ΕΣΤΙΑ: Πρόγραμμα Οκτωβρίου 2017


Θεατρική παράσταση «Ωσάν Μήδεια»

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και ώρα 19:00

Η θεατρική ομάδα Κοινωνικής επανένταξης 18 Άνω παρουσιάζει, στην ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης την θεατρική παράσταση «Ωσάν Μήδεια». Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιατρείου Ταξικής Αλληλεγγύης της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης και του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης.

Λίγα λόγια για την παράσταση: Μια τραγική ηρωίδα και η θεατρική ομάδα του 18 Άνω συναντιούνται επι σκηνής. Η Μήδεια και εμείς. Ο τρόπος, ο χώρος, ο χρόνος…Ο τρόπος να εκφράσουμε συναισθήματα και βιώματα καλά κρυμμένα. Ο χώρος να μοιραστούμε την απόγνωση, την απελπισία και την οργή της Μήδειας, την αλαζονεία και τον εγωισμό του Ιάσονα, την ματαιοδοξία του Κρέοντα, τον τρόμο του άγγελου τον καιροσκοπισμό του Αιγέα. Ο χρόνος να μείνουν τα παιδιά ζωντανά. Να μείνουμε εμείς ζωντανοί. Να κλείσουμε τις πληγές. Να μιλήσουμε. Να εκφραστούμε. Να ζήσουμε.


Είσοδος ελεύθερη.


Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 08:00

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης επισκέπτεται την Ιερά Μονή Νταού Πεντέλης. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο «Κτήμα Τσατίρη» στον Μαραθώνα όπου γίνεται οικολογική καλλιέργεια διαφόρων λαχανικών. Στο κτήμα υπάρχει ειδικός χώρος όπου μπορούμε να κάνουμε πικ νικ ή και να παραγγείλουμε κάτι από τα δικά τους προϊόντα.


Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο τηλέφωνο 210 9333702 (10:00 – 14:00)
Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:00

Λογοτεχνικό Σαλόνι

Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, παρουσιάζει το βιβλίο του συγγραφέα Αρταβάνη Πέτρου «Σινώπη με τη μάνα γύρω από το μαγκάλι» του εκδοτικού οίκου "Ινφογνώμων". Ομιλητές θα είναι ο κ. Κοντογιαννίδης Αναστάσιος, δημοσιογράφος, ο κ. Καλεντερίδης Σάββας εκδότης και ο ίδιος ο συγγραφέας. Την παρουσίαση συντονίζει η κα Χριστίνα Χαφουσίδου.


Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:00

Προβολή Ντοκυμαντέρ με τίτλο: «Η καρδιά της θάλασσας» - Σπογ