Πόλο: Πρωταθλητής Ελλάδας και στις Νεάνιδες Κ18 ο Πανιώνιος – Δεύτερο χρυσό μέσα σε 15 ημέρες
- Νέοι Ορίζοντες της Νέας Σμύρνης

- πριν από 2 ώρες
- διαβάστηκε 2 λεπτά
Ο Πανιώνιος συνεχίζει να γράφει τη δική του χρυσή σελίδα στην υδατοσφαίριση των αναπτυξιακών ηλικιών, καθώς μετά τον τίτλο στις Κορασίδες Κ16 κατέκτησε και το πρωτάθλημα Ελλάδας στις Νεάνιδες Κ18, επικρατώντας του Εθνικού Πειραιά με 12-11 σε έναν συγκλονιστικό τελικό.

Η ομάδα της Ζήνας Καραγιάννη ανέβηκε στην κορυφή της Ελλάδας, ολοκληρώνοντας ιδανικά μια εξαιρετική πορεία στη διοργάνωση. Ο μεγάλος τελικός, που φιλοξενήθηκε στο κολυμβητήριο του Λαιμού στη Βουλιαγμένη, κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τη Γεωργία Καραγιάννη να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ μόλις 87 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.
Ο αγώνας είχε συναρπαστική εξέλιξη και συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Ο Εθνικός προηγήθηκε 4-3 στο πρώτο οκτάλεπτο, όμως ο Πανιώνιος αντέδρασε άμεσα και με επιμέρους σκορ 4-1 στη δεύτερη περίοδο πήγε στα αποδυτήρια μπροστά με 7-5. Στην τρίτη περίοδο ο Εθνικός ανέκτησε το προβάδισμα, ενώ στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου βρέθηκε να προηγείται με 11-9. Οι «κυανέρυθρες», όμως, έδειξαν χαρακτήρα και με σερί 3-0 έφεραν την ανατροπή, κατακτώντας το τρόπαιο.
Πρωταγωνίστρια στην επίθεση του Πανιωνίου ήταν η Σοφία Λαμπροπούλου με τέσσερα γκολ, ενώ η Γεωργία Καραγιάννη σημείωσε τρία, με το τελευταίο να χαρίζει το πρωτάθλημα στη νεοσμυρνιώτικη ομάδα.
Η επιτυχία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στις Κορασίδες Κ16 στην Πάτρα, επιβεβαιώνοντας τη σταθερά ανοδική πορεία των τμημάτων υποδομής του Πανιωνίου. Μέσα σε πέντε χρόνια, η ομάδα της Ζήνας Καραγιάννη έχει κατακτήσει επτά πανελλήνιους τίτλους, μαζί με πλήθος μεταλλίων και διακρίσεων σε εγχώρια και διεθνή τουρνουά.
Οι πρωταθλήτριες
Το ρόστερ του Πανιωνίου αποτέλεσαν οι: Ιωάννα Βουτσίκα, Δανάη Παπακωνσταντίνου, Μαρίνα Παπαδοπούλου, Άννα Μαρία Αρακελιάν, Ευδιόνη Βάσσου, Ελένη Ζακεστίδη, Γεωργία Καραγιάννη, Πένυ Κωνσταντίνου, Σοφία Λαμπροπούλου, Αναστασία Λιόνη, Νικολέτα Μοροχλιάδου (αρχηγός), Ίρις Πέππα, Ευγενία Πλέμμενου, Αθανασία Ρήγα, Ελισάβετ Σαρμπάνη, Θεανώ Σταυροπούλου, Κατερίνα Τουμασάτου, Θεοφανεία Τριάντου, Εύα Τσόκα, Αγνή Χαρικιόπουλου και Μικαέλλα Χιώτη.
Στην τεχνική ηγεσία βρέθηκε η Ζήνα Καραγιάννη, με συνεργάτη τον Άγγελο Γρηγοριάδη.

Στατιστικά
Πανιώνιος – Εθνικός Πειραιά 12-11
Οκτάλεπτα: 3-4, 4-1, 2-5, 3-1
Σκόρερ Πανιωνίου: Λαμπροπούλου 4, Γ. Καραγιάννη 3, Πλέμμενου 2, Μοροχλιάδου 1, Κωνσταντίνου 1, Τουμασάτου 1.
Σκόρερ Εθνικού: Α. Καραγιάννη 6, Κουρτίδου 2, Σιμάκου 1, Μούζη 1, Σπανδωνίδου 1.
Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. Πανιώνιος
2. Εθνικός Πειραιά
3. ΝΟ Βουλιαγμένης
4. Άλιμος ΝΑΣ
5. ΝΕ Πατρών
6. Ολυμπιακός
7. ΑΝΟ Γλυφάδας
8. ΠΑΟΚ




