top of page

Σφραγίστηκε το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης από τους ιδιοκτήτες του

Έγινε ενημέρωση: 4 Οκτ 2023

Γονείς, εκπαιδευτικοί και αντιπολίτευση κατηγορούν τον Δήμο για το κτηριακό πρόβλημα στο 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης


Σφραγίστηκε το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης
Τα παιδιά την Δευτέρα 25/9 βρήκαν το σχολείο τους κλειστό με λουκέτο

Το 6ο νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης, που στεγάζεται ως γνωστόν σε ενοικιαζόμενο κτήριο, σφραγίστηκε την Παρασκευή 22/9, επειδή ο δήμος υπήρξε ασυνεπής στην καταβολή του συμφωνηθέντος ποσού στους δικαιούχους, το οποίο έπρεπε να καταβάλει τον Ιούνιο -βασικά έπρεπε να το έχει καταβάλει από το 2005(!), αλλά η τελευταία δικαστική απόφαση εκδόθηκε τον Ιούνιο καθώς επίσης και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εξαγορά του οικοπέδου.


Έτσι λοιπόν, οι ιδιοκτήτες του 1/3 του οικοπέδου σφράγισαν το σχολείο και τα παιδιά την Δευτέρα 25/9 το βρήκαν κλειστό με λουκέτο και φυλασσόμενο από την Αστυνομία, η οποία όμως δεν είχε στα χέρια της την επίδοση έξωσης. Όπως ήταν αναμενόμενο, δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση.Γονείς, εκπαιδευτικοί και αντιπολίτευση κατηγορούν τον Δήμο για το κτηριακό πρόβλημα στο 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης
Γονείς, εκπαιδευτικοί και αντιπολίτευση κατηγορούν τον Δήμο

Γονείς, εκπαιδευτικοί και αντιπολίτευση κατηγορούσαν τον Δήμο επειδή δεν τήρησε τους όρους της δικαστικής απόφασης. Κάποια στιγμή, εμφανίστηκε ο απερχόμενος Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης, ο οποίος δήλωσε άγνοια και επέμενε ότι δεν είχε φτάσει στα χέρια του καμία επίδοση. Οι γονείς τον προέτρεψαν τότε να ανοίξει ο ίδιος το σχολείο με έναν κόφτη καθιστώντας τον υπεύθυνο για όλα αυτά.


Λίγο αργότερα κατέφτασε ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος επικοινώνησε με τον εισαγγελέα και μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα επιβεβαιώθηκε ότι είχε επιδοθεί η έξωση παρότι ο Δήμαρχος επέμενε ότι δεν την είχε παραλάβει, ενώ η υποψήφια Δήμαρχος της παράταξής του, Κλαίρη Δεληγιάννη ακόμα υποστηρίζει πως επιδόθηκε τη Δευτέρα, αφού δηλαδή είχε ήδη σφραγισθεί το σχολείο.


Δήμος και Πρωτοβάθμια ψάχνουν τώρα να δουν σε ποια, ήδη βεβαρημένα νηπιαγωγεία θα μοιραστούν και θα στοιβαχτούν τα παιδιά αυτά.


Να σημειωθεί ότι το 6ο νηπιαγωγείο είναι το μόνο που διαθέτει τμήμα ένταξης.


Σταύρος Τζουλάκης | 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης
Ο Σταύρος Τζουλάκης δήλωσε άγνοια

Η απάντηση του Δημάρχου Νέας Σμύρνης, Στ. Τζουλάκη


Με ανακοίνωσή του, ο Στ. Τζουλάκης, είπε πως «είναι υποχρεωμένος να καταδικάσει απερίφραστα την κοινωνικά ανάλγητη συμπεριφορά των ιδιοκτητών που κρατούν ομήρους γονείς και παιδιά, με γνώμονα το δικό τους συμφέρον» και πως «αναλαμβάνει προσωπικά την όποια ευθύνη για όλη τη γραφειοκρατική καθυστέρηση από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου» κατηγορώντας στην ουσία τους υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι με τη σειρά τους εξέδωσαν ανακοίνωση αγανάκτησης για τις κατηγορίες εναντίον τους.


6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης
Η Κλαίρη Δεληγιάννη αρνείται να δώσει τόσα λεφτά για «200 μέτρα στου διαόλου τη μάνα»

Η δε Κλαίρη Δεληγιάννη είπε στο δημοτικό συμβούλιο πως οι ιδιοκτήτες είναι «κοινοί εκβιαστές του ποινικού δικαίου» επειδή ζητούν 400.000€ ως αποζημίωση χρήσης, πως κρατούν το Δήμο όμηρο και πως δεν είναι δυνατόν να δώσει ο Δήμος τόσα λεφτά για «200 μέτρα στου διαόλου τη μάνα». Την Τετάρτη 27/9 οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου τής έκαναν και μήνυση.


Ένα ερώτημα πάντως που ευλόγως προκύπτει είναι γιατί συνεργάζεται τόσα χρόνια ο Δήμος με τέτοιους στυγνούς «εκβιαστές» και γιατί δεν έβρισκε εγκαίρως μια καλύτερη και οικονομικότερη λύση;


Τουλάχιστον ο Γ. Λαρίσσης, νυν Αντιδήμαρχος Οικονομικών, παραδέχθηκε σε ομιλία του πως ο Δήμος έχει χάσει την αξιοπιστία του και πως οι ιδιοκτήτες έχουν ενοχληθεί πολύ και δικαίως έκλεισαν το σχολείο.Γονείς, εκπαιδευτικοί και αντιπολίτευση κατηγορούν τον Δήμο για το κτηριακό πρόβλημα στο 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης

Το κερασάκι στην τούρτα


Δικηγόρος του Λαγού, Αλέξανδρος Αλεξιάδης
Η Δημοτική Αρχή προσέλαβε τον δικηγόρο του Γιάννη Λαγού, τ. βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αλέξανδρο Αλεξιάδη

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Σμύρνης» προσθέτει με ανακοίνωσή της το κερασάκι στην τούρτα, προσθέτοντας πως «η Δημοτική Αρχή προσέλαβε τον δικηγόρο του καταδικασμένου φασίστα-εγκληματία Λαγού, Αλέξανδρο Αλεξιάδη, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!»


Και πως «είναι ντροπή και αίσχος, η δημοτική αρχή της πόλης που χτίστηκε από κατατρεγμένους πρόσφυγες, που γνώρισαν τον ρατσισμό και τη βία, να καταφεύγει σε υπερασπιστές των απογόνων, ιδεολόγων και εγκληματιών ΝΑΖΙ-εθνικιστών».Οι γονείς έβαλαν δικό τους δικηγόρο


Έφτασε στην εφημερίδα μας η εξής επιστολή:


Είναι γνωστό ότι σε εκτέλεση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης, οι ιδιοκτήτες του 1/3 του οικοπέδου όπου και στεγάζεται το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης (οδός Μίμαντος 14 & Στρ. Παρασκευοπούλου 54), «απέβαλαν» την 22/9/2023 τον Δήμο Νέας Σμύρνης από το ακίνητο και η δομή έπαυσε να λειτουργεί, με προφανείς δυσεπανόρθωτες συνέπειες για τα ίδια τα νήπια αλλά και για τους γονείς και κηδεμόνες τους.


Επειδή οι ευθύνες για το απαράδεκτο αυτό αποτέλεσμα είναι διαχρονικές αλλά συγκεκριμένες, σας γνωρίζω ότι μου ανατέθηκε ομόφωνα από τους γονείς και κηδεμόνες των νηπίων που φοιτούν στο άνω Νηπιαγωγείο, η νομική εν γένει υποστήριξή τους ενώπιον κάθε αρχής (διοικητικής και δικαστικής), με τελικό σκοπό την επαναλειτουργία της δομής αυτής – της μοναδικής μάλιστα με τμήμα εντάξεως (αυτιστικών παιδιών, παιδιών με μαθησιακές ανάγκες κ.λ.π.) -- το συντομότερο, με ειδικότερη παράλληλη εντολή την διερεύνηση τυχόν τελεσθέντων ποινικών αδικημάτων και διεκδίκηση αστικών αξιώσεων με οποιοδήποτε νόμιμο μέσο.


Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2023

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος των Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΣ. ΞΑΝΘΑΚΟΥ

ΣΟΛΩΝΟΣ 117 - ΑΘΗΝΑ - Τ.Κ. 106 78

ΤΗΛ: 210 3810763 - FAX: 210 3810761


bottom of page