top of page

Ανδρόγεως Σαμψάκης-Μπακόπουλος: Ας βοηθήσουμε έναν αθλητή που μας βγάζει όλους ασπροπρόσωπους


Ανδρόγεως Σαμψάκης-Μπακόπουλος: Ας βοηθήσουμε έναν αθλητή που μας βγάζει όλους ασπροπρόσωπους

Ο 17χρονος πρωταθλητής καταδύσεων, Ανδρόγεως Σαμψάκης-Μπακόπουλος, τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια προπόνησης του στο ΟΑΚΑ και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

Η μητέρα του αθλητή -γυμνάστρια στο 7ο δημοτικό σχολείο Νέας Σμύρνης- μαζί με τους υπόλοιπους δασκάλους και γονείς του σχολείου, συγκεντρώνουν χρήματα για να μπορέσει ο αθλητής να μεταβεί σε εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό για νοσηλεία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αγαπητοί γονείς και φίλοι,

Όλοι γνωρίζουμε για τον γιο της κ. Σοφίας, της γυμνάστριάς μας, τον 17χρονο αθλητή καταδύσεων Ανδρόγεω Σαμψάκη, ο οποίος τραυματίστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της προπόνησής του στο ΟΑΚΑ κι έκτοτε νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, έχοντας ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις.

Από αύριο και μέχρι της 3.11, οι δύο τροχονόμοι θα κρατάνε από έναν φάκελο για να στηρίξουμε από καρδιάς το ταξίδι που θα κάνει το παιδί στο εξωτερικό, για να ξανασταθεί στα πόδια του.

Όλο αυτό ας γίνει με διακριτικότητα και πολλή αγάπη για το παιδί αυτό.

Σας ευχαριστούμε όλους εκ των προτέρων.

«Πού ειναι τώρα η Ομοσπονδία;»

Ο πατέρας του αθλητή, Ιωάννης Σαμψάκης, δήλωσε με παράπονο:

«Αν το παιδί μου ήταν στρατιώτης και τραυματιζόταν εν ώρα άσκησης δεν θα αναλάμβανε ο στρατός την ιατρική του φροντίδα; Αθλητής της εθνικής ομάδας ήταν και μας έκανε περήφανους που κατάφερνε να ανέβει στο βάθρο και με τις επιδόσεις του να ακούγεται ο εθνικός ύμνος. Πού είναι τώρα η ομοσπονδία;»

Ανδρόγεως Σαμψάκης-Μπακόπουλος: Ας βοηθήσουμε έναν αθλητή που μας βγάζει όλους ασπροπρόσωπους

Το ιστορικό

Ο 17χρονος καταδύτης, ο οποίος τραυματίστηκε στην διάρκεια της ξηρής προπόνησης που πραγματοποιούσε στις 25/09 στο ΟΑΚΑ, εισήχθη κατά προτεραιότητα στο χειρουργείο και οι γιατροί έδωσαν υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο για να αποκαταστήσουν τη ζημιά που έχει υποστεί στην αυχενική μοίρα, αλλά και για να σώσουν τις ζωή του, καθότι υπήρξαν επιπλοκές.

Μετά την αφαίρεση της οπίσθιας σπονδυλοδεσίας που είχε γίνει στο πρώτο χειρουργείο, η οποία αποδείχθηκε ασταθής, παρουσίασε αιμορραγία.

Ευτυχώς, οι γιατροί κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν και προχώρησαν σε πρόσθια σπονδυλοδεσία και αμέσως μετά σε οπίσθια έχοντας αντικαταστήσει τον φθαρμένο 5ο σπόνδυλο με μόσχευμα.

Ο Ανδρόγεως Σαμψάκης θα παραμείνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση του.

Ένας επιπλέον πονοκέφαλος για τους γιατρούς είναι ότι όλες αυτές τις μέρες είναι εμπύρετος και γι' αυτό του χορηγείται διπλή αντιβίωση. Ο αθλητής της εθνικής ομάδας παρά το νεαρό της ηλικίας του υπομένει με σθένος τη φοβερή δοκιμασία.

bottom of page