Ο Δεκέμβριος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
top of page

Ο Δεκέμβριος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται με εορταστική διάθεση το κοινό και προσκαλεί τους επισκέπτες του σε μία μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή καθώς οι φωταγωγημένες και στολισμένες εγκαταστάσεις του προσφέρονται για μοναδικούς περιπάτους, οικογενειακά πικ-νικ και ξεχωριστά διαλείμματα από την καθημερινότητά μας.

Σημείο αναφοράς το στολισμένο Κανάλι και το Ξέφωτο εκεί όπου θα πραγματοποιηθούν, αναγνώσεις παραμυθιών για τους μικρότερους επισκέπτες, προβολές Χριστουγεννιάτικων ταινιών για όλη την οικογένεια, one-man circus show, παραστάσεις stand-up comedy, εργαστήρια χειροτεχνίας, αθλητικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο των ημερών θα γίνουν συναυλίες και θεματικές εκδηλώσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και αυτές είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που συμπληρώνουν το εορταστικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα αλλά και για προεγγραφές δείτε εδώ www.snfcc.org/events.

Ο Δεκέμβριος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Jazz Διαχρονίες

Οι Jazz Διαχρονίες συνεχίζουν το μουσικό ταξίδι τους σε μοναδικά ηχοτοπία του σύγχρονου και κλασσικού πενταγράμμου, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ το Δεκέμβριο.

Το πολυπολιτισμικό και πολύχρωμο πρόγραμμα συναυλιών του μήνα συνθέτουν οι, Next Step Quintet (9/11), Banda Valéu (16/12), Petros Klampanis Group (23/12) και Drums & Voice Jazztronica Project/ I. Doumanis, A. Toubanaki (30/12).

Music Escapades

Οι εξωτικοί ήχοι των Music Escapades μας ταξιδεύουν το Δεκέμβριο από τα μαγικά χειμερινά τοπία του ΚΠΙΣΝ σε ονειρικούς προορισμούς του σύγχρονου πενταγράμμου, με οδηγούς τους, May Roosevelt (10/12) και Monsieur Μinimal (17/12).

Για παιδιά

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης περιόδου (15/12 έως 15/1), οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν στην υποδοχή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) κάρτες με ευχές για το 2017, που θα έχουν δημιουργήσει παιδιά από όλη την Ελλάδα, μέσω ενός μοναδικού εργαστηρίου που θα υλοποιηθεί από το δίκτυο 150 βιβλιοθηκών της ΕΒΕ.

Μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα (26/12), ο αγαπημένος συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, θα προσγειωθεί με τον ιπτάμενο ιππόκαμπό του στο ΚΠΙΣΝ και θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους σε μαγευτικούς κόσμους ενώ με ένα πρωτότυπο διαδραστικό μουσικό πρόγραμμα (6/1) οι μικροί επισκέπτες θα αναπτύξουν τη φαντασία τους και θα συναναστραφούν με φιλικούς δεινόσαυρους.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση με τον Ευγένιο Τριβιζά γίνεται με ηλεκτρονική προεγγραφή

Ξεναγήσεις

Για όλο τον Δεκέμβριο συνεχίζονται οι οργανωμένες ξεναγήσεις στους χώρους του ΚΠΙΣΝ, αποτελώντας την καλύτερη ευκαιρία για να γνωρίσουμε το νέο τοπόσημο της πόλης.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ομαδικές ξεναγήσεις για εκπαιδευτικούς συλλόγους, πολιτιστικούς οργανισμούς, ΜΚΟ και άλλους φορείς ειδικού ενδιαφέροντος καθώς και οι σχολικές ξεναγήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης.

Αθλητισμός και Ευεξία

Οι αθλητικές δραστηριότητες του ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται το Δεκέμβριο, προσφέροντας ένα εμπλουτισμένο πρόγραμμα πρωτότυπων δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους.

Οι επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ μπορούν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα ομαδικά προγράμματα άθλησης ή να δημιουργήσουν το δικό τους πρόγραμμα εκγύμνασης, ακολουθώντας τις συμβουλές καθηγητών φυσικής αγωγής και αξιοποιώντας τις πολυμορφικές αθλητικές εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ.

Ο Στίβος του ΚΠΙΣΝ με τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής είναι ανοιχτός από τις 06.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή καθηγητές φυσικής αγωγής βρίσκονται στον χώρο (06.30-09.30 και 18.30-21.30) προσφέροντας συμβουλές άσκησης.

Ο ευρύτερος εξωτερικός χώρος του έργου και ο ποδηλατόδρομος που αναπτύσσεται περιμετρικά του, προσκαλούν άτομα όλων των ηλικιών να επισκεφθούν το ΚΠΙΣΝ στον ελεύθερο χρόνο τους ακολουθώντας το προσωπικό τους πρόγραμμα εκγύμνασης ή συμμετέχοντας σε κάποιο από τα καθημερινά προγράμματα άθλησης.

Ψηφιακές Υπηρεσίες & Προγράμματα

Το ΚΠΙΣΝ προσφέρει δωρεάν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών με δυνατότητα πρόσβασης στο internet.

Μέσω της πλατφόρμας www.pressreader.com οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 5.000 περιοδικά και εφημερίδες σε ψηφιακή μορφή.

Επιπλέον, το ΚΠΙΣΝ προσφέρει Μαθήματα Πληροφορικής (Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00-12.00) για όλους, τα οποία απευθύνονται σε αρχάριους χρήστες ηλικίας 65+ και σε όσους επιθυμούν να λάβουν βασικές γνώσεις του αντικειμένου.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.snfcc.org/news-room.

Η συμμετοχή στα προγράμματα διασφαλίζεται με σειρά προτεραιότητας.

Εκθέσεις

Η έκθεση «Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης», που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου, συνεχίζεται έως τις 8 Ιανουαρίου στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Παράλληλα, το Ασημένιο Κύπελλο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Bréal, για τον Πρώτο Μαραθωνιονίκη, τον Έλληνα Σπύρο Λούη, εκτίθεται μόνιμα στην Υποδοχή του ΚΠΙΣΝ.

bottom of page