ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ
top of page

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ


ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Μετά από 3 μήνες αναγκαστικής αδράνειας, επιστρέφουμε στην έκδοση των φύλλων της εφημερίδας μας, με συσσωρευμένα χρέη και αδιόρατες προοπτικές.

Οι περισσότεροι από εσάς βιώσατε κάτι ανάλογο, είδατε τα έσοδα σας να μειώνονται σχεδόν στο μηδέν, ενώ όλα τα πάγια έξοδά σας συνέχιζαν να τρέχουν, αδιαφορώντας για το πώς θα τα καλύπτατε.

Τα μηνύματα από τις εταιρίες παροχής ρεύματος, τηλεφώνου και λοιπών υπηρεσιών κατέφθαναν στην ώρα της λήξης τους, απειλώντας ως συνήθως με διακοπή.

Οι έναντι λογαριασμοί υπολογίστηκαν κανονικά σύμφωνα με το περσινό τους αντίστοιχο, λες και δεν άλλαξε απολύτως τίποτα από τότε.

Οι προσωπικές οφειλές στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες συνέχισαν να είναι απαιτητές με μικρές μόνο διευκολύνσεις, ενώ οι επαγγελματικές μεταφέρθηκαν σε επόμενους μήνες, όπου θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε. Αν δεν μας ξανακλείσουν βεβαίως στα σπίτια μας το φθινόπωρο.

Εμείς, ως επιχείρηση 100% πληττόμενη, δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ επίδομα, πήραμε μονάχα 2.000 επιστρεπτέα προκαταβολή ως δάνειο, το οποίο θα κληθούμε να επιστρέψουμε το 2021 με τόκο. Όχι ότι θα σωζόμασταν βεβαίως με τα 800 ευρώ που έδωσε το κράτος, αλλά έτσι για το γαμώτο...

Τα δε δημοτικά τέλη δεν μειώθηκαν στο ελάχιστο ούτε για τους δημότες, ούτε για τις επιχειρήσεις. Όλα έχουν μείνει μέχρι στιγμής στα λόγια και τις υποσχέσεις, ως συνήθως...

Όσο για το λεγόμενο φιάσκο των ΚΕΚ, για το οποίο δουλέψαμε ως Κέντρο Πληροφορικής 3 εβδομάδες από το πρωί ως το βράδυ προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους δικαιούχους, τελικά δεν θα πάρουμε τίποτα ούτε για αυτό. Λες και φταίγαμε εμείς για την επιλογή των 7 «πλατφόρμων» που έκανε η κυβέρνηση και υποχρέωσε όλα τα ΚΕΚ να συνεργαστούν μαζί τους.

Κατά τ’ άλλα, όλα πήγαν τέλεια. Μπορούν τώρα να έρθουν οι τουρίστες άφοβα.

Και το εννοώ… Καλά πήγαν.

Αλλά δε μπορώ να μην παραπονεθώ και λίγο... Θα σκάσω!

Στην πραγματικότητα όμως είμαι χαρούμενη που επιστρέφουμε σε μια κάποια κανονικότητα.

Γι’ αυτό... σας στέλνω ένα μεγάλο χαμόγελο και εύχομαι σε όλους μας καλή επάνοδο!

Και καλό μήνα!

Αλεξία Ηλιάδου

bottom of page