10 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

από την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας

10 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Ο Καθένας από Εμάς είναι μέρος της λύσης. Μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στο στίγμα για την ψυχική υγεία. Δώσε το στίγμα σου! Ενημερώσου, μίλησε, δράσε!

Αυτό είναι το μήνυμα-πρόσκληση της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας (ΕΚΨ & ΨΥ) με αφορμή την 10η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

«Παροτρύνουμε τον καθένα να μας βοηθήσει να αντικαταστήσουμε τα δεσμά του αποκλεισμού και του στίγματος που επιβαρύνουν όσους αντιμετωπίζουν κάποιο ψυχοκοινωνικό πρόβλημα με ανθρώπινους δεσμούς που μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά», αναφέρει η ψυχολόγος της ΕΚΨ & ΨΥ, Αγγελική Γιαντσελίδου.

Η καμπάνια στηρίζεται στην πρωτοβουλία του Mental Health Europe (M.H.E.) του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού οργανισμού για την Ψυχική Υγεία και υποστηρίζεται από την ΕΚΨ&ΨΥ (μέλος του M.H.E.) θέτοντας ένα διπλό στόχο. Αφενός να δείξει ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πιο κοινά απ' όσο νομίζουμε -ειδικά σε μια εποχή σύνθετης κρίσης σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο- και αφετέρου πως ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μέρος της λύσης του προβλήματος χωρίς να είναι ειδικός, με «όπλα» την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη στήριξη όσων βιώνουν ανάλογες προκλήσεις.