top of page

Connected We Stand: Ψηφιακό φεστιβάλ με 15.000 εθελοντικές δράσεις 15/12 - 30/12

Έγινε ενημέρωση: 20 Δεκ 2020

Ένα ψηφιακό φεστιβάλ με 15.000 εθελοντικές δράσεις, το "Connected We Stand" ξεκινά σήμερα, 15 Δεκεμβρίου, μέσω της ομώνυμης εφαρμογής του.


Connected We Stand: Ψηφιακό φεστιβάλ με 15.000 εθελοντικές δράσεις 15/12 - 30/12

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το "Connect Your City" διοργανώνει ένα φεστιβάλ που σκοπό έχει να προάγει την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα αλληλεγγύης και ενεργής συμμετοχής των νέων, την αλλαγή νοοτροπίας μέσα από απλές καθημερινές πράξεις και την ένωση των ανθρώπων ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου και ηλικίας.


Το Connected We Stand φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πανευρωπαϊκό θεσμό, ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη του ενεργού πολίτη ως ασπίδα για την κοινωνία και τον εθελοντισμό. Παράλληλα, στόχος του είναι να διευρύνει ένα δίκτυο προβολής και προαγωγής του εθελοντικού κινήματος, με τη συμμετοχή και συνεργασία φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.


Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, του Δήμου Νέας Σμύρνης, του Δήμου Μαρκόπουλου Μεσογαίας Αττικής και της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ».


Παράλληλα, στο διάστημα 15 ημερών θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 100 δράσεις και θα συμμετέχουν πάνω από 70 φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.


Οι δράσεις που θα φιλοξενηθούν μέσα από την εφαρμογή «Connect Your City» πρόκειται να αποτυπωθούν μέσα από τέσσερις βασικές θεματικές εθελοντισμού.


Βοήθεια στον συνάνθρωπο

Πρόκειται για δράσεις υποστήριξης που προσφέρουν βοήθεια σε συνανθρώπους μας. Οι συμμετέχοντες βοηθούν στην ενίσχυση ευάλωτων ατόμων της κοινότητας μέσω του προγράμματος εθελοντικής εργασίας «Παρέμβαση στην Κοινότητα» της «ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ». Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση και πρόληψη της διασποράς για την πανδημία COVID-19 συνδράμουν στην υποστήριξη ατόμων 3ης ηλικίας και ΑμεΑ που διαβιούν σε δυσμενείς συνθήκες.

Παράλληλα, με την απόκτηση ειδών της χριστουγεννιάτικης συλλογής του «Fabric Republic», βοηθούν στην στήριξη του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο του μαστού «'Αλμα Ζωής».

Παροχή Υλικών Αγαθών

Συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού μέσω της υπηρεσίας «Fabric Republic» και τα παρέχουν σε ευάλωτα νοικοκυριά που χρήζουν υλικής ενίσχυσης.

Περιβάλλον


Μεριμνούν και φροντίζουν για την προστασία του περιβάλλοντος.


Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης

Αναρτούν ευχές και κοινωνικά μηνύματα που θα γνωστοποιηθούν σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας και γίνονται έμπνευση για νέους εθελοντές που θέλουν να υποστηρίξουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Επιπλέον πρόκειται να προχωρήσουν σε ορισμένες χριστουγεννιάτικες δράσεις εθελοντισμού:

 • Χάρισε το

 • Καθαρή Γειτονιά

 • See for me

 • Βήματα Αλληλεγγύης

 • Green Santa

 • -DIY X-MAS

Η εφαρμογή υποστηρίζεται από IOS & Android και λειτουργεί με τα εξής βήματα:

 • Κάνεις εγγραφή στο CYC App

 • Επιλέγεις την εθελοντική δράση που θες να υλοποιήσεις

 • Συλλέγεις πόντους ανταμοιβής

 • Παίρνεις μέρος σε διαγωνισμούς

 • Βοηθάς ευάλωτους συμπολίτες μας

 • Αποκτάς προβολή

 • Δημιουργείς ΡΕΚΟΡ εθελοντισμού στην Ελλάδα

Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος επισκέπτονται τη διεύθυνση https://campsite.bio/cyc

Το CONNECT YOUR CITY λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο και τις υπηρεσίες του φορέα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

bottom of page