top of page

Στη STOIXIMAN BASKET LEAGUE Πανιώνιος και Μίλωνας


Την άνοδό του στην πρώτη κατηγορία STOIXIMAN BASKET LEAGUE εξασφάλισε ο Πανιώνιος μετά τον Μίλωνα που πήρε πρώτος το εισιτήριο της ανόδου. Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα ο Ιστορικός επικράτησε του Ηρακλή 75-70 και από την νέα σεζόν επιστρέφει στα σαλόνια της Α1 κατηγορίας.

 

Στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας επέστρεψε και ο Μίλωνας που ανακηρύχθηκε πρωταθλητής της Elite League. Ο Μίλωνας στην διαδικασία των play off νίκησε τον Πανιώνιο 79-87 και πήρε το εισιτήριο για την Α1 κατηγορία.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ:

«Η ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!»

 

Περήφανος για την άνοδο δύο νεοσμυρνιώτικων ομάδων στην κορυφαία κατηγορία μπάσκετ της χώρας, αλλά και προβληματισμένος για την στέγαση του Πανιώνιου και του Μίλωνα σε γήπεδα κατάλληλα, που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της Α1 Basket League και στις ιστορίες των Συλλόγων, δήλωσε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης.

 

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ηλεκτρονική εφημερίδα gazzeta.gr ο Γ. Κουτελάκης δήλωσε ότι δεν είναι αισιόδοξος για το κλειστό της Αρτάκης καθώς «πάνω που αρχίσαμε να ελπίζουμε, έχει σταματήσει». Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για την μάχη που δίνει με τον Περιφερειάρχη να επανεκκινήσουν οι εργασίες και πρόσθεσε:


«Πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να κλείσουμε αυτή την εργολαβία και να πάμε σε μία καινούργια γιατί μάλλον είμαστε όμηροι μίας εταιρείας που δε δείχνει να έχει ενδιαφέρον να το συνεχίσει. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο είτε να σταματήσει εδώ αυτή η ιδιότυπη ομηρία και με ό,τι κόστος να ξαναδημοπρατήσουμε το έργο ή να αποφασίσει να ξεκινήσει το έργο με ό,τι ζητήσει παραπάνω, να δούμε αν μπορούμε εγώ και ο Περιφερειάρχης να το αντιμετωπίσουμε».

 

Όσον αφορά το γήπεδο του Μίλωνα υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν συζητήσεις με την ομάδα αν μπορούν να γίνουν κάποιες επισκευές και πρόσθεσε: «Ο σύλλογος θα έχει τον πρώτο λόγο, μέσα στο υπάρχον γήπεδο. Νομίζω δεν πληροί τις προϋποθέσεις όπως μου έχουν πει και οι ίδιοι οι παράγοντες του Μίλωνα. Ελπίζω ότι με κάποιες τροποποιήσεις μπορούμε να τους βοηθήσουμε και σαν δήμος, να μπορέσουν να αγωνιστούν. Σε διαφορετική περίπτωση, και για τον Μίλωνα και για τον Πανιώνιο θα πρέπει να βρούμε γήπεδα σε γειτονικούς δήμους, μέχρι να αποκτήσουμε το δικό μας».

 

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Δήμαρχος δήλωσε ότι «καμαρώνουμε και περηφανευόμαστε» για το γεγονός της ανόδου δύο ομάδων της Νέας Σμύρνης στην Α1 κατηγορία του μπάσκετ χαρακτηρίζοντάς το «πρωτότυπο και πολύ σημαντικό για την πόλη μας». Ο Γ. Κουτελάκης τόνισε ότι «η Νέα Σμύρνη είναι η μεγαλύτερη αθλητική γειτονιά της χώρας εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες και επανέρχεται στον πρωταγωνιστικό αθλητισμό».


Υπενθύμισε επίσης ότι οι επιτυχίες δεν αφορούν μόνο τα τμήματα μπάσκετ και υπογράμμισε: «Με τον Πανιώνιο που ανεβαίνει στο ποδόσφαιρο, στη Β’ Εθνική, με τα βόλεϊ των δύο ομάδων που και αυτά ανέβηκαν στις Α’ εθνικές κατηγορίες, έχουμε μεγάλη δουλειά να βρούμε γήπεδα για όλες αυτές τις ομάδες της Α’ εθνικής. Είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος αλλά αυτό που κρατάμε είναι ότι κάνουμε ένα comeback για να επιβεβαιώσουμε αυτό που ήμασταν πάντα. Ότι ήμαστε η μεγαλύτερη αθλητική γειτονιά της χώρας».

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης πρόσθεσε από την πλευρά της ότι το επίτευγμα των δύο ομάδων είναι τεράστιο, ιδιαιτέρως αν αναλογιστούμε ότι ο ιστορικός Πανιώνιος είχε τιμωρηθεί και «έπεσε» κατηγορίες για οικονομικούς και όχι για αθλητικούς λόγους. Και τόνισε πως οι σύλλογοι αυτοί είναι στηρίγματα για τις λαϊκές οικογένειες, οι οποίες στερούνται τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό.

bottom of page