top of page

Με απόφαση δικαστηρίου οδηγείται σε άμεση έξωση το 6ο νηπιαγωγείο στη Νέα Σμύρνη

Έγινε ενημέρωση: 25 Απρ 2023


Με απόφαση δικαστηρίου οδηγείται σε άμεση έξωση το 6ο νηπιαγωγείο στη Νέα Σμύρνη


Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Νέας Σμύρνης «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»

 

Καλούμε ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ:

γονείς, εκπαιδευτικούς, πολίτες της Ν. Σμύρνης

την Δευτέρα 24 Απριλίου και ώρα 6 μ.μ.

στο 6ο Νηπιαγωγείο (Παρασκευοπούλου 54 απέναντι από το 12ο Δημοτικό).

Υπερασπιζόμαστε το 6ο Νηπιαγωγείο! Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει έξωση των μαθητών/τριών του!


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ την Τρίτη 25 Απριλίου ώρα 16:30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (2ας Μαΐου 8, στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης).


Με απόφαση δικαστηρίου οδηγείται σε άμεση έξωση το 6ο νηπιαγωγείο στη Νέα Σμύρνη
Με μαζική συμμετοχή απαίτησαν οι γονείς των παιδιών τον Ιανουάριο να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης του νηπιαγωγείου, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε τελικά υπέρ της έξωσης
 

Με οργή και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε ότι την 21η Απριλίου 2023, εκδόθηκε ΑΡΝΗΤΙΚΗ απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην έξωση (και κατεδάφιση) του 6ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης τα «κατάφερε» ξανά! Το 6ο Νηπιαγωγείο κινδυνεύει άμεσα! Την Τετάρτη θα επιδοθεί στους ιδιοκτήτες του 1/3 η καθαρογραμμένη απόφαση του δικαστηρίου και από κει και πέρα, οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να έρθει με δικαστικό κλητήρα το εξώδικο για την υλοποίηση της έξωσης.

Δεν θα σχολιάσουμε την απόφαση του δικαστηρίου, που δεν πήρε υπόψη του ότι πρόκειται για σχολείο. Δεν θα σχολιάσουμε την απληστία των ιδιοκτητών του 1/3 του οικοπέδου που δεν αρκούνται στις 359.414 ευρώ αποζημίωση αλλά απαιτούν έξωση και κατεδάφιση.

Θα μιλήσουμε μόνο για την πλήρη αποτυχία των «Υπεύθυνων» Παιδείας του Δήμου μας, που σε πλήρη εφησυχασμό, κάθε φορά στη διάρκεια της δικαστικής αυτής διαμάχης, κάθε φορά, έδιναν τη διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Τα ίδια καθησυχαστικά λόγια ακούσαμε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Μαρτίου. Ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί κατά πάσα βεβαιότητα θα κερδίσουμε τα ασφαλιστικά μέτρα και θα υπάρχει χρόνος μέχρι το 2029 που θα γίνει η δίκη κλπ κλπ. αλλά και ότι θα ξεκινήσει άμεσα (έχει περιθώριο μόνο 6 μηνών) η νέα διαδικασία για την επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης (αφού η προηγούμενη διαδικασία απαλλοτρίωσης που ξεκίνησε το 2017 ακυρώθηκε με δικιά τους ευθύνη).

Η αναξιοπιστία των «υπεύθυνων» έχει ξεπεράσει τα όρια. Η κωλυσιεργία τους κατάφερε να φτάσει την κατάσταση στα άκρα. Την ώρα μάλιστα που υπάρχει τόσο μεγάλο κτιριακό πρόβλημα στη Νέα Σμύρνης-νηπιαγωγεία με παραρτήματα στεγάζονται σε ΠΡΟΚΑΤ, νηπιαγωγείο που στεγάζονται μέσα σε δημοτικό, χωρίς αυτόνομη στέγη-είναι απαράδεκτο να έχουν επιτρέψει με την αδιαφορία τους να κινδυνεύει μια σταθερή δομή νηπιαγωγείου με έξωση προς όφελος ιδιώτη!


Με απόφαση δικαστηρίου οδηγείται σε άμεση έξωση το 6ο νηπιαγωγείο στη Νέα Σμύρνη

Απαιτούμε ΛΥΣΗ!

  • Να λύσει τώρα ο Δήμος οριστικά το πρόβλημα του οικοπέδου του 6ου Νηπιαγωγείου κάνοντας επειγόντως ΟΛΕΣ τις νομικές (και όποιες άλλες) ενέργειες είναι απαραίτητες.

  • Να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ και ΣΟΒΑΡΑ η αναγκαστική απαλλοτρίωση!

  • Να ζητηθεί παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για να εξασφαλίσει τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου!

Απαιτούμε:


Το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 25 Απριλίου θα πρέπει να έχει ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ το μέλλον του 6ου Νηπιαγωγείου. Το 6ο Νηπιαγωγείο λειτουργεί σε αυτό το χώρο 33 χρόνια τώρα! Ανήκει στη σχολική κοινότητα, στους μαθητές/τριες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς του! Τα παιδιά μας δεν είναι μπαλάκι στα χέρια κανενός!


Το 6ο Νηπιαγωγείο ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

και θα είμαστε εκεί για να το εξασφαλίσουμε! 

ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 6ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


Το 6ο Νηπιαγωγείο της Νέας Σμύρνης, το μοναδικό με τμήμα ένταξης, το νηπιαγωγείο πρότυπο και παράδειγμα για όλη την πόλη μας, κινδυνεύει. Κινδυνεύει να κλείσει από την κωλυσιεργία του Δήμου Νέας Σμύρνης, την αδιαφορία του Υπουργείου, την απληστία του οικοπεδούχου.


Όπως θα γνωρίζετε ήδη, η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάστηκαν στις 2 Απριλίου, ενέργεια στην οποία είχε προβεί ο Δήμος Νέας Σμύρνης για να αποτρέψει τη διαταγή έξωσης από τους κατά το 1/3 ιδιοκτήτες του οικοπέδου στο οποίο λειτουργεί το 6ο Νηπιαγωγείο, βγήκε και είναι αρνητική.


Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι το σχολείο κλείνει και κλείνει άμεσα. Αν δεν τα βρει ο δήμος με τον κληρονόμο του ενός τρίτου του οικοπέδου, τα παιδιά μας θα βρεθούν, όπως και εκατοντάδες άλλα, σε προκάτ.


Σαν γονείς που αγωνιούμε για τα παιδιά μας, αλλά και για τα επόμενα παιδιά έχουμε βαρεθεί να ακούμε ποιος φταίει και τι έχει γίνει. Απαιτούμε ο καθένας από την πλευρά του να αναλάβει την ευθύνη του και να γίνει κάτι άμεσα και οριστικά.


Ζητάμε να δοθεί τέλος στην ομηρία του καλύτερου νηπιαγωγείου της Νέας Σμύρνης, το μοναδικό με τμήμα ένταξης και με μια ομάδα κορυφαίων εκπαιδευτικών, κοινωνικού λειτουργού, ψυχολόγου ειδικής αγωγής, που με τόσο κόπο φτιάχτηκε.


Οι γονείς και κηδεμόνες

6ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης


Υπογραφές των γονέων του 6ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης
Υπογραφές των γονέων του 6ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης

Υπογραφές των γονέων του 6ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνηςbottom of page