top of page

Super League: Πανιώνιος-Βέροια 1-2


Super League: Πανιώνιος-Βέροια 1-2

Η πρώτη έκπληξη στο πρωτάθλημα είναι γεγονός. Η Βέροια, με δύο γκολ του Πάμπλο Ερνέστο Βίτι, επικράτησε του αήττητου ως τώρα Πανιώνιου με 2-1 για την 5η αγωνιστική! Πρώτη νίκη για την "βασίλισσα του βορρά", που κατέβηκε στη Νέα Σμύρνη με υπηρεσιακό τεχνικό τον Απόστολο Τερζή, αν και λίγες ώρες πριν είχε ανακοινώσει την πρόσληψη του Θωμά Γράφα.

"Προσγείωση" για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα και το 2 επί 2 στα πρώτα ματς της αγωνιστικής περιόδου, κατά του Αστέρα και της Ξάνθης. Για τους κυανέρυθρους μείωσε στο 81' ο Ενγκόνγκ, όμως ήταν αργά για κάτι παραπάνω, αν και στο β' μέρος οι γηπεδούχοι πίεσαν αισθητά, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες.

Η ομάδα της Ημαθίας ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και αφού απείλησε στο 13' με το σουτ του Καπετάνου, που κόντραρε και έφυγε ελάχιστα άουτ, προηγήθηκε στο 17', όταν σε κόρνερ του Άρτσε από δεξιά ο Βίτι σηκώθηκε ψηλότερα απ' όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ψηλά στη γωνία του Γιαννιώτη, που έτσι δέχθηκε το πρώτο του γκολ για φέτος.

Ο Αργεντινός εξελίχθηκε σε κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης στο 45ο λεπτό και χάρισε ξεκάθαρη "παράσταση νίκης" στη Βέροια. Ο Μεληκιώτης, που έκανε σπουδαίο παιχνίδι από τη δεξιά πλευρά, πέρασε τον Μπεν, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον επερχόμενο συμπαίκτη του που "έγραψε" το 0-2 με ωραίο τελείωμα.

Ο Πανιώνιος ανασυντάχθηκε στο ημίχρονο και έγινε πολύ πιο επιθετικός με την είσοδο του Ενγκόγκ στο 49' στη θέση του Φούντα. Οι κυανέρυθροι έχασαν ευκαιρίες με τον Γάλλο επιθετικό στο 51', τον Ρισβάνη στο 53' και τον Μπεν στο 59', για να μειώσει τελικά ο Ενγκόγκ στο 81', όταν σε κόρνερ του Μασούντ νίκησε στον αέρα τον Μπαλάφα.

ΣΚΟΡΕΡ: 81' Ενγκόνγκ - 17',45' Βίτι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45' Σιώπης, 74' Ενγκόγκ – 26' Άρτσε, 28' Βίτι, 42' Μεληκιώτης, 80' Ναβαλόφσκι, Λόπεθ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φουκάκης (Ηρακλείου)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Βλάχος (10' Αργυρόπουλος), Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν (75' Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ, Μασούντ, Φούντας (49' Ενγκόγκ).

ΒΕΡΟΙΑ (Τερζής): ΛόπεΘ, Μαλόν, Ναβαλόφσκι, Καλί (73' Μελίσσης), Μαραγκός, Μπαλάφας, Άρτσε (88' Παπαδόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Μεληκιώτης, Βίτι (60' Παπαστεριανός), Καπετάνος.

bottom of page