ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
top of page

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Φθινόπωρο και επιστροφή στην «κανονικότητα».

Ποια θα είναι όμως πάλι αυτή η νέα κανονικότητα;


Πολλοί υποψιάζονται πως θα ξαναρχίσει το θέμα με την πανδημία – είτε αυτό είναι πραγματικό, είτε πολιτικό εργαλείο. Ίσως ξαναρχίσουν οι μάσκες, τα lockdown, οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και τα πρόστιμα. Μπορεί να μας προκύψει και κανένας νέος ιός, να έχουμε να ασχολούμαστε και να φοβόμαστε.


Σίγουρα πολύ θα «παίξει» ο κίνδυνος πολέμου με την Τουρκία, που συνήθως είναι για εσωτερική κατανάλωση στη γείτονα χώρα, εφέτος όμως ενδέχεται να συμβεί κανένα θερμό επεισόδιο. Γιατί ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και ο υπόγειος πόλεμος όλων με όλους, έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς. Σιγά μην δεν την άνοιγε στον Ερντογάν.


Άλλα θέματα της επικαιρότητας θα συνεχίσουν να είναι η άνοδος της ακροδεξιάς, η κλιματική αλλαγή και διαφόρων ειδών σκάνδαλα και σκανδαλάκια προς κατανάλωση και αποχαύνωση. Επιστροφή στην κανονικότητα, είπαμε.


Ιδιαιτέρως θα συζητηθεί η άνοδος της θερμοκρασίας στη Γη, την οποία εφέτος θα ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά, γιατί τον χειμώνα που έρχεται θα μας κατακυριεύσει η ακρίβεια του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και του ρεύματος, που θα κάνουν τη θέρμανση των σπιτιών μας απλησίαστη. Μην ανησυχείτε όμως, θα συνεχισθούν ακάθεκτα τα επιδόματα!


Από την άλλη πλευρά, καθόλου δεν θα ευχόμαστε για πλημμύρες, βαριές χιονοπτώσεις και άλλα τέτοια επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, γιατί ως κράτος δεν έχουμε ιδέα στον 21ο αι. πώς να τα αντιμετωπίζουμε και θρηνούμε κάθε χρόνο νεκρούς.


Και φτάνουμε αισίως στην κορωνίδα της δημοκρατίας, το γεγονός δηλαδή ότι μπαίνουμε πλέον και επισήμως σε προεκλογική περίοδο, τόσο σε κρατικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.


Προσδεθείτε λοιπόν, θα υπάρξουν σίγουρα πολλές αναταράξεις, και μην καπνίζετε! Αυτό το τελευταίο είναι το μόνο σίγουρα καλό και για την υγεία σας και για την ταλαίπωρη την τσέπη σας!


bottom of page