Νέα υπόθεση-σοκ στη Νέα Σμύρνη
top of page

Νέα υπόθεση-σοκ στη Νέα Σμύρνη

Νέα υπόθεση προκαλεί σοκ στη Νέα Σμύρνη. Αυτή τη φορά πρόκειται για μαστροπεία και βιασμό μίας 14χρονης που διέμενε στη Μονάδα Προστασίας Νεανίδων "Αγία Βαρβάρα” στη Νέα Σμύρνη.


Νέα υπόθεση-σοκ στη Νέα Σμύρνη


4 φορές missing alert από το «Χαμόγελο του παιδιού» για την 14χρονη και την αδελφή της


Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος αποκάλυψε ότι είχαν εκδώσει τέσσερις φορές missing alert για την 14χρονη και την αδελφή της, ενώ είχαν ενημερώσει την εισαγγελία ανηλίκων ότι πιθανόν κάτι συμβαίνει με τις δύο αδελφές και το σκάνε από το ίδρυμα.


«Είχαμε στείλει αναφορά στην εισαγγελία ανηλίκων ότι φεύγουν από το ίδρυμα και κάτι συμβαίνει. Φτάσαμε να το κάνουμε εμείς που δεν έχουμε άμεση ευθύνη, αλλά στην πραγματικότητα είναι ευθύνη όλων μας», δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος και συμπλήρωσε: «Αυτός που έχει την ευθύνη ενημερώνει την εισαγγελία, αν κάποιο παιδί έχει τάση για φυγή ή παραβατικότητα. Αφού δεν το έκαναν εκείνοι, το κάναμε εμείς».


Να σημειώσουμε εδώ πως τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε και άλλα κορίτσι να εξαφανίζονται κάθε λίγο και λιγάκι από δομές προστασίας ανηλίκων.


Κοινωνική λειτουργός ενημέρωσε την Αστυνομία


Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη δήλωση εξαφάνισης που έκανε κοινωνική λειτουργός του Ιδρύματος ύστερα από τις συνεχείς εξαφανίσεις της 14χρονης τις τελευταίες ημέρες, στις 19 και στις 20 του μήνα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 14χρονη έφευγε τακτικά το τελευταίο διάστημα από τη δομή και επέστρεφε μόνη της μετά από πολλές ώρες.


Η κοινωνική λειτουργός ενημερώθηκε από μια άλλη φιλοξενούμενη ότι η 14χρονη έχει επαφές με έναν άνδρα με το ψευδώνυμο «Ταχίρ» από την Ελευσίνα και ότι έχουν συμφωνήσει να την εκδίδει και να παίρνει χρήματα.


Παράλληλα, η αδελφή της, ηλικίας 16 ετών, πήρε σε κάποια στιγμή το κινητό τηλέφωνο της 14χρονης και διαπίστωσε ότι είχε συνομιλίες και ανταλλαγές μηνυμάτων με άνδρες και ότι εν συνεχεία της εκμυστηρεύτηκε πως κάποιος την εξέδιδε και της παρείχε ρούχα, εσώρουχα και ένα σπίτι στην Ελευσίνα, όπου γίνονταν οι συνευρέσεις.


Αμέσως, η κοινωνική λειτουργός ενημέρωσε την ΕΛΑΣ.


Κακουργηματική δίωξη στους τρεις συλληφθέντες


Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τους άνδρες που είχαν δώσει μαζί της ραντεβού στο μετρό «Αγία Μαρίνα». Δύο εξ αυτών φέρονται να είχαν βιάσει τη 14χρονη, μαζί με έναν ακόμα φίλο τους, σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο. Έχουν συλληφθεί συνολικά τρία άτομα. Ο ένας άνδρας κατηγορείται ότι βίασε το κορίτσι, ενώ οι άλλοι κατέγραφαν τον βιασμό με τα κινητά τους, τα οποία κατασχέθηκαν. Μάλιστα, ο ένας από τους εμπλεκόμενους έδωσε με τη θέλησή του επτά βίντεο και ένα screenshot με προκλητικές πόζες και πράξεις συνουσίας της ανήλικης με τον φίλο του. Οι τρεις συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι η 14χρονη πήγαινε με την θέλησή της μαζί τους.


Ο βασικός δράστης, που φέρεται να την εξέδιδε για 100 ευρώ, αναζητείται.


Η 14χρονη έφυγε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 19 Μαρτίου και επέστρεψε το πρωί της Δευτέρας 20 Μαρτίου, αλλά στη συνέχεια εξαφανίστηκε και πάλι, ενώ έως αυτή την ώρα είναι άγνωστο πού βρίσκεται.


Οι έρευνες της ΕΛΑΣ είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη.


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος των τριών ανδρών. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται κατά περίπτωση για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία. Μετά την άσκηση της δίωξης παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.


Μονάδα Προστασίας Νεανίδων "Αγία Βαρβάρα”


Η ανήλικη διέμενε με την αδελφή της σε Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας στη Νέα Σμύρνη και συγκεκριμένα στην Μονάδα Προστασίας Νεανίδων "Αγία Βαρβάρα”. Πρόκειται για δημόσια δομή που αποτελεί παράρτημα του Κέντρου Προστασίας Παιδιού «Η ΜΗΤΕΡΑ» και ανήκει στο ΝΠΔΔ-Κέντρο Κοινωνικής Περιφέρειας Αττικής, ενώ εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η παιδόπολη ιδρύθηκε το 1951και σήμερα φιλοξενεί κορίτσια ηλικίας 12-18 ετών.

Μονάδα Προστασίας Νεανίδων "Αγία Βαρβάρα”

Οι υπηρεσίες της παιδόπολης απευθύνονται σε έφηβες που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας προστασίας και αποκατάστασης όταν:

  • Δεν διαθέτουν οικογενειακό περιβάλλον

  • Διαβιούν σε ακατάλληλο περιβάλλον

  • Βρίσκονται σε κίνδυνο

  • Είναι εγκαταλελειμμένες

  • Παραμελούνται

  • Έχουν κακοποιηθεί με διάφορους τρόπους

  • Η οικογένεια τους βρίσκεται σε κρίση

  • Είναι θύματα εγκληματικής πράξης

Ποιες είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες στα κορίτσια:

  • Κοινωνική φροντίδα και προστασία

  • Προστατευμένη φιλοξενία

  • Κοινωνική αποκατάσταση μέσα από τον θεσμό της αποδοχής

  • Εκπαίδευση

  • Ιατρική φροντίδα

  • Ψυχολογική στήριξη

bottom of page