Συνελήφθη 25χρονος έξω από το Πάντειο μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση
- Νέοι Ορίζοντες της Νέας Σμύρνης

- πριν από 3 ώρες
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Στη σύλληψη ενός 25χρονου προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά την καταγγελία 26χρονης φοιτήτριας ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση στην υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Συγγρού, απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Αναστάτωση προκάλεσε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης που καταγγέλθηκε στην υπόγεια διάβαση πεζών της λεωφόρου Συγγρού, απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ένα σημείο με καθημερινή διέλευση φοιτητών και κατοίκων της Νέας Σμύρνης και των γύρω περιοχών.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μία 26χρονη φοιτήτρια κατήγγειλε ότι το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο μετά τις 7, ένας 25χρονος αλλοδαπός την ακολούθησε από τη στιγμή που αποχώρησε από το Πανεπιστήμιο μέχρι την υπόγεια διάβαση της λεωφόρου Συγγρού, όπου, σύμφωνα με την καταγγελία, την παρενόχλησε σεξουαλικά.
Η νεαρή γυναίκα κατάφερε να απομακρυνθεί τρέχοντας και κατέφυγε σε κοντινή παιδική χαρά, όπου υπήρχε κόσμος. Στη συνέχεια ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία, δίνοντας περιγραφή του άνδρα. Μάλιστα, πρόλαβε να τον φωτογραφίσει και παρέδωσε το υλικό στις αστυνομικές αρχές.
Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τον 25χρονο σε κοντινή απόσταση και προχώρησαν στη σύλληψή του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις που σχετίζονται με την παραμονή του στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ είχε ελεγχθεί και για υπόθεση απόπειρας κλοπής στην περιοχή της Ακρόπολης.
Οι φωτογραφίες που τράβηξε η 26χρονη αναρτήθηκαν σε λογαριασμούς ενημέρωσης της πανεπιστημιακής κοινότητας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχουν και άλλα πιθανά θύματα.




