπέρτης συμμετοχής στη National League 1 και 8 υπέρ της σύστασης ΚΑΕ (1 λευκό).


Αυτό σημαίνει πως η Stoiximan Basket League θα διεξαχθεί του χρόνου με 12 ομάδες, και μόνο τον Πανιώνιο από τη Νέα Σμύρνη στην Elite League. Ο Μίλωνας δεν μπορεί να αγωνιστεί ούτε στην Elite League, καθώς έχασε τη διορία, ενώ τελευταία ημέρα πρόλαβαν και τη Β’ Εθνική.



bottom of page