top of page

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο 2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης με μεγάλη επιτυχία! (φωτος)


2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης. Περισσότεροι από 5.500 δρομείς έδωσαν δυναμικό «παρών» στον αγώνα, ο οποίος επιβεβαιώνει τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι, εκείνον της μεγαλύτερης δρομικής διοργάνωσης μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τον Ημιμαραθώνιο.

Ένα ανθρώπινο ποτάμι πλημμύρισε τη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη το πρωί της Κυριακής. Το ρολόι έδειχνε 9.00 ακριβώς όταν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού της πόλης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 2ου Historic Run Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν έδωσε το σύνθημα της εκκίνησης του αγώνα των 10 χλμ.

Μόλις 32 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα αργότερα έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού ο πρωταθλητής, Χρήστος Καλλίας, ο οποίος δήλωσε: «Ήταν ένας πολύ όμορφος αγώνας και τον ευχαριστήθηκα. Όλα ήταν καλά οργανωμένα και είναι σίγουρο ότι θα τρέξω και του χρόνου στον Ιστορικό Αγώνα Μνήμης της Νέας Σμύρνης».

Δεύτερος στους άνδρες τερμάτισε, με χρόνο 35:26, ο ελληνικής καταγωγής, Ολλανδός, Κορνέλης Χατζηιωάννου, ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους. «Δυσκολεύτηκα διότι στην Ολλανδία το έδαφος είναι επίπεδο. Εδώ υπήρχαν ανηφόρες και κατηφόρες. Σε μεγάλο μέρος της διαδρομής ήμουν τρίτος, αλλά στο τέλος κατάφερα να περάσω στη δεύτερη θέση. Έχω εντυπωσιαστεί με τη διοργάνωση, είναι επίπεδου Μαραθωνίου. Ελπίζω να τρέξω και του χρόνου».

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Κώστας Νικολάου με χρόνο 35:30. «Ήταν ένας καλά οργανωμένος αγώνας με ωραία διαδρομή. Θα προσπαθήσω να είμαι παρών και του χρόνου. Η επίδοση μου για αυτήν την εποχή ήταν καλή. Ο επόμενος αγώνας μου είναι ο ημιμαραθώνιος της Θεσσαλονίκης».

2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη

Στις γυναίκες πρώτη έκοψε το νήμα η Αναστασία Καρακατσάνη με χρόνο 37:14. «Έτρεξα χαλαρά, δεν είχα στόχο τον χρόνο, αλλά να χαρώ τον αγώνα. Έναν αγώνα που συνδυάζει τον αθλητισμό με την Ιστορία και μας θυμίζει τις αλησμόνητες πατρίδες. Επόμενος στόχος μου είναι τα 10 χλμ στο πλαίσιο του Μαραθωνίου του Αυθεντικού, στην Αθήνα».

Ακολούθησε η Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 41:46 και την τρίτη θέση κατέλαβε η Αγγελική Φωκά με 42:04 η οποία επεσήμανε: «Είμαι ευχαριστημένη από την απόδοση μου. Ο αγώνας ήταν υπέροχος. Σίγουρα θα έρθω και του χρόνου».

Μετά τις απονομές στους νικητές και τις νικήτριες του αγώνα των 10 χλμ τιμητική διάκριση δόθηκε στον Παραολυμπιονίκη με προβλήματα όρασης Νίκο Τσατσουκλά, ο οποίος συμμετείχε στον αγώνα των 10 χλμ στο πλαίσιο του 2ου Historic Run της Νέας Σμύρνης, από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Σμύρνης, Ιωάννα Καρυοφύλλη.

Την απόλυτη του ικανοποίηση για την επιτυχία του 2ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν:

2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη

«Είμαι ευχαριστημένος αλλά και συγκινημένος από την επιτυχία του αγώνα που ξεπέρασε ακόμα και τις πιο υψηλές προσδοκίες μας και ανεβάζει τον πήχη ενόψει του χρόνου. Ήταν μία γιορτή όχι μόνο της Νέας Σμύρνης αλλά και της Αθήνας και στείλαμε παντού το μήνυμα για την ιστορία μας και τις χαμένες πατρίδες.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία του αγώνα και είναι πολλοί αυτοί, καθώς έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να πάνε όλα καλά. Έχουμε πολλές ιδέες για τον επόμενο αγώνα και από αύριο κιόλας θα πιάσουμε δουλειά. Τους ευχαριστώ όλους!»

Στις 10.45 ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης έδωσε το σύνθημα της εκκίνησης για τον αγώνα των 5 χλμ.

2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη

Την ώρα που οι πρώτοι δρομείς του αγώνα των 5 χλμ έδιναν τη δική τους μάχη με τον χρόνο στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης πλήθος δρομέων, αλλά και θεατών, παρευρέθηκαν στη διπλή τιμητική βράβευση προς δύο σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Πρώτος τιμώμενος ήταν ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες ποιητές, ο Τίτος Πατρίκιος, στον οποίο επέδωσαν τιμητική πλακέτα για το σύνολο της προσφοράς του ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννα Καρυοφύλλη και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 2ου Ιστορικού Αγώνα Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Τον τιμώμενο ποιητή -ο οποίος δήλωσε πως η συγκεκριμένη Κυριακή ήταν μέρα χαράς και συγκίνησης και λόγω της εκδήλωσης, αλλά κι επειδή ήταν τόσο μεγάλη η συμμετοχή στον αγώνα ανθρώπων όλων των ηλικιών-, συνόδευσαν η διεθνούς φήμης σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου, ο αρχιμουσικός με τη διεθνή καριέρα Θεόδωρος Ορφανίδης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης και οι βετεράνοι της δημοσιογραφίας και πρώην πρόεδροι του ΠΣΑΤ, Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος και Πέτρος Λινάρδος.

Η δεύτερη κατά σειρά τιμητική απονομή έγινε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια που κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ Μαραθωνίου, Μαρία Πολύζου, η οποία αφού ευχαρίστησε για την τιμή τόνισε ότι οι αγώνες προάγουν την υγεία και προβάλλουν την Ελλάδα.

2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη

Στο μεταξύ άρχισαν να τερματίζουν οι πρώτοι δρομείς του αγώνα των 5 χλμ. Πρώτος έκοψε το νήμα ο Χρήστος Παπούλιας με χρόνο 16:00, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος διότι κέρδισα στην πόλη μου, σε αυτόν τον όμορφο και άρτια οργανωμένο αγώνα. Η συμμετοχή μου ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου και η επίδοση μου είναι ικανοποιητική για την εποχή. Πιθανόν βάσει του σχεδιασμού μου να τρέξω στα 5 χλμ στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας».

Δεύτερος τερμάτισε με τέσσερα δευτερόλεπτα διαφορά ο Χρήστος Μπουντούλης που δήλωσε ευχαριστημένος τόσο από τον αγώνα, όσο και από την επίδοση του. «Τρέξαμε όμορφα με τα άλλα παιδιά που ανέβηκαν στο βάθρο. Θα επιστρέψω του χρόνου».

Τρίτος στο βάθρο ανέβηκε ο Κωνσταντίνος Βασιλάκης με χρόνο 17:03. «Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό παρότι είμαι 800αρης και δεν έχω συνηθίσει στα 5 χλμ. Οι δυο πρώτοι μου έδωσαν ρυθμό και τα πήγα καλά. Θα έρθω σίγουρα και του χρόνου».

2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη

Στις γυναίκες πρώτη ήρθε η Ζωή-Ανίτα Ανδρικοπούλου με χρόνο 19:47. Μόλις τερμάτισε μας είπε: «Ήταν μια πολύ ωραία διαδρομή και ήταν σημαντικό ότι μας έδινε παλμό ο κόσμος στον δρόμο, αλλά και οι μπάντες με τη μουσική. Επόμενος στόχος μου είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου».

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Μυρτώ Κοκαλιάρη με χρόνο 20:12. «Είναι ένας ωραίος αγώνας με πολλούς συμβολισμούς. Χάρηκα τη συμμετοχή μου και είμαι ικανοποιημένη από την επίδοση μου».

Τρίτη τερμάτισε η Πηνελόπη Νίκα με 10:49, η οποία και δήλωσε ευχαριστημένη από τον χρόνο της δεδομένου ότι είχε να αγωνιστεί τρία χρόνια.

Στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου δίνονταν οι εκκινήσεις, αλλά ήταν και το σημείο τερματισμού όλων των αγώνων (οι τελευταίες εκκινήσεις δόθηκαν στις 11.45 και 12.15 για μαθητές δημοτικού και ΑμεΑ αντιστοίχως) έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων η Εθνική Ομάδα Πόλο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στους κρίκους, Δημοσθένης Ταμπάκος, η πρωταθλήτρια στην ξιφασκία Βάσω Βουγιούκα, η ομάδα Παραολυμπιακών στην ξιφασκία, ο β’ αντιπρόεδος του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκης και τη β’ ειδική γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Μαρίκα Καρδαρά, ο συντονιστής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, Μάκης Ασημακόπουλος (έλαβε μέρος και στον αγώνα των 5 χλμ) και η ηθοποιός και σκηνοθέτης, πρέσβειρα των παιδικών αγώνων της Νέας Σμύρνης, Κάρμεν Ρουγγέρη, ενώ στήθηκε μια μεγάλη γιορτή με επίδειξη γυμναστικής.

2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη

2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη
2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη
2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη
2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη

2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη

2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη

2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη

2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη

2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη

2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη

2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης | Νέα Σμύρνη

bottom of page