top of page

Ο Γιώργος Κουτελάκης νέος Δήμαρχος Νέας Σμύρνης - Ποιοι εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι

Έγινε ενημέρωση: 25 Νοε 2023


Ο Γιώργος Κουτελάκης νέος Δήμαρχος Νέας Σμύρνης
Ο Γιώργος Κουτελάκης νέος Δήμαρχος Νέας Σμύρνης

Δήμαρχος Νέας Σμύρνης επανεκλέχθηκε μετά από 13 χρόνια την 2η Κυριακή

ο Γιώργος Κουτελάκης με 53%.
Στον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών 2023, ο Γιώργος Κουτελάκης επανεκλέχθηκε με ποσοστό 53% και 9.898 ψήφους έναντι 47% της αντιπάλου του στο 2ο γύρο, Δήμητρας Νάνου, που έλαβε 8.776 ψήφους. Την πρώτη Κυριακή είχε λάβει 28,88% και 7.152 ψήφους, ενώ η Δήμητρα Νάνου 26,73% και 6.618 ψήφους. Μεγάλος νικητής και η αποχή, η οποία την πρώτη Κυριακή έφτασε το 55%, ενώ την 2η Κυριακή το 65%!! Στην ουσία ψήφισαν δηλαδή 1 στους 3 πολίτες της πόλης μας.


Ο Γιώργος Κουτελάκης είχε διατελέσει Δήμαρχος Νέας Σμύρνης και στο παρελθόν και συγκεκριμένα από το 1998 μέχρι το 2010, αφού είχε αναδειχθεί νικητής σε 3 εκλογικές μάχες με αντιπάλους το 1998 τον Γιώργο Σιότροπο, το 2002 τον Γιώργο Πόπωτα και το 2006 τη Νόρα Κατσέλη.


Το 2010 παραιτήθηκε από το αξίωμά του λόγω δικαστικών θεμάτων που αφορούσαν στην ΠΑΕ Πανιώνιος, αφήνοντας στο πόδι του τον Σταύρο Τζουλάκη. Εκείνος όμως αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ο ίδιος για δήμαρχος κι έτσι ο Γιώργος Κουτελάκης το 2014 και το 2019 ηττήθηκε από τον άλλοτε στενό του συνεργάτη.


Επιστρέφει λοιπόν πανηγυρικά μετά από 13 χρόνια στην παλιά του θέση.


Η νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024 για 5 χρόνια.


Γιώργος Κουτελάκης: Ο νέος Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης

Ποιοι εκλέγονται Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γιατζίδης Παναγιώτης (Νότης)
Νότης Γιατζίδης

Στη νέα Δημοτική Αρχή και σύμφωνα με τον καινούριο νόμο αντιστοιχούν 21 έδρες, τις οποίες κατά σειρά προτεραιότητας καταλαμβάνουν οι ακόλουθοι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι:


Κουτελάκης Γιώργος

Γιατζίδης Παναγιώτης (Νότης) 755

Αγγελίδου-Φαρίδη Μαρία (Μαριαλένα) 667

Σώζος Ηλίας 659

Μάντζιος Θεόδωρος 630

Δεκούλου Μαρίνα 607

Κουτετέ Αικατερίνη 589

Καστόρης Θεόδωρος 574

Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος 557

Αγγελίδου-Φαρίδη Μαρία (Μαριαλένα)
Μαριαλένα Αγγελίδου-Φαρίδη

Φερεντίνος Δημήτριος 527

Γουρναρόπουλος Γεώργιος 454

Καρούμπας Γεώργιος 386

Κασίμη Ελένη 384

Γαλανοπούλου Ελεονώρα (Νόρα) 382

Οικονόμου Ουρανία (Ράνια) 361

Αδάπα-Γαβριηλίδου Ευθαλία (Θάλεια) 352

Μπούρας Νικόλαος 337

Μαρκάτης Μιχαήλ 336

Ηλιάδου Ελισάβετ (Ελσα) 297

Τραχίλης Ανδρέας 281

Κικίδης Λάζαρος 273

Ζηκόπουλος Γεώργιος 272
Τσιάπης Παναγιώτης
Παναγιώτης ΤσιάπηςΣτην μείζονα αντιπολίτευση αντιστοιχούν 5 έδρες,

τις οποίες καταλαμβάνουν οι:


Νάνου Δήμητρα

Τσιάπης Παναγιώτης 694

Νασιμπιάν Οδυσσέας 640

Κούπας Ευστάθιος 613

Σαρδιανός Νεκτάριος 585
4 συνδυασμοί θα καταλάβουν 8 έδρες, 2 ο κάθε ένας μαζί με τους επικεφαλής τους:


Δεληγιάννη Κλαίρη

Χατζατουριάν Ευάγγελος 497


Κρικρής Γεώργιος

Λινού Σταματίνα 411


Κορφιάτης Ιωάννης

Κιουλάνης Ιωάννης 506


Παυλόπουλος Θέμης

Βαμβουρέλλη Μαρία 289


Και μία έδρα θα καταλάβει ο Δημόπουλος Ιωάννης.


Η Ανακοίνωση του Γιώργου Κουτελάκη για τη νίκη του στις εκλογές

Η Ανακοίνωση του Γιώργου Κουτελάκη για τη νίκη του στις εκλογές

Ευχαριστούμε τους πολίτες της Ν. Σμύρνης για την μεγάλη τιμή που μας έκαναν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου να μας επιλέξουν για νέα Δημοτική Αρχή της όμορφης πόλης μας.


Έχουμε πλήρη συνείδηση των προσδοκιών που έχει γεννήσει η εκλογή μας.


Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και των μεγάλων προβλημάτων που καλούμαστε να επιλύσουμε.


Δεσμεύομαι, εγώ και οι συνεργάτες μου στο συνδυασμό μας, ότι από 1/1/2024 με μεγάλη όρεξη, με σχέδιο και με αποτελεσματικότητα θα εργαστούμε άοκνα για την επούλωση των πληγών της πόλης μας.

Θα αναλάβω πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή για την ενότητα των δυνάμεων του Δημοτικού Συμβουλίου και την καθιέρωση χώρου συνεχούς διαλόγου, επικοινωνίας και ανταλλαγής σκέψεων και προτάσεων για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας.


Στόχος μου να φυσήξει άνεμος ανανέωσης, διαφάνειας και πολιτικού ήθους στο πολιτικό σκηνικό της πόλης μας.


Σας ευχαριστώ για την μεγάλη τιμή και εμπιστοσύνη. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της τιμής που μου κάνατε, να μου δώσετε για 4η φορά την δυνατότητα να εργαστώ για να δημιουργήσουμε σύντομα μια Νέα Σμύρνη όπως θα τη θέλαμε να είναι όλοι μας.Η ανακοίνωση της ηττημένης των εκλογών, Δήμητρας Νάνου

Η ανακοίνωση της Δήμητρας Νάνου

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 8776 συμπολίτες μας που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, στάθηκαν στο πλευρό μας και στήριξαν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από λίγους μήνες, για να πάμε τη Νέα Σμύρνη μόνο Μπροστά.

Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δώσαμε έναν έντιμο και καθαρό αγώνα, χωρίς ακρότητες και οξύτητα.


Προβάλαμε ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας.


Μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των εκλογών, απευθυνθήκαμε απευθείας στην κοινωνία των πολιτών και δεν ήλθαμε σε συνδιαλλαγή με άλλες παρατάξεις που έμειναν εκτός του δεύτερου γύρου, κάνοντας μυστικές συμφωνίες ερήμην των πολιτών.


Παρά το γεγονός ότι δεν κερδίσαμε τις εκλογές, είμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε.

Το μόνο που μας στεναχωρεί είναι ότι δεν καταφέραμε να πείσουμε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας να προσέλθουν στην κάλπη και να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Η υψηλή αποχή πρέπει να μας προβληματίσει όλους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.


Συγχαίρουμε τον κ. Γιώργο Κουτελάκη για την εκλογή του.


Από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα δώσουμε από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης το δύσκολο αγώνα, για να επιβάλουμε, χωρίς φθηνούς λαϊκισμούς, με την υπεύθυνη στάση μας, την προώθηση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα της Νέας Σμύρνης.


Η προσπάθειά μας να πάμε τη Νέα Σμύρνη μόνο μπροστά, συνεχίζεται.


Σας ευχαριστώ.Η ανακοίνωση του απερχόμενου Δημάρχου, Σταύρου Τζουλάκη


Η ανακοίνωση του Σταύρου Τζουλάκη

Αγαπημένοι μου συμπολίτες, αγαπημένες μου συμπολίτισσες,


Μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών τα οποία ανέδειξαν ως δήμαρχο της πόλης μας τον Γιώργο Κουτελάκη, στον οποίο εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια, ολοκληρώνεται η δική μου θητεία και στο τέλος του χρόνου θα αναλάβει τα ηνία του Δήμου μας η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή.


Καθώς λοιπόν πλησιάζει η ώρα της αποχώρησης μου θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους σας που για 14 χρόνια στη σειρά με τιμήσατε αναθέτοντας μου την μέγιστης ευθύνης θέση του Δημάρχου Νέας Σμύρνης. Η συγκίνησή μου είναι πολύ μεγάλη.

Έχοντας αναπτύξει μαζί σας μια μοναδική σχέση εμπιστοσύνης, η οποία όχι μόνο επιβεβαιώθηκε με την εκλογή μου σε τρεις διαδοχικές θητείες, θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμότερες και ειλικρινέστερες ευχαριστίες μου.

Αυτά τα 14 χρόνια, χάρη στην εμπιστοσύνη σας, με τη διαρκή στήριξη σας, με την ακούραστη δουλειά όλου του προσωπικού του δήμου αλλά και με τη διάθεση για συνεννόηση και συνεργασία, που επέδειξε μέρος της αντιπολίτευσης, με γνώμονα το καλό του δήμου μας καταφέραμε όλοι μαζί να κάνουμε την αγαπημένη μας Νέα Σμύρνη πόλη-πρότυπο.

Προφανώς, δεν έλλειψαν αστοχίες και λάθη, όμως ο συνολικός μας απολογισμός έχει θετικό πρόσημο και μας δικαιώνει σε μέγιστο βαθμό. Με όραμα, εμπεριστατωμένο σχεδιασμό και έργα ουσίας και πνοής βελτιώσαμε την ποιότητα ζωής και αλλάξαμε το πρόσωπο της Νέας Σμύρνης προς το καλύτερο.

Η πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω, η πόλη που η μητέρα μου και οι παππούδες μου ρίζωσαν όταν ήρθαν ως πρόσφυγες από τη Σμύρνη, η πόλη που υπηρετώ εδώ και τόσα χρόνια, με την πολύτιμη βοήθεια όλων σας αναδείχτηκε στη διάρκεια αυτών των 14 χρόνων ως ένα από τα καλύτερα προάστια για να ζει κανείς.


Αυτή την ανοδική πορεία της πόλης μας θα ήθελα πολύ να τη συνεχίζαμε μαζί. Όμως, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί την υγεία μου το τελευταίο διάστημα δεν μου επέτρεψε να θέσω ξανά υποψηφιότητα για τη δημαρχία. Πρόκειται για ένα πρόβλημα του οποίου τη διάγνωση γνωρίζω πλέον ύστερα από ενδελεχείς εξετάσεις που χρειάστηκαν χρόνο για να καταλήξουν σε τελικό πόρισμα. Εξαιτίας αυτού του προβλήματος, το οποίο έχει επηρεάσει την ομιλία μου, δεν μπορώ να χειρίζομαι τον λόγο όπως στο παρελθόν κάτι που θα με δυσκόλευε να ανταποκριθώ σε κάποιες από τις απαιτήσεις του ρόλου του δημάρχου.

Παρόλα αυτά και παρά τα 78 μου χρόνια, η διαύγεια, η όρεξη και το πάθος μου να συνεισφέρω τη γνώση και την εμπειρία μου για την πρόοδο της Νέας Σμύρνης μας δεν κάμφθηκαν στιγμή, κόντρα στις νοοτροπίες ηλικιακού ρατσισμού κάποιων και κόντρα στη διάδοση από μέρους τους ψευδών και μειωτικών σχόλιων. Βρισκόμουν και βρίσκομαι καθημερινά σε κάθε γωνιά του Δήμου μας αλλά και στο γραφείο μου αγωνιζόμενος για το καλό της πόλης μας και δεν σταμάτησα ποτέ να εργάζομαι ακούραστα.


Κόντρα στις όποιες αντιξοότητες, αντιπαλότητες, λιποψυχίες, αλλά και κόντρα σε ανοίκειες επιθέσεις και πισώπλατα μαχαιρώματα (ακόμη και στη διάρκεια των τελευταίων εκλογών όπου δεν έθεσα καν υποψηφιότητα) συνεχίζω και είμαι εδώ μαζί σας.


Για να ολοκληρώσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι που ανέδειξε την πόλη μας. Για να παραδώσω δικαιωμένος τα ηνία του δήμου στην επόμενη δημοτική αρχή, στην οποία εύχομαι κάθε επιτυχία όπως άλλωστε και στους νέους δημοτικούς συμβούλους.


Παραμένω εδώ, στις γειτονιές, στην πλατεία και το δημαρχείο μας, για να σας ευχαριστήσω έναν-έναν, μία-μία ξανά από τα βάθη της καρδιάς μου.


Με τιμή, Σταύρος Τζουλάκης


bottom of page