Η φωνή του Γιώργου Νταλάρα ένωσε τη Σμύρνη με τη Νέα Σμύρνη
top of page

Η φωνή του Γιώργου Νταλάρα ένωσε τη Σμύρνη με τη Νέα Σμύρνη

Με μια μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα και της Συμφωνικής Ορχήστρας Σμύρνης, υπό την καθοδήγηση του διάσημου Τούρκου μαέστρου Χακάν Σενσόι, που πραγματοποιήθηκε «επισφραγίστηκε» η συνεργασία του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης και του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Η φωνή του Γιώργου Νταλάρα ένωσε τη Σμύρνη με τη Νέα Σμύρνη

Στο Μέγαρο Πολιτισμού Ahmed Adnan Saygun την περασμένη Τρίτη κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα, και οι διοργανωτές προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση τοποθέτησαν γιγαντοοθόνη έξω από το κτήριο.

Συνολικά τη συναυλία παρακολούθησαν πάνω από 2.500 θεατές, οι οποίοι καταχειροκρότησαν το «Η Σμύρνη μάνα καίγεται» από τον Έλληνα ερμηνευτή.

Η συναυλία ήταν το επιστέγασμα της συμφωνίας πολιτιστικής συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο δήμοι, και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης. «Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι ο πολιτισμός μπορεί να ξεπεράσει τις μικροπολιτικές και να φωτίσει το ιστορικό μονοπάτι που συνδέει τους δύο λαούς», σημείωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε τη Σμύρνη ήταν ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο οποίος συζήτησε την προοπτική συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού με τον δήμαρχο Αζίζ Κοτσάογλου. Στο πλαίσιο της ελληνικής επίσκεψης, η οποία ήταν η πρώτη επίσημη εκπροσώπων της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οργανώθηκε έκθεση φωτογραφιών με 60 σπάνιες καρτ ποστάλ από την περίοδο ακμής της Σμύρνης.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη, και με την κομβική συμβολή της προξένου Αργυρώς Παπούλια.

Η φωνή του Γιώργου Νταλάρα ένωσε τη Σμύρνη με τη Νέα Σμύρνη

bottom of page