top of page

ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»: ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΤΟΥΣ 2023


ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»: ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΤΟΥΣ 2023

Στις 27 Μαρτίου, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 17:00, στο οίκημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ, στην οδό Βάρνης 1 Ν. Σμύρνη, συνήλθε μετά από πρόσκληση της προέδρου του Δ.Σ. κ. Ζάννου Ελισάβετ «ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ» των μελών του Σωματείου «ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» με την εξής ημερησία διάταξη:


 1. Εκλογή Προεδρείου Γεν. Συνέλευσης.

 2. Υποβολή Έκθεσης Πεπραγμένων του Δ.Σ. έτους 2022.

 3. Ενημερώσεις για τα ακίνητα του Σωματείου.

 4. Υποβολή Ταμειακού Απολογισμού και Ισολογισμού έτους 2022.

 5. Υποβολή Έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής.

 6. Έγκριση πεπραγμένων και Ταμειακού απολογισμού έτους 2022 και απαλλαγή Δ.Σ. από κάθε Αστική Ευθύνη.

 7. Υποβολή και Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2023

 8. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για την εκλογή νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής Επιτροπής

 9. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Νέου Δ.Σ. & Νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου.

Μετά την διαπιστωθείσα απαρτία με παρόντα επί συνόλου ταμειακά τακτοποιημένων μελών, άρχισε η γενική συνέλευση με τα θέματα της ημερησίας διάταξης. Εκλέχθηκαν ομόφωνα ως πρόεδρος της Γεν. Συνέλευσης ο κ. Τσιάπης Παναγιώτης και γραμματέας ο κ. Αθανασίου Αθανάσιος με την κ. Ολυμπίου Γαλήνη, οι οποίοι αποδέχτηκαν την εκλογή τους.


Ακολούθως ο Πρόεδρος της Γεν. Συνέλευσης, κήρυξε την έναρξη της Συνεδρίασης. Έγινε έκθεση πεπραγμένων και ενημερώσεις για τα ακίνητα του Σωματείου, από την Γεν. Γραμματέα κ. Μεϊντανά Αικατερίνη και ταμειακός απολογισμός και προϋπολογισμός. Η Γεν. Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τα πεπραγμένα και τον ταμιακό απολογισμό του 2022, καθώς και τον προϋπολογισμό του 2023.


Για την εκλογή νέου Δ.Σ. και της εξελεγκτικής επιτροπής, ορίστηκε εφορευτική επιτροπή από τις κ. Χαϊκάλη Ιωάννα, Ντερακοπιάν Σούλα, και Μπαντέσκα Ρούλα. Ακολουθεί η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας του Δ.Σ. και της εξελεγκτικής επιτροπής.


Για το Δ.Σ. του Σωματείου «ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» εκλέχθηκαν κατά σειρά ψήφων οι:


ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ


1. Μεϊντανά Αικατερίνη 42

2. Ζάννου Ελισάβετ 34

3. Ζησίμου Κλαίρη 30

4. Αθανασίου Θεοδώρα 29

5. Χαραλαμπίδου Αικατερίνη 27

6. Αθανασίου Μαρία 26

7. Γεωργιάδη Μαρία 25

8. Μονθωναίου Αικατερίνη 25

9. Παππά Πολωλού 22

10. Παντελέων Καλλιόπη 21

11. Καρούση Αικατερίνη 21


ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ


Ζαφειροπούλου Αδαμαντία 24 (κατά δική της παράκληση πρώτη αναπληρωματική, και όχι τακτική)

Καλτσά Αικατερίνη 16

Κωνσταντινίδου Ελευθερία 15

Βιδάλη Μαρκέτα 12


ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


1. Αθανασίου Αθανάσιος 37

2. Ζάννου Κλειώ 37

3. Βάθη – Δρόλια Αναστασία 24


ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ


Χρυσικοπούλου Ασπασία 11


Τα αποτελέσματα αυτά έχουν γραφτεί στο πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής που παραδόθηκε στο Νέο Δ.Σ. μαζί με τα ψηφοδέλτια.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»: ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΤΟΥΣ 2023

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ


Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) «Κέντρο Δραστηριότητας Κοινωνικής Προστασίας παιδιών και νέων του Δήμου Νέας Σμύρνης – ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» (ΦΕΚ σύστασης: ΦΕΚ 761Β/14/31-12-1987, ΦΕΚ διατήρησης: ΦΕΚ 1765Β/2/05-08-2011) έχει σκοπό την φροντίδα της πνευματικής ανάπτυξης, της εναλλακτικής εκπαίδευσης καθώς και της ψυχαγωγίας των παιδιών και των έφηβων.


ΙΣΤΟΡΙΚΟ


Το Ίδρυμα Απόρων Κορασίδων "Εθνική Στέγη” ιδρύθηκε ως προσφυγικό ορφανοτροφείο το 1922 από τον “Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας”. Από το 1932 ως το 1988 λειτούργησε ως ορφανοτροφείο στη Νέα Σμύρνη. Στη συνέχεια και μέχρι σήμερα λειτουργεί ως δημοτικός παιδικός σταθμός, ενώ στεγάζει και άλλες δράσεις. Στην Νέα Σμύρνη υπάρχει οδός με το όνομά του.


Το 1922 ο “Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας”, με πρόεδρο την Αύρα Θεοδωροπούλου, ίδρυσε το “Ίδρυμα Απόρων Κορασίδων η Εθνική Στέγη” με σκοπό τη στέγαση ορφανών κοριτσιών προσφύγων. Τα πρώτα χρόνια λειτούργησε στην Καλλιθέα, στις εγκαταστάσεις της Χαροκοπείου Οικοκυρικής και Επαγγελματικής Σχολής Θηλέων.


Μετά την παραχώρηση από την τότε Κοινότητα Νέας Σμύρνης οικοπέδου στην οδό Βάρνης 1, στο οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Αρτάκης, Στενημάχου, Βάρνης και Εθνικής Στέγης, ανεγέρθηκε με προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, το κτήριο που στεγάζει την Εθνική Στέγη ως τις μέρες μας. Το αρχικό κτήριο κτίστηκε με σχέδια και επίβλεψη των μηχανικών Σούλη και Κωνσταντινίδη, ενώ το 1938 προστέθηκε νέα πτέρυγα σε σχέδιο του αρχιτέκτονα Π. Μανουηλίδη. Πρόκειται για παραδοσιακό κτήριο με μεγάλο κήπο, ευρύχωρες και φωτεινές αίθουσες.


Η μεταφορά του ορφανοτροφείου στο κτήριο της Ν. Σμύρνης έγινε το Νοέμβριο του 1932. Διευθύντρια τότε ήταν η Άννα Παπαδημητρίου. Το 1934 στέγαζε 108 κορίτσια ηλικίας 7-15 ετών. Η Εθνική Στέγη λειτούργησε ως ορφανοτροφείο ως το 1988. Την τελευταία σεζόν που λειτούργησε φιλοξενούσε 12 παιδιά.


ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ


Σήμερα στους χώρους της «ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ» λειτουργούν:

 • Παιδικός σταθμός (πρωί)

 • Παιχνιδότοπος (απόγευμα) για νήπια

 • Ομάδες Συμβουλευτικής Γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας

 • Αίθουσα Υπολογιστών και Διαδικτύου για νέους και μαθητές

 • Το Φιλανθρωπικό Σωματείο “Εθνική Στέγη”

 • Το Φωτοϊστορικό Αρχείο του Δήμου

 • Η μπάντα του Δήμου

 • Διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις (εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας κ.λπ).
bottom of page