Αύριο στη Νέα Σμύρνη το διεθνές γυναικείο τουρνουά βόλεϊ «Κωνσταντίνος Καρέλιας»
Βακίφμπανκ, Γαλατασαράι, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ στο «Ανδρέας Βαρίκας» για το διεθνές γυναικείο τουρνουά βόλεϊ «Κωνσταντίνος Καρέλιας» – Ο Ολυμπιακός αποσύρθηκε λόγω τραυματισμών
Με ένα διεθνές τουρνουά υψηλού επιπέδου τιμά ο Πανιώνιος τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καρέλια, με το πρώτο «Κωνσταντίνος Καρέλιας» να πραγματοποιείται αύριο, Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Βαρίκας» στη Νέα Σμύρνη.
Η διοργάνωση φέρνει στην πόλη τέσσερις ομάδες γυναικείου βόλεϊ, μεταξύ των οποίων δύο συλλόγους που κατέκτησαν ευρωπαϊκούς τίτλους: τη Βακίφμπανκ, κάτοχο του Champions League γυναικών, και τη Γαλατασαράι, κάτοχο του CEV Cup. Μαζί τους θα αγωνιστούν ο οικοδεσπότης Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ F&U.

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής
Το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε τη συμμετοχή του Ολυμπιακού. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε στις 27 Σεπτεμβρίου ότι αποσύρεται από τη διοργάνωση λόγω προβλημάτων τραυματισμών σε αρκετές αθλήτριες. Τη θέση του πήρε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τη Γαλατασαράι στον πρώτο αγώνα του τουρνουά.
Έτσι, το επικαιροποιημένο πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου
🏐 17:00 | ΠΑΟΚ F&U – Γαλατασαράι
🏐 20:00 | Πανιώνιος – Βακίφμπανκ
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου
🏐 17:00 | Μικρός τελικός
🏆 20:00 | Μεγάλος τελικός
Ο Πανιώνιος θα βρεθεί απέναντι στη Βακίφμπανκ στον πρώτο του αγώνα, ενώ ο δεύτερος ημιτελικός θα κρίνει τον αντίπαλο της τουρκικής ομάδας στον επόμενο γύρο.
Γιατί «Κωνσταντίνος Ιων. Καρέλιας»;
Ο Κωνσταντίνος Ι. Καρέλιας ήταν ο αντιπρόεδρος της γνωστής καπνοβιομηχανίας Καρέλια, που πέθανε το 2009, και πατέρας της Ιωάννας Καρέλια, της σημερινής αρχηγού της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανιωνίου.
Η Ιωάννα Καρέλια αγωνίζεται στον Πανιώνιο από το 2019, με ένα διάλειμμα μίας σεζόν, και έχει εξελιχθεί σε αρχηγό της γυναικείας ομάδας. Έχει συμμετάσχει στην πορεία της ομάδας από τις χαμηλότερες κατηγορίες μέχρι τη Volley League, καθώς και στις πρόσφατες κατακτήσεις του Κυπέλλου Ελλάδας και του Super Cup.
Μάλιστα, έχει ανακοινωθεί από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Πανιωνίου ότι η Ιωάννα Καρέλια προορίζεται να αναλάβει την προεδρία του συλλόγου από τη σεζόν 2027-28.
Δυνατό τεστ για τον Πανιώνιο
Για τις «κυανέρυθρες», η διοργάνωση αποτελεί σημαντικό αγωνιστικό τεστ ενόψει της νέας σεζόν στη Volley League Γυναικών. Ο Πανιώνιος έχει ήδη αντιμετωπίσει τη Γαλατασαράι κατά την προετοιμασία του, επικρατώντας με 3-1 σετ στο φιλικό της 20ής Σεπτεμβρίου στην Τουρκία.
Παράλληλα, το τουρνουά δίνει στο κοινό της Νέας Σμύρνης την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά ομάδες που πρωταγωνιστούν στο ευρωπαϊκό γυναικείο βόλεϊ.
Οι αγώνες της πρώτης ημέρας έχουν προγραμματιστεί για ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ, με τον αγώνα ΠΑΟΚ–Γαλατασαράι στις 17:00 και το Βακίφμπανκ–Πανιώνιος στις 20:00.
Το τουρνουά πραγματοποιείται στη μνήμη του Κωνσταντίνου Καρέλια και αποτελεί την πρώτη διοργάνωση με το όνομά του, συνδέοντας τον Πανιώνιο και τη Νέα Σμύρνη με ένα διήμερο διεθνών αναμετρήσεων γυναικείου βόλεϊ.
📍 Κλειστό «Ανδρέας Βαρίκας», Νέα Σμύρνη
📅 29–30 Σεπτεμβρίου 2026
🏐 Έναρξη αγώνων: 17:00 και 20:00





