Διακοπές με ιστιοπλοϊκό
top of page

Διακοπές με ιστιοπλοϊκό


Διακοπές με ιστιοπλοϊκό

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και όλοι αρχίζουμε δειλά-δειλά να σχεδιάζουμε τις διακοπές μας. Μία εναλλακτική που πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως υπάρχει, γιατί τη θεωρούν ακραία πολυτέλεια, ενώ στην πραγματικότητα είναι κάτι εντελώς εφικτό για πολλούς, αποτελούν οι διακοπές με ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Η ιστιοπλοΐα είναι η ιδανική απόδραση από τα πάντα. Η διαρκής άμεση επαφή με τη θάλασσα σε χαλαρώνει και σε αναζωογονεί βαθιά. Το βλέμμα στον ανοιχτό ορίζοντα και το απέραντο γαλάζιο σου χαρίζει μια εντελώς νέα προοπτική. Δεν είναι μόνο η ανεμελιά· είναι το αίσθημα της απόλυτης ελευθερίας. Το αεράκι στο πρόσωπό σου καθώς χαζεύεις το σκάφος να σκίζει τα κύματα και τα δελφίνια να χοροπηδούν ολόγυρα… Η μαγεία της απομόνωσης από τον κόσμο και τη φασαρία μέσα στη μέση του πελάγους… Τα πορφυρά ηλιοβασιλέματα...

Η ζωή πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό είναι η βιωματική ερμηνεία του στίχου του Καβάφη από το ποίημα «Ιθάκη»: ναι, το ταξίδι είναι πιο σημαντικό από τον προορισμό.

Διακοπές με ιστιοπλοϊκό

Βρείτε μερικούς φίλους σας, μαζευτείτε 3-4 ζευγάρια και μοιραστείτε τα έξοδα: θα σας έρθει όσο περίπου οι κοινές διακοπές σε κάποιο νησί, ενώ θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία που θα τη θυμάστε και θα τη διηγείστε σε όλη σας τη ζωή!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρία για ενοικιάσεις σκαφών: αυτοί θα σας ενημερώσουν για τα πάντα, θα σας προμηθεύσουν το κατάλληλο σκάφος, θα το επανδρώσουν με καπετάνιο και πλήρωμα, θα σας βοηθήσουν ακόμα και με το σχεδιασμό του ταξιδιού σας.

Παρ’ όλ’ αυτά οι μικρές αποστάσεις μεταξύ των νησιών και των δύο ελληνικών αρχιπελάγων, του Αιγαίου και του Ιονίου, σας δίνουν τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάζετε και να αλλάζετε κατεύθυνση όσο συχνά θέλετε, ανάλογα με τη διάθεση που έχει κάθε στιγμή η παρέα.

Θέλετε να βουτήξετε σ’ έναν απομονωμένο ορμίσκο ή να αράξετε σε μια πλήρως οργανωμένη μαρίνα; Να ανάψετε φωτιά και να ψήσετε χταποδάκι σε μια παρθένα παραλία ή διασκέδαση μέχρι πρωίας σε κάποιο κοσμοπολίτικο κλαμπ; Επίσκεψη σε αρχαιολογικό μνημείο, περίπατος στα σοκάκια κάποιου νησιού για ψώνια ή εξερεύνηση ενός θαλάσσιου πάρκου με μπουκάλες; Οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος που χρειάζεται χρόνια για να γνωρίσεις έστω και λίγες από τις γωνιές του. Γι’ αυτό, μην διστάζετε άλλο. Κάντε το όνειρό σας πραγματικότητα και ταξιδέψτε στις ελληνικές θάλασσες με ένα ιστιοπλοϊκό. Τολμήστε να ζήσετε όμορφα!

bottom of page