top of page

Ο Πανιώνιος «γυρίζει» σελίδα: Ποιος είναι ο νέος ισχυρός επενδυτής

Η Γενική Συνέλευση του Πανιωνίου ολοκληρώθηκε με την πρόταση του κύριου μετόχου της InDigital, Κώστα Ρούπτσου, να εγκρίνεται ομόφωνα.


Η Γενική Συνέλευση του Πανιωνίου ολοκληρώθηκε με την πρόταση του κύριου μετόχου της InDigital, Κώστα Ρούπτσου, να εγκρίνεται ομόφωνα.

Η Τετάρτη 20 Μαρτίου ήταν ιστορική για τον Πανιώνιο, καθώς μια μεγάλη εταιρεία κατέθεσε πρόταση για την αγορά του Ιστορικού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την InDigital, μία μεγάλη εταιρεία ψηφιακών και τεχνολογικών εφαρμογών, η οποία έφερε και το VAR στην Ελλάδα.


Ο πρόεδρός της, Κώστας Ρούπτσος, ήταν παρών στη Γενική Συνέλευση στο «Ανδρέας Βαρίκας», όπως και άλλα 500 περίπου άτομα, με το ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα του Ιστορικού να είναι μεγάλη.

Ο Πανιώνιος αυτήν την στιγμή είναι είναι στην κορυφή του τέταρτου ομίλου της Γ' Εθνικής, στο +13 από τον δεύτερο Εθνικό Πειραιώς και ενώ απομένουν επτά αγωνιστικές.


Ο Κώστας Ρούπτσος ανέλυσε το πλάνο του όσον αφορά στα χρέη, τονίζοντας πως στόχος είναι ο Πανιώνιος να είναι ανταγωνιστικός την επόμενη σεζόν στη Super League 2. Η πρόταση του εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα και αποφασίστηκε να γίνει ένα MoU (memorandum of understanding) ανάμεσα στις δύο πλευρές προς έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της ομάδας και δέσμευση για την επόμενη μέρα του συλλόγου.


Η Γενική Συνέλευση του Πανιωνίου ολοκληρώθηκε με την πρόταση του κύριου μετόχου της InDigital, Κώστα Ρούπτσου, να εγκρίνεται ομόφωνα.

Ποιος είναι ο Κώστας Ρούπτσος;


Ο Κώστας Ρούπτσος είναι ο κύριος μέτοχος, πρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος του ομίλου InDigital Α.Ε, που ιδρύθηκε το 2000 και αποτελεί μια αμιγώς ελληνική τεχνολογική εταιρεία με μετόχους Έλληνες επιχειρηματίες και δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής & Ανάπτυξης Ηλεκτρονικών Εφαρμογών.


Έχει επενδύσει από την ίδρυσή της έως σήμερα περισσότερα από 5.000.000€ στον Τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης, ενώ οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1.000 τμ. που διαθέτει στα Βριλήσσια Αττικής αποτελούν ένα από τα πλέον σύγχρονα κέντρα δεδομένων στην Ελλάδα με όγκο δεδομένων που αγγίζουν το 1 Peta -όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας.


Έφερε το VAR στην Ελλάδα


Η InDigital και ο Κώστας Ρούπτσος έφεραν στην Ελλάδα το VAR. Σε συνεργασία με την Medialuso είχε αναλάβει να υλοποιήσει το έργο με την ονομασία «Ψηφιακός μετα-σχηματισμός ελληνικού ποδοσφαίρου με σύγχρονα ψηφιακά μέσα ΤΠΕ».


«Μιλάμε για ένα αμιγώς ψηφιακό έργο στο χώρο του αθλητισμού, ένα οριζόντιο έργο που αφορά όλα τα γήπεδα τα οποία θα πρέπει να συνδεθούν με ένα Κέντρο Επιχειρήσεων και με μια μεγάλη κεντρική υποδομή. Αυτό καλούμαστε να το υλοποιήσουμε, για να προλάβουμε το χρονοδιάγραμμα του επόμενου πρωταθλήματος, μέσα σε δυο μήνες. Θα είναι πραγματικά ένα μικρό θαύμα, αλλά θα τα καταφέρουμε» είχε δηλώσει στην υπογραφή της σύμβασης και πράγματι το έργο υλοποιήθηκε. Επιπλέον ο Κώστας Ρούπτσος και η InDigital ανέλαβαν μεγάλο κομμάτι έργων ψηφιοποίησης του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή του γνωστού gov.gr.


Ο Ρούπτσος έκατσε και σε πάγκους


Ο επιχειρηματίας που θα αναλάβει να ηγηθεί του Πανιωνίου έχει αναλάβει και ρόλο προπονητή σε ερασιτεχνικές κατηγορίες. Έχει καθίσει στον πάγκο του Κενταύρου Βριλησσίων, ενώ μεταξύ άλλων καθοδήγησε το Νεοεπεντελικό και το Χαλάνδρι, αφήνοντας μάλιστα έργο.


Ακόμη είχε ασχοληθεί για περισσότερες από δύο δεκαετίες με το ποδόσφαιρο σάλας. Μάλιστα το 2021 είχε οδηγήσει τον Δούκα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.Η Γενική Συνέλευση του Πανιωνίου ολοκληρώθηκε με την πρόταση του κύριου μετόχου της InDigital, Κώστα Ρούπτσου, να εγκρίνεται ομόφωνα.

Ο δήμαρχος καλωσορίζει τον κ. Ρούπτσο


Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γ. Κουτελάκης καλωσόρισε τον Κώστα Ρούπτσο με τη ακόλουθη ανακοίνωση:


«Καλωσορίζω στην πανιώνια οικογένεια το φίλο Κώστα Ρούπτσο, σοβαρό και επιτυχημένο επιχειρηματία, λάτρη του ποδοσφαίρου και ηγέτη της νέας εποχής του Ποδοσφαιρικού Πανιωνίου.


Δεν είπε χθες στην Συνέλευση μας όσα θα μας άρεσε να ακούσουμε για πρωταθλήματα, Κύπελλα και Ιστορία, είπε όσα θεώρησε ότι μπορεί να προσπαθήσει μαζί μας να πετύχει... δεν μίλησε με υπερχειλίζοντα συναισθηματισμό για να κολακεύσει τα πλήθη, μίλησε με λογική, μετριοπάθεια και υπευθυνότητα που τα έχουμε ανάγκη και μας έχουν λείψει.


Πάμε μαζί του για τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ της λογικής και του ονείρου.»

bottom of page